Ioana Maria Vlas a declarat, luni, pentru Mediafax ca justitia nu a inculpat pe cine trebuia in dosarul FNI si ca ea nu are de unde sa dea bani inapoi investitorilor pagubiti, asa cum i-au cerut si la primul termen al recursului din acest proces, amanat de instanta suprema pana in aprilie.

"Trebuie sa-i intelegeti. Oamenii acestia au fost pagubiti de niste bani. Trebuie sa se repeada asupra cuiva si este foarte bine ca se reped numai asupra mea. Ceilalti nu au nicio vina. Vroiau sa le dau banii. Eu le-am spus ca nu am niciun ban si ca nu este vina mea ca justitia romana nu a inculpat pe cine trebuia, dar asta este iarasi un aspect care nu tine de mine", a spus Vlas.

Fata de cererile de amanare a judecarii cauzei facute de trei dintre inculpatii din acest proces, Vlas a mai spus ca solicitarea lor este una normala si legala, astfel ca acestia au folosit-o. Ea a mai aratat ca procesul dureaza din anul 2000 si ca este irelevant faptul ca s-a mai dat un termen in plus. Instanta suprema a amanat, luni, judecarea dosarului FNI, dupa ce trei dintre inculpati au cerut termen pentru a-si angaja avocati, judecatorii avertizand ca, la termenul urmator, indiferent de situatia juridica a inculpatilor, vor incepe dezbaterile.

Pagubitii FNI care au intrat in sediul instantei supreme i-au reprosat Ioanei Maria Vlas ca i-a lasat fara bani si au inceput sa strige la ea, astfel ca a fost dusa de jandarmi intr-o alta incapere, unde a stat pana cand instanta a inceput discutiile in acest dosar.

In iunie 2008, Curtea de Apel Bucuresti a condamnat-o pe Ioana Maria Vlas, fostul administrator al SOV Invest, la 10 ani de inchisoare.