Peste 200 de turisti romani sunt blocati in Bulgaria, intre Vrata si Sofia, anunta Antena 3. De asemenea, sute de tiruri au ramas blocate in punctul de trecere de la Bechet, dupa ce autoritatile bulgare au instituit stare de urgenta, din cauza vremii.

Circulatia bacului care facea legatura dintre Vama Bechet si orasul bulgaresc Oreahovo a fost reluata sambata, dupa ce a fost blocata mai bine de 24 de ore. "La ora 12.00, traficul in Vama a fost reluat. Deja, primele bacuri au inceput transportul pe Dunare pentru a transporta in Bulgaria tirurile care au stationat la noi. Acum traficul se desfasoara normal", a declarat Costel Tulitu, primarul orasului Bechet (Dolj), pentru Mediafax. Coloana de tiruri a scazut "semnificativ", potrivit primarului din Bechet, intinzandu-se pe aproximativ patru kilometri.

Sute de autotrenuri au fost trase pe dreapta, vineri noaptea, formand o coloana de peste zece kilometri in Vama Bechet, soferii fiind nevoiti sa petreaca noaptea in cabina tirului, dupa ce au fost anuntati ca bacul nu mai poate trece in Bulgaria, drumurile fiind blocate din cauza zapezii abundente.

In aceste conditii, sute de turisti romani au ramas blocati in Bulgaria, intre Vrata si Sofia.Turistii romani au primit ajutor din partea Crucii Rosii din Bulgaria, care le-a oferit si cazare peste noapte. Printre romanii blocati in Bulgaria se afla si fostul presedinte Emil Constantinescu.

In Bulgaria s-a instituit starea de urgenta, din cauza vremii

In Bulgaria circulatia rutiera se desfasoara cu foarte mare dificultate din cauza caderilor masive de zapada. Vineri dupa-amiaza, a fost interzisa circulatia camioanelor, ceea ce a afectat serios si traficul din sudul Romaniei. Sute de camioane stationeaza pe drumurile din Bulgaria, majoritatea neechipate de iarna, iar accesul dinspre Grecia este dificil si din alta cauza - o greva a sindicatelor transportatorilor greci. Desi accesul autoturismelor este permis, se recomanda evitarea deplasarii in aceste zone, noteaza Rador.