Peste 700 de posturi din aparatul central al Ministerului de Interne vor fi transferate la structurile operative incepand cu data de 15 martie, functiile de conducere urmand sa fie reduse cu 35%. La propunerea ministrului Dan Nica, au fost facute o serie de modificari legate de functionarea si organizarea ministerului, prin ordonanta de Guvern, anunta Rador.

Din 22 de directii generale aflate in componenta aparatului central au ramas numai 8, celelalte fiind transformate in directii cu rang inferior. Conform Ministerului de Interne, reorganizarea institutiei presupune, in principal, reducerea directiilor generale.

Ordonanta de urgenta a Guvernului stabileste ca Agentia Nationala Antidrog si Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane vor functiona in cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, iar Centrul de Cooperare Politieneasca Internationala va trece din subordinea Ministerului de Interne la Politia Romana. Grupul Special de Protectie si Interventie Acvila va fi reorganizat in cadrul Jandarmeriei Romane.