Centrul Operativ pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Mediului a trimis, miercuri, o atentionare meteorologica Cod galben catre noua prefecturi, pentru intervalul joi, ora 8:00 - vineri, ora 8:00, informeaza Mediafax.

In judetele Caras-Severin, Mehedinti, Gorj, Valcea, Arges, Dambovita, Prahova, Buzau si Vrancea, cantitatile de apa vor depasi local 25 -30 l/mp si izolat 50 l/mp. Totodata, vantul va sufla cu putere, cu viteze care la rafala vor depasi 70 km/h in Banat, sudul Crisanei si al Transilvaniei, Dobrogea, Moldova si 90 km/h, la munte.

Marti, hidrologii au emis o avertizare Cod portocaliu pe doua rauri din judetele Timis si Caras-Severin, incepand de miercuri, ora 12:00, si pe raul Motru, in judetul Mehedinti, incepand de joi, ora 10:00, avertizarile fiind valabile pana vineri, ora 16:00.

S-a instituit Cod portocaliu pe raurile Barzava si Moravita (judetele Caras- Severin si Timis), incepand de miercuri, ora 12:00, si pe Motru - amonte Fata Motrului (judetul Mehedinti) incepand de joi, ora 10:00, informeaza Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor.