Presedintele Traian Basescu a declarat, sambata, la Busteni, ca l-a cunoscut pe Puiu Popoviciu la Primarie, cand a prezentat programul de investitie in nord, si ca este "o eroare sa blamezi o investitie de asemenea dimensiuni", relateaza Mediafax.

Intrebat daca fratele sau, Mircea Basescu, are vreo legatura de afaceri cu Puiu Popoviciu, seful statului a raspuns: "Nu are nicio legatura de afaceri, ati vazut declaratia de aseara, si nu cred ca mai era nevoie de o noua intrebare. L-am cunoscut pe Puiu Popoviciu la Primarie, cand a prezentat programul de investitii in nord".

Intrebat daca stia ca fiica lui, Ioana Basescu, are biroul notarial intr-un imobil al lui Puiu Popoviciu, Traian Basescu a raspuns: "Hai sa ne intelegem cu urmatorul lucru: unde-i crima lui Popoviciu ca a facut o investitie de cateva miliarde in Bucuresti? Este o crima? Se pare ca asta-i abordarea publica si e foarte gresita. Problema, daca exista, este in zona legalitatii transferului terenului, dar de aici pana la a blama o investitie de asemenea dimensiuni consider ca este o eroare".

Basescu: Unde ati vazut numele meu vehiculat in aceasta afacere?

La intrebarea ziaristilor ce parere are despre faptul ca numele de Basescu este vehiculat in aceasta afacere, si anume, Mircea Basescu sau Ioana Basescu, seful statului a raspuns, usor iritat, cu o intrebare, si anume, daca presa poate sa dea un exemplu de afacere in care este implicat numele lui.

"Ati vazut vreo afacere in care sa se vorbesca despre implicarea mea? De unde ati tras concluzia ca exista implicare? Daca ma intrebati ceva trebuie sa fiti cinstit. Puneti intrebarea clar. Unde ati vazut numele meu vehiculat in aceasta afacere? Care anumite surse? Puteti sa-mi spuneti o sursa? Sau nu aveti curajul sa spuneti ca niste ofiteri de la doi si-un sfert, intr-o tentativa de trafic de influenta, au folosit numele presedintelui? La asta va referiti? Puteti sa spuneti, in gura mare, ca niste ofiteri necinstiti de la doi si-un sfert au folosit numele presedintelui ca sa faca trafic de influenta? Nu! De regula, nu aveti curajul. Asteptati s-o spuna altii si va place, vi se pare, ca cei mai vulnerabili, cei de care va puteti bate joc in fiecare zi sunt oamenii politici. De militieni va este frica putin, ma tem".

Seful statului sustine ca fiica sa, care detine un apartament in cartierul construit de Puiu Popoviciu, a cumparat locuinta din banii proprii: "Si-a cumparat corect apartamentul, are un birou inchiriat corect, este notar public, nu e nicio problema cu apartamentul si l-a cumparat din banii ei, dupa ce vanduse casa din Corbeanca, unde statuse cu Bodo, dupa ce s-a despartit. Unde-i problema?"

DGIPI trebuie reformat, nu desfiintat

Traian Basescu a a afirmat ca ca DGIPI este o institutie "imbacsita" care trebuie reformata, dar nu desfiintata, in opinia sa fiind nevoie in continuare ca personalul din Ministerul Administratiilor si Interne sa fie supravegheat, relateaza NewsIn.

"Doi si'un sfert este o institutie nereformata, imbacsita, care trebuie curatata, dar nu desfiintata. Este nevoie ca personalul din Ministerul de Interne sa fie supravegheat. Si sa isi faca treaba ei, si nu jocuri politice sau jocuri de influenta", a afirmat presedintele, la iesirea de la intalnirea cu presedintii Consiliilor Judetene de la Busteni.

Traian Basescu declarase si vineri ca este "profund dezamagit" ca un ofiter superior a incercat sa faca "trafic de influenta" uzand de numele sau, referindu-se la afirmatiile fosului sef al DGIPI, Cornel Serban, care a spus ca presedintele ar sta la coada impreuna cu Tariceanu sa intre la Popoviciu.

"Probabil ca imi este mai usor sa spun ca... te astepti la minciuna la un Vadim, la un ziarist chiar. Dar la un ofiter superior, a fost o extraordinara dezamagire. Un ofiter superior care incearca sa faca trafic de influenta uzand de numele presedintelui Romaniei", a comentat Basescu.

"Pentru mine asta este dezamagirea uriasa, si nu minciuna. Cu minciuna m-am obisnuit, dar dezamagirea este ca un ofiter superior s-a pretat la asa ceva", a mai declarat seful statului. "Concluzia este: o profunda dezamagire, am crezut intotdeauna in corectitudinea militarilor", a conchis el.