Secretarul de stat in Ministerul Turismului, Corneliu Popovici, a declarat, sambata, la Suceava, ca preotii vor fi beneficiari ai tichetelor de vacanta la fel ca celelalte categorii de bugetari, transmite Mediafax.

Popovici a spus, intr-o conferinta de presa, ca tichetele de vacanta vor functiona precum primele de vacanta, aratand insa ca in acest caz, beneficiarii vor trebui sa-si petreaca vacanta intr-o unitate din tara, fata de situatia primelor de vacanta, in care beneficiarii primeau sume de bani si puteau petrece concediul in strainatate. "Vrem sa stimulam turismul intern, sa scoatem economia neagra la suprafata, iar banul sa ramana in tara", a spus Popovici.

Intrebat daca de aceasta prevedere vor beneficia si preotii, secretarul de stat in MT a aratat ca acestia vor beneficia de aceasta prevedere la fel ca celelalte persoane care au un contract si lucreaza in sistemul bugetar.

Guvernul a aprobat, miercuri, prin ordonanta de urgenta, introducerea tichetelor de vacanta, cu o valoare stabilita in limita a sase salarii minime brute pe economie. Tichetele de vacanta sunt bilete de valoare, cu valori nominale cuprinse intre 10 si 50 lei, integral suportate de catre angajator, si se pot folosi doar pentru achizitionarea de pachete de servicii turistice in unitatile turistice avizate de Ministerul Turismului. Tichetele au termen de valabilitate de un an de la data emiterii, iar contravaloarea acestora nu se ia in calcul la stabilirea venitului salarial.