Sistemul romanesc de invatamant trebuie recredibilizat, considera ministrul Ecaterina Andronescu: "Trebuie sa castigam increderea parintilor, a societatii in scoala romaneasca, deoarece ea nu este de slaba calitate, dar a avut de suferit la capitolul imagine", informeaza televiziunile de stiri.

Aflata la Miercurea Ciuc intr-o intalnire cu directorii de scoli din Harghita, Ecaterina Andronescu a subliniat ca recastigarea increderii in institutia romaneasca de invatamant depinde in primul rand de dascali, dar si de presa, care ar trebui sa dea si informatii pozitive despre evenimentele care se petrec in unitatile de invatamant.

In acest sens, ministrul a dat exemplul unor profesori care se prezinta la program in stare de ebrietate: "Este inadmisibil. In scoala in care profesorul respectiv vine sub influenta bauturilor alcoolice, ceilalti profesori isi fac meseria bine si nu este posibil ca toata lumea sa sufere din acest motiv". In ceea ce priveste violenta, "Cum sa faci educatie daca promovezi violenta, care nu este o valoare a scolii romanesti", s-a intrebat ministrul retoric. Stiu ca nu se intampla in toate scolile din tara, dar este suficient sa se intample o data ca presa sa scrie despre asta."