Noul Cod Penal nu va legaliza prostitutia, ci doar o va amenda, a anuntat ministrul Justitiei. Cititorii Hotnews sunt invitati sa isi exprime opinia referitor la oportunitatea legalizarii prostitutiei in Romania. Dar inainte, aflati dintr-un reportaj Hotnews.ro care este soarta unei bancnote oferita in schimbul unor servicii sexuale. Comparativ: la Koln si la Bucuresti.

Povestea unei bancnote din Koln...

Nu a durat mult pana ce o mana barbateasca m-a scos din bancomatul intunecos si m-a asezat in compartimentul unui portofel elegant. Cateva ore a fost liniste. Auzeam doar sunetul ritmic al unor taste si exclamatia obsesiva a unei voci masculine: “Batrane, abia astept sa mergem la Pascha”.

Cand locuiesti in portofelul unui om de afaceri din Koln, timpul trece repede si vezi destul de des lumina, caci portofelele astea se deschid des. Am ajuns pentru cateva secunde in mana unui batran taximetrist care ne-a dus cu Mercedesul sau crem pana in fata unei cladiri luminate rosiatic:

- “Ei stati, v-am dat din greseala o hartie de 50...”, l-am auzit pe stapanul meu.

- “Mda...si aici o sa aveti nevoie de ea... Spor la treaba, baieti”, a suierat nostalgic batranul.

- “Hei... am auzit ca Pascha ar fi cel mai mare bordel din Europa!", a exclamat stapanul meu.

* Bordelurile in Germania sunt afaceri inregistrate.

* Nu necesita o licenta speciala.

* Daca se vand bauturi alcoolice, licenta nu difera de cea a unui bar.

* Prostituatele nu sunt angajatele nimanui, ci ofertanti particulari de servicii.

* Functioneaza ca o Persoana Fizica Autorizata. Au costuri, incasari si profit.

* Vizita saptamanala la medic este obligatorie prin lege. Bordelurile ofera cabinete medicale.

* “Impozitul pe sex” este incasat de bugetul local.

Fact box: Prostitutia in Germania

- “Da”, a oftat extatic colegul. “ Ia uite, sunt 8...9....12 etaje! Asta inseamna cam 120 de fete...Am vazut la stiri ca aici vin in jur de 25.000 de barbati pe luna...”

- “E mai bine ca e totul legal! Ti-aduci aminte cum ne furisam pe vremuri?”

Au urmat multi pasi, apoi liftul, coridoare intregi presarate cu chemari. “Frumosule, vino la mine. Iti fac tot ce-ai visat si mult peste inchipuirile tale”, se auzea din toate partile. La un moment dat ne-am oprit.

- “Una scurta, normal, fara prostii?! 50 Euro”, s-a auzit o voce feminina.

- “S-a facut”.

Socoteli, multe socoteli

Nu a durat mult pana ce am parasit portofelul elegant. Ma gaseam intr-o camera cu multa lumina rosie, tot felul de jucarii de plastic pe o masa, un pat cu cearsafuri din matase neagra si o oglinda mare deasupra. Eu am ajuns pe noptiera. Era tarziu, trecut de miezul noptii.

O femeie cu trasaturi asiatice a bagat capul pe usa: “Cum e? Ti-a mers bine azi?”, a intrebat. “Eu am avut unspe, 750 in total”.

- “Bravo tie. La mine a fost mai slabut. 12 cu 600. Si tocmai ce-am dat ieri 100 Euro pe dessous-uri. Nu prea au avut efect”.

- “Maine tre’ sa platim camerele, stii nu?”

- “Nu-mi spune. La 110 Euro pe zi ma doare numai cand ma gandesc...”

Cam mult, au cazut de acord cele doua femei. Dar, cu toate acestea, pareau a aprecia avantajele unei camere rosii. Femeia de serviciu vine in fiecare zi, paza este asigurata, blocul are salon de cosmetica si au libertate totala la tarifele percepute. Stapana mea avea sa mai gaseasca inca un motiv de ingrijorare: “In timp ce-l rezolvam pe ultimul, mi-am adus aminte ca vine si impozitul. Auzi, 150 daca lucrezi mai mult de 15 zile pe luna! Si daca vii mai putin la munca, tot ne iau 6 Euro pentru fiecare zi”.

- “Sunt nesimtiti astia de la oras. Cica numai anul trecut au incasat de la noi un milion jumate!”

- “Am incercat sa scap de impozit, dar mi l-au cerut direct cand am platit chiria la camera”.

- “Hai sa le zicem fetelor de la sindicat sa ceara ca vizita obligatorie la doctor sa fie gratuita. Oricum platim atatia bani...”

- “Ar fi ceva, ca si doctorul ala ma usuca...”.

Ascultam conversatia celor doua femei care se demachiau, isi schimbau hainele provocatoare si se pregateau sa plece la casele lor. Am fost luata de pe noptiera si asezata in poseta. Unde voi ajunge maine: la impozite, la chiria de la bordel sau la cea de la casa, prin vreun magazin de lenjerie sau intr-un cabinet medical? Oricum imi pare ca fetele astea au mai mult de-a face cu economia sau contabilitatea decat cu placerile interzise.

... si povestea suratei din Bucuresti

Mai trecusem de cateva ori prin asta... era zi de salariu si inca de cu dimineata au zburat doi lei de langa mine, aterizand pe taraba vanzatorului de ziare. Eu, ca bancnota de 100 de lei, puteam sa stau linistita pana seara, dar alte surate au mai disparut catre pranz, pentru a fi inlocuite de o cartela telefonica si un prezervativ.

Barbatul in al carui portofel stateam intinsa cu grija a dat cateva telefoane. Intr-una din convorbiri am auzit: “pai vreau si normal si oral...da, combinat...100 e bine...unde stai?” – Apoi au urmat 4-5 injuraturi in trafic – deschiderea precauta a unei usi de garsoniera – mana parfumata si moale a femeii - aceleasi mangaieri de rutina – si ultimul la revedere din partea suratei de 5 lei, care ramane de fiecare data ultima in portofel. Mi-a spus ca de obicei sfarseste in cutia milei, ca rascumparare a pacatelor.

Mai stiam ca, odata ajunsa intr-una din aceste garsoniere discret luminate si mirosind amestecat a tigari fine, parfum tare si transpiratie, viitorul meu devine incert. Ori sunt uitata saptamani in sir in fata televizorului pe al carui ecran vesnic aprins defileaza vedete, ori ajung in mana zbarcita a femeii care primeste intre 400 si 500 de euro pe luna pentru chiria garsonierei.

Femeia asta stie ce se intampla in acest loc, dar isi acopera un ochi cu bancnotele incasate, lasandu-l pe celalalt deschis din prevedere. Si vecinii de palier stiu, dar o parte din banii primiti pe chirie se vor transforma in atentii pentru ei.

Mi se intampla des sa intru pe mana paroasa a unui barbat care poarta un nume scurt si usor de tinut minte: “te protejez eu scumpo, ai auzit doar cum au rapit-o pe Sorina; stii ca atunci cand te apara Rico nu ti se poate intampla nimic”. Scumpa tace, tragand cu sete din tigara subtire, gandindu-se ca poate ar fi fost mai bine sa-l unga pe sectorist (a auzit de la o colega ca se poate) decat sa depinda acum de parosul asta.

Legalizam sau nu legalizam?

Niciodata nu ma plictisesc cand ajung la o fata din garsoniera: ma intalnesc cu multe surate de aceeasi valoare cu mine. E drept ca stam cam inghesuite, ascunse printre haine sau chiar sub covor. Acolo e murdar si ne mototolim, ceea ce e sub demnitatea noastra, dar macar compania e placuta si valoroasa. Din povestile suratelor am auzit ca e mare noroc atunci cand nimeresti in mana aceea invelita intr-o manusa de plastic.

Mie nu mi s-a intamplat pana acum, dar se zvoneste ca buzunarul ginecologului e alb si portofelul sau confortabil si incapator. Intotdeauna o intreaba mirat pe fata din garsoniera de ce nu isi face odata asigurare medicala? Si cum de nu se gandeste la viitor: din ce bani va trai la pensie?! Ce nu stie el este ca orice fata din garsoniera la care am ajuns eu, vroia sa se faca altceva cand va fi mare.

Atunci cand fetele merg in oras sa se relaxeze intr-un club cu prietenele, eu, bancnota de 100 de lei, aud multe povesti. Sa legalizeze prostitutia nu ar fi prea bine, e de acord tot grupul. Costurile vor fi mai mari, impozitele sigur fac mai mult decat trebuie sa-i dea lunar barbatului cu maini paroase si mai e si cartea de munca, in care va ramane inscrisa pe veci meseria lor, acum – viseaza ele – temporara.

Pe de alta parte s-ar putea sa fie mai bine, spune una mai tanara. “Daaa’ sigur fata...o sa poti iesi si tu la pensie mai repede”...si fetele vesele rad, uitand de garsoniera discret luminata. Discutiilor pe aceasta tema le pune intotdeauna punct cea mai batrana: “Fetelor, asta e cea mai veche meserie din lume; ca e legal sau nu e, merge inainte; mie nu-mi pasa si oricum, astia tot vor sa o legalizeze de ani buni...nu se va intampla prea curand, ca se pisa pe ei de frica”.

Dar cel mai adesea, albastrul meu select de bancnota de 100 ajunge pe tejgheaua magazinului de la colt sau in sertarul cu bani dintr-un supermarket. Si stiu ca cel mai probabil e sa ajung in mainile unui stapan care vinde produse. Totusi, cel mai bine ma simt pe mainile fetelor din garsoniere. Numai ele sunt in acelasi timp si vanzator si produse.

Aici puteti afla mai multe despre istoria dezbaterilor parlamentare din Romania, pe tema legalizarii prostitutiei.