Coreea de Nord a confirmat sambata ca doi cetateni americani au fost arestati saptamana aceasta la frontiera cu China, sub acuzatia de a fi patruns ilegal in tara, informeaza CNN. Surse diplomatice si de la Washington anuntasera inca de joi ca autoritatile nord-coreene ar fi retinut doua jurnaliste americane care filmau in apropierea granitei cu China.

"Doi cetateni americani au fost arestati de graniceri in 17 martie, in timp ce patrundeau ilegal pe teritoriul nord-coreean pe la frontiera cu China", a anuntat agentia oficiala a Phenianului, KCNA. "Organele competente desfasoara o ancheta in acest caz", a mai adaugat sursa.

Joi, surse din Seul anuntau ca cele doua jurnaliste au traversat raul Tumen, ce marcheaza granita dintre Coreea de Nord si China. In prezent, raul este inghetat. In urma cercetarilor, a fost stabilita identitatea ziaristelor: Laura Ling si Euna Lee, care lucreaza pentru Current TV, post de televiziune din California.

Departamentul de Stat american incearca sa stabileasca exact de ce parte a frontierei se aflau cele doua jurnaliste cand au fost descoperite de granicerii nord-coreeni. Pe raul Turmen, granita nu este insa foarte clar trasata, a aratat un oficial american.