Punerea in practica a sistemului "After school", care ar face ca profesorii sa fie cooptati de bunavoie si remunerati suplimentar, ar putea duce la desfiintarea meditatiilor platite de parinti, sustine ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu. Ea spune ca un astfel de program ar fi de preferat unei legi care sa interzica pregatirea in particular, cu anumite cadre didactice.

"Cred ca nu am fost bine inteleasa de catre anumite medii. Nu am vorbit despre o lege care sa interzica meditatiile, ci despre un sistem nou in care sa ii putem coopta pe profesori. Si ma refer la sistemul «scoala dupa scoala», unde profesorii, contra cost, i-ar putea pregati pe copii", a declarat Ecaterina Andronescu pentru Mediafax.

"Daca un anumit parinte vrea el sa isi pregatesca copilul cu un anumit profesor si il cauta in acest sens, este una. Dar acest lucru se intampla cu copiii care vor sa se pregatesca cu profesorii de varf din anumite domenii pentru formarea intr-un anumit domeniu. Dar ca sa il obligi pe elev sa faca meditatii cu tine in loc sa iti concetrezi energiile pentru a preda cat mai bine la clasa, mi se pare dezonorant", a afirmat Ecaterina Andronescu.

Ministrul Educatiei spune ca mai multi primari au asigurat-o deja de sustinerea lor pentru programul After School. In acest moment, mai raman de stabilit modalitatea de plata si de unde vor fi luate spatiile pentru punerea in practica a programului.