Eugen Preda,implicat in incidentul de sambata seara de la mall-ul bucurestean Plaza Romania, retinut in urma unei batai cu angajatii firmei de paza BGS, este sportiv al clubului Dinamo Brasov si este agent de politie, a declarat, duminica, pentru Mediafax, Marcel Popescu, seful clubului Dinamo.

Potrivit chestorului Popescu, regula clubului Dinamo este ca sportivii legitimati sa fie incadrati si in structurile Politiei, in functie de studii. "Am discutat cu Constantin Luca (presedintele Dinamo Brasov, n. r.) pentru ca Dinamo Brasov este o structura independenta in cadrul clubului nostru si dansul mi-a spus ca Preda se afla in Bucuresti pentru pregatire, el antrenandu-se pentru competitiile internationale la care urma sa participe", a declarat Popescu.

El a mai spus ca, in functie de rezultatele anchetei politiei, Preda risca sa fie sanctionat pentru implicarea sa in scandalul de la Plaza Romania.

Potrivit lui Constantin Luca, directorul Dinamo Brasov, Preda este detasat la un club sportiv din Capitala si a participat la o demonstratie, anul trecut, in cadrul Olimpiadei de la Beijing. "Din pacate, in acelasi om sunt doua persoane. Un sportiv foarte bun si a alta persoana, care se implica in astfel de lucruri", a declarat Luca pentru NewsIn.

Eugen Preda este campion national multiplu la lupte libere din partea centrului sportiv, este campion mondial la kempo si campion european la vushu.

Trei interlopi retinuti dupa bataia de la mall

Trei suspecti au fost retinuti de Politie, dupa conflictul de la mall-ul bucurestean Plaza Romania. Primele informatii arata ca ar fi vorba de membri ai unei grupari interlope. Cei trei vor fi dusi la instanta cu propunere de arestare, fiind acuzati de ultraj contra bunelor moravuri, a declarat comisarul Christian Ciocan de la Politia Capitalei, potrivit Mediafax.

Al patrulea suspect, Eugen Preda, presupusul lider al unui clan interlop din Capitala este internat in spital, iar impotriva lui ar putea fi luate eventuale masuri abia dupa ce va fi externat.

Comisarul Ciocan a mai precizat ca aceasta este singura fapta pentru care cei trei sunt cercetati, dat fiind faptul ca, pana in prezent, la Politie nu a fost depusa vreo plangere.

Anchetatorii verifica si modul in care angajatii firmei de paza de la mall au intervenit si masurile pe care acestia le-au luat fata de cei cu care s-au batut ulterior.

Preda a mai fost cercetat de politisti, tot pentru acte de violenta

Dupa un conflict asemanator care a avut loc tot la Mall Plaza Romania, Tribunalul Bucuresti a decis ca patru tineri, care au atacat cu sabii si cutite trei persoane, in luna iulie a anului trecut, sa fie cercetati in stare de libertate pentru tentativa de omor. Acestia erau apropiati ai lui Eugen Preda, precizeaza NewsIn. Astfel, magistratii Tribunalului Bucuresti au dispus cercetarea in stare de libertate pentru tentativa de omor si alte fapte de violente a celor patru: Adrian Preda, Bogdan Dumitrache, zis Crocodilu', Andrei Badula, zis Mos Ene, si Lelu Florea zis Copilu'.