Sigura ursoaica de la Parcul Zoo din municipiul Tecuci a evadat sambata seara din cusca, fara a parasi insa teritoriul gradinii zoologice. Timp de doua ore si jumatate, pana a fost reintrodusa in tarc, ursoaica s-a plimbat pe aleile gradinii zoologice, informeaza televiziunile de stiri.

In varsta de opt ani, ursoaica nu a ranit pe nimeni si a fost foarte sociabila: "A fost foarte jucausa, a stat langa noi si nu a vrut sa se intoarca in tarc. In primii doi ani de viata, ea a fost la circ, asa ca este obisnuita cu oamenii", a declarat primarul Tecuciului, Eduard Finkelstein.

"Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta a trimis doua autospeciale la gradina zoologica, sa incerce sa dirijeze cu jeturi de apa ursoaica in cusca. Pe langa angajatii Parcului Zoo, au intervenit si reprezentanti ai AJVPS, politisti comunitari, jandarmi si politisti rutieri", a declarat si seful ISU Galati, generalul Viorel Zaharia.

Ursoaica se afla in Parcul Zoo din Tecuci de sase ani si va fi dusa in rezervatia de la Zarnesti, unde va avea conditii de viata mai bune.