Mihai Chitac a fost internat luni la Spitalul Clinic de Urgenta "Floreasca", sectia medicala, potrivit unui document semnat de fostul ministru al Sanatatii, Daniela Bartos, depus marti in instanta de avocatul care il reprezinta pe Chitac, informeaza Mediafax.

Condamnat in dosarul Revolutiei si aflat in prezent intr-o perioada de intrerupere a executarii pedepsei, generalul Chitac cere instantei Tribunalului Militar Teritorial Bucuresti sa-i prelungeasca ramanerea in libertate, invocand motive medicale.

Avocatul Alice Draghici a depus la dosarul cauzei documentul medical semnat de fostul ministru al Sanatatii in Guvernul condus de Adrian Nastase, Daniela Bartos, seful sectiei medicale din respectivul spital.

In urma analizei documentului, presedintele completului de judecata l-a criticat pe fostul ministru al Sanatatii pentru ca nu a mentionat daca fostul general Chitac este "internat in ambulatoriu" sau "internat in pat": "Un fost ministru al Sanatatii nu cunoaste diferenta intre a fi internat in ambulatoriu si internat in pat".

Alice Draghici a explicat ca medicul Bartos, spune ca internarea in ambulatoriu se mentioneaza explicit, iar "internare" inseamna "internare in pat". Draghici a mai aratat ca raportul de expertiza medico-legala referitor la starea sanatatii lui Chitac a fost intocmit, insa concluziile acestuia nu au fost redactate: "S-a facut raportul de expertiza si va rog respectuos sa acordati un nou termen, insa unul scurt, de o saptamana, timp in care concluziile sa ajunga la dosar", a spus Alice Draghici. Instanta a dispus amanarea cauzei pana la data de 31 martie.

Chitac trebuie sa revina in penitenciar la 29 martie.