Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) a dat publicitatii imagini filmate in timpul arestarii subofiterului MApN Floricel Achim si a bulgarului Marinov Zikolov. Cei doi sunt acuzati de transmitere de secrete de stat si spionaj.

Potrivit procurorilor DIICOT, Achim este acuzat de comiterea infractiunii de tradare prin transmitere de secrete prevazuta de articolul 157 alineatele 1 si 2 din Codul Penal cu aplicarea articolului 41 alineatul 2 din Codul Penal.

La randul sau, bulgarul este acuzat de comiterea infractiunii de spionaj prevazuta de articolul 159 raportat la articolul 157 alineatele 1 si 2 din Codul Penal cu aplicarea articolului 41 alineatul 2 din Codul Penal.

Instanta Suprema a amanat de marti pentru joi judecarea contestatiilor celor doi fata de masura arestarii preventive pentru 29 de zile. Amanarea vine dupa ce Zikolov a cerut ragaz sa-si angajeze un avocat.

Anchetatorii spun ca acestia au manipulat informatii de natura sa puna in pericol securitatea nationala.

Subofiterul MApN ar fi recunoscut ca a vandut secrete militare pentru sume de pana la 1.000 de dolari. El a afirmat ca a facut acest lucru din cauza lipsei banilor.