Ordonanta ce prevede ca angajatorii care au avut profit pot acorda salariatilor tichete de vacanta a primit, miercuri, votul senatorilor. Actul normativ trebuie sa treaca acum si de Camera Deputatilor, care este camera decizionala, anunta NewsIn.

Senatorii au adoptat ordonanta cu 58 de voturi pentru, 16 impotriva si 5 abtineri. Secretarul de stat din Ministerul Turismului, Corneliu Popovici, le-a explicat senatorilor ca neadoptarea acestei ordonante ar duce la o scadere cu 20% a industriei turismului in unele regiuni ale tarii.

"In cazul in care nu va fi aprobata legea, noi estimam o scadere cu 15-20% a circulatiei turistice in judetele in care economia depinde de acest sector si aici putem enumera Constanta si este de asteptat ca evaziunea fiscala sa creasca mai ales la nivelul pensiunilor turistice si unitatilor hoteliere mici", a afirmat Corneliu Popovici.

  • Liberalii au votat impotriva ordonantei

Ordonanta adoptata de Guvern in luna februarie a fost sustinuta de senatorii PDL si PSD, dar nu si de cei PNL.

"Cu ce este mai putin avantajos sa dam tichete pentru haine sau pentru telemea? Nu e nevoie in industria romaneasca si de industria textila, nu trebuie sa-i ajutam pe oierii nostri? De ce este turismul mai important ca industria alimentara sau ca cea textila, de ce, cu obsesie, turismul a devenit cel mai important lucru?" a afirmat fostul ministru al Economiei, Varujan Vosganian. El a criticat si faptul ca Executivul ar fi luat aceasta masura fara o consultare cu mediul de afaceri si fara studii de fezabilitate.

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a anuntat, in luna februarie, ca Guvernul a adoptat, prin ordonanta de urgenta, acordarea tichetelor de vacanta in limita a sase salarii minime brute pe economie, acestea urmand sa fie utilizate doar pe teritoriul Romaniei si numai de persoanele pe numele carora au fost emise.