Presedintele Traian Basescu, care se va afla joi la Luxemburg pentru o intalnire cu reprezentantii Bancii Europene de Investitii, a declarat ca va discuta cu acestia despre creditul acordat companiilor Ford si Renault. La plecarea spre Luxemburg, seful statului a precizat, joi dimineata, ca pentru amandoua este necesara garantia Guvernului care trebuie sa acopere 80% din valoarea imprumutului.

Basescu a mai spus ca va discuta cu oficialii BEI si despre finantarea pentru dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlocii si despre asistenta tehnica necesara pentru pregatirea proiectelor de finantare.

Presedintele Traian Basescu va participa apoi la Bruxelles la Consiliul European de primavara unde liderii europeni vor evalua problemele economice si financiare la nivelul Uniunii Europene si vor analiza structurile de sprijin financiar al tarilor din Europa de Est. Liderii UE vor incerca sa adopte o pozitie comuna pentru summitul G20 de la inceputul lunii aprilie de la Londra.

Pe de alta parte, presedintele si premierul vor participa la summitul PPE unde se va discuta despre criza finanaciara dar si despre pregatirea alegerilor europarlamentare.