Patriarhia Romana respinge propunerile de dezincriminare a prostitutiei si a incestului din proiectul noului Cod Penal, dezbatut in Parlament. Intr-un comunicat, Patriarhia arata ca "in acest proiect legislativ se constata ca demnitatea persoanei, institutia sacra a familiei si moralitatea publica sunt complet ignorate".

Legalizarea prostitutiei, se arata in comunicat, va duce la "sclavie" motivata financiar, degradarea morala a societatii, proliferarea diferitelor boli si cresterea numarului divorturilor: "Departe de a rezolva o problema sociala grava, dezincriminarea prostitutiei va agrava problema sub forma unei sclavii motivate financiar, care intensifica degradarea morala a societatii, proliferarea diferitelor boli si cresterea numarului divorturilor, iar femeilor prinse in aceasta sclavie li se afecteaza iremediabil sanatatea psihica si fizica, precum si demnitatea sociala", sustine Patriarhia.

Incestul este "o degradare a institutiei familiei", cu grave efecte genetice si psihice, dificultati in relatiile interumane si disparitia demnitatii. "Acum, cand grava degradare morala, sociala, economica si medicala din Romania trebuie oprita sau cel putin diminuata, noile propuneri de dezincriminare a prostitutiei si incestului sunt totalmente contrare vietii si demnitatii poporului roman."