Totul a pornit de aici. Apoi, s-a umflat cam asa. Altii au raspuns exact pe dos. E o dezbatere despre un pretins razboi intre Bucuresti si Cluj declansat de echipa lui Emil Boc. Exista sau nu? Clujenii reclama ca sudistii nu-i inghit pe ardeleni, ca ar vrea ca ei sa ocupe singuri functii in stat, ca l-au atacat pe Emil Boc in primul rind pentru ca este ardelean. Gazetari din presa centrala, dar si politicieni, il critica pe seful Guvernului ca si-a adus o intreaga echipa din Cluj, dar mai ales ca si-a angajat nepoate, soferi si tineri fara expertiza, fosti colaboratori de la Primarie.

Inventarul luarilor de pozitie

  • "Ei au inceput aceasta campanie pentru ca la nivelul competentelor au pretentia ca sunt unici. Au o atitudine centralista, ei percep ca numai ei pot ocupa functii in administratia centrala, desi, daca am face un schimb de populatie, poate ar arata si Bucurestiul ca o capitala europeana. Eu cred ca este nedreapta aceasta campanie impotriva lui Boc, el si-a adus o echipa in care are incredere si de care raspunde in cele din urma” (Vasile Dancu, citat de Citynews.ro)
  • "Acum, bucurestenii vor sa puna bariera, vor sa  se inchida  intre ziduri si, cumva, as putea intelege enervarea baietilor din Bucuresti fata de clujeni. Este justificata de bataliile pe care au inceput sa le piarda cu Clujul: le-am incurcat socotelile la fotbal, Liga Campionilor este o caciula cu multi bani, a venit acum si politica sa-i enerveze: Presedinte din Dobrogea, Premier din Cluj. Degradarea Romaniei din ultimii ani se vede cel mai bine pe obrazul Capitalei. Vedeti noii idoli si proaspetele vedete, Zavoranca, Nikita, Ogica, Darta, Naomi, Magda Ciumac! Televiziunile nu sunt o exceptie, degradarea este profunda, personajele amintite au corespondente si in politica, si in administratie. Acum, bucurestenii au devenit intoleranti, rasisti” (Vasile Dancu)
  • Ziua de Cluj a declansat o campanie intitulata Ardealul are nevoie de o tribuna, publicand trei-patru articole zilnic pe tema conflictului Bucuresti-Cluj: “Am inceput aceasta campanie, explica Rares Bogdan, pentru ca am simtit ca in momentul actual este demonizat Clujul, Ardealul. Vrem ca demersul nostru sa devina un supliment al ziarului Ziua de Cluj si o platforma pentru reafirmarea identitatii ardelene. Am simtit ca la Bucuresti  esti primit cu bratele deschise  apoi cu ostilitate. Ardealul trebuie sa arate ca el este altfel decit restul tarii! Nu am pornit acest demers ca sa/l aparam pe Emil Boc si garda sa , dar nu vrem sa fim demonizati noi, ca ardeleni”. (Rares Bogdan, Ziua de Cluj)
  • "Frustrarile erau “ascunse” pana mai ieri, dar de la inceputul lunii februarie se poate observa o crestere in intensitate a vocilor contestatare la adresa clujenilor, cei socotiti, pe buna dreptate sau nu, reprezentativi pentru ardeleni!?  Aici intram pe un alt subiect ce ar merita dezbatut!). Badea transforma o frustrare personala in scopul de a pune la zid tot ceea ce vine de la Cluj, aproape seara de seara, in excelenta sa emisiune “in gura presei”. Ciutacu si-a gasit un scop in sine in a-i demoniza pe clujeni. Cotidianul a reusit sa se faca de ras prin executia publica la care a supus clujenii, vinovati - in viziunea distinsilor jurnalisti de acolo - de cresterea bugetului Cancelariei prim-ministrului! Subiect care, de altfel, a fost preluat rautacios si tocat marunt pe Realitatea TV, Antena 3 si in Jurnalul National, Financiarul sau alte cotidiene nationale.” (Rares Bogdan, Ziua de Cluj) 
  • „Eu nu stiu sa existe articole in presa bucuresteana care sa atace clujenii. Cu exceptia lui Mircea Badea, care are de mai multi ani o problema cu clujenii. Eu nu consider ca exista asa ceva. Cine are treaba are treaba cu Boc, cu nepoata, cu soferii. Nu exista nici un linsaj, iar Boc este criticat pentru activitatea lui de prim-ministru, nu pentru calitatea lui de clujean” (Cristian Tudor Popescu, editorialist Gandul, citat de Foaia Transilvana)
  • "Se deconteaza acum pretul indiferentei cronice a capitalei fata de provincie, a arogantei statului centralist, care nu are decit pe hirtie promisiuni despre distribuirea resurselor, despre diferenta de decontare invers proportionala din punct de vedere economic si cultural. De fapt, chiar daca Boc nu este un motiv de razboi intre Cluj si Bucuresti, faptul ca a stirnit senzatie la Cluj e un semn ca problema exista si nu e rezolvata. Aceasta ne da temperatura relatiei care exista intre Bucuresti si Cluj si putem constata doua lucruri: 1. centrul este mai abuziv cu periferia si 2. Bucurestiul e considerat periferie, de la Cluj” (Emil Hurezeanu, editorialist Cotidianul, citat de Foaia Transilvana) 
  • "Ne dovedim provinciali daca sustinem asa ceva. Este, eventual, o campanie impotriva unor greseli facute de unii dintre cei plecati la Guvern, a unei stari de lucruri, dar nu vad a fi o campanie impotriva Clujului sau a clujenilor. Au fost doar articole scrise la adresa unor greseli ale premierului, nu altceva” (Florin Danciu, director Foaia Transilvana, citat de Citynews.ro)

Nota: Cititorii Hotnews.ro sunt invitati sa explice, cu argumente: avem de-a face cu un razboi Bucuresti-Cluj sau cu gafele echipei Boc?