Ministrul de Interne Dan Nica a anuntat duminica in cadrul unei conferinte de presa o serie de schimbari in cadrul ministerului. Astfel, la conducerea Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna a fost numit comisarul Serban Ilie.

La propunerea ministrului Dan Nica, au fost facute o serie de modificari legate de functionarea si organizarea ministerului, prin ordonanta de Guvern.

Comisarul sef Ilie Cornel Serban a asigurat, din 15 februarie, interimatul la conducerea Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna.

.

Conducerea PSD ii avizase initial pe Ionel Georgescu pentru DGIPI si pe Mincu Silvestru pentru postul de secretar de stat in MAI, iar, potrivit unor surse din partid, aceste nominalizari au fost una dintre cauzele demisiei lui Liviu Dragnea de la conducerea MAI.

Dragnea i-a succedat lui Gabriel Oprea, care a demisionat dupa 20 de zile la conducerea MAI, ca urmare a faptului ca PSD i-a retras sprijinul politic intrucat nu s-a consultat cu partidul atunci cand l-a propus pe Virgil Ardelean la DGIPI.

Peste 700 de posturi din aparatul central al Ministerului de Interne vor fi transferate la structurile operative incepand cu data de 15 martie, functiile de conducere urmand sa fie reduse cu 35%.

Din 22 de directii generale aflate in componenta aparatului central au ramas numai 8, celelalte fiind transformate in directii cu rang inferior. Conform Ministerului de Interne, reorganizarea institutiei presupune, in principal, reducerea directiilor generale.

Ordonanta de urgenta a Guvernului stabileste ca Agentia Nationala Antidrog si Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane vor functiona in cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, iar Centrul de Cooperare Politieneasca Internationala va trece din subordinea Ministerului de Interne la Politia Romana. Grupul Special de Protectie si Interventie Acvila va fi reorganizat in cadrul Jandarmeriei Romane.