Consiliul General al Capitalei a respins in sedinta de joi o hotarare prin care se solicita ajutorul Guvernului pentru deblocarea lucrarilor la Pasajul Basarab. Hotararea a fost respinsa pentru ca nu a intrunit votul a doua treimi din numarul de consilieri. Primarul Sorin Oprescu a declarat ca va promova aceeasi hotarare pana cand ea va fi adoptata de Consiliul General.

Oprescu a mai precizat ca penalizarile calculate de constructorul pasajului se ridica la 60 de milioane de euro, iar conservarea lucrarilor deja efectuate ar costa nu mai putin de 30 de milioane de euro.

In sedinta de joi a Consiliului General al Capitalei a fost votata hotararea prin care se solicta Guvernului sa emita un act “privind aprobarea procedurii de expropriere pentru imobilele ramase de expropriat, precum si suma globala estimata a despagubirilor, in vederea continuarii si finalizarii lucrarii de interes public local”. 33 din cei 55 de consilieri generali au votat aceasta hotarare. Insuficient insa, deoarece era nevoie de votul a 37 de consilieri. Hotararea a fost votata in bloc de catre consilierii PD-L si cei ai PNL, singurii care s-au opus fiind consilierii PSD.

Intrebat cum ii va convinge pe consilierii PSD sa sustina proiectul, Oprescu a mai declarat: “Sunt destule metode sa ii convingem, eu prefer logica”.

In timpul dezbaterilor pe marginea lucrarilor la Pasajul Basarab, consilierii PSD au declarat ca pe numele fostului primar Adrian Videanu ar exista un dosar la DNA legat de exproprierile facute in zona. “Au fost facute exproprieri ilegale, la doi kilometri de zona unde se lucreaza. La DNA exista peste 18 sesizari. Pana cand fostul primar nu clarifica acesta situatie noi nu vom sustine acest proiect”, a declarat Doru Giugula, consilier PSD.

In replica, reprezentantii PD-L in Consiliul General au declarat ca au existat probleme legate de exproprieri, dar nu este vorba de dosare la DNA.