Subofiterul MApN acuzat de transmitere de secrete de stat si spionaj a recunoscut, marti, ca a vandut secrete militare pentru sume de pana la 1.000 de dolari. El a afirmat ca a facut acest lucru din cauza lipsei banilor.

Potrivit NewsIn, cetateanul bulgar implicat in acest caz a declarat in fata procurorilor ca subofiterul ii vindea secrete de stat pentru sume de pana la o mie de dolari. De asemenea, cetateanul bulgar a afirmat ca "il cunostea pe un reprezentant al Ucrainei interesat de informatii militare".

UPDATE:Surse din cadrul SRI, citate de NewsIn, au declarat ca Directia Generala de Contraspionaj a Serviciului Roman de Informatii monitoriza, inca din 2005, actiunile subofiterului Floricel Achim. In plus, Serviciul avea informatii despre legatura subofiterului cu cetateanul bulgar Marinov Zikolov.

Pe de alta parte,Instanta Suprema a amanat de marti pentru joi judecarea contestatiilor lui Floricel Achim, subofiter din Ministerul Apararii Nationale si al cetateanului bulgar Marinov Zikolov, fata de masura arestarii preventive pentru 29 de zile. Cei doi sunt acuzati de transmitere de secrete de stat si spionaj. Amanarea vine dupa ce Zikolov a cerut ragaz sa-si angajeze un avocat.

Anchetatorii spun ca acestia au manipulat informatii de natura sa puna in pericol securitatea nationala.

Potrivit unor surse judiciare, citate de cotidianul Gandul, documente militare clasificate au ajuns, prin intermediul bulgarului Marinov Zikolov, la un stat nealiat, respectiv Rusia.