Doi cetateni romani, membri ai staff-ului tehnic de campanie al Partidului Liberal Democrat al Moldovei (PLDM), au fost expulzati, marti seara, din Republica Moldova. Judecatoria sectorului Buiucani din Chisinau a hotarat ca acestia ar fi opus rezistenta politiei in timp ce se incerca retinerea lor, relateaza Rador.

Razvan Cazacu si Radu Popescu au fost retinuti luni seara de persoane imbracate in civil, care s-au prezentat drept politisti, apoi au fost dusi la comisariat, unde au fost tinuti toata noaptea si interogati. Cei doi fusesera reclamati de vecini pe motiv ca faceau galagie in apartamentul in care locuiau cu chirie si ii deranjau pe ceilalti locatari. Judecatorul le-a dat dreptate politistilor si a decis expulzarea celor doi romani.

Avocatul lor, Vitalie Nagacevschi, declara ca dosarul a fost fabricat de politisti, iar expulzarea are legatura cu faptul ca cei doi sunt angajati ai unui partid din opozitie. "Presupun ca si recursul va fi respins, insa cu siguranta Curtea Europeana a Drepturilor Omului nu va reactiona la eventualele telefoane de sus, fie de la CSM, fie de la alte organe sus puse", a declarat Vitalie Nagacevschi.

Scandalul s-a iscat in momentul in care politistii moldoveni au vrut sa-i duca din nou la sectie pe cei doi romani, pentru a le comunica decizia judecatorilor. Aparatorul lor s-a opus, spunand ca se teme pentru viata lor. Avocatul Nagacevschi si prim-vicepresedintele PLDM, Alexandru Tanase, si el avocat, au ajuns dupa o jumatate de ora la o intelegere cu comisarul sectorului Buicani din Chisinau si au plecat cu cei doi spre granita cu Romania, la volanul masinii fiind chiar comisarul politiei.