Hidrologii au prelungit pana marti avertizarea emisa in urma cu trei zile, codul portocaliu de inundatii fiind mentinut pe raul Barzava, in judetele Caras Severin si Timis, in timp ce Codul galben a fost instituit pe raurile Caras si Nera, in judetul Caras Severin, si pe cursul inferior al Prahovei, anunta Mediafax.

Avertizarea hidrologica ce a intrat in vigoare vineri, la ora 13:00, a fost prelungita pana marti la ora 16:00, potrivit Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor.

Potrivit hidrologilor, se mentine Codul portocaliu pe raul Barzava (judetele Caras Severin si Timis) si se instituie Cod galben pe raurile Caras, Nera (judetul Caras Severin) si pe cursul inferior al Prahovei (judetul Prahova).

De asemenea, se mentine Codul galben pe raurile Crasna (judetel Salaj si Satu Mare), Barcau (judetele Salaj si Bihor), Crisul Alb si Crisul Negru (judetele Bihor, Hunedoara si Arad), Bega, Bega Veche (judetul Timis), Timis (judetele Caras-Severin si Timis), Jiu-sector aval Filiasi-amonte Podari (judetul Dolj), Prahova superioara (judetul Prahova).