Tribunalul Constanta a decis, miercuri seara, achitarea lui Sever Muresan si a lui Mircea Horia Hossu, pentru savarsirea infractiunilor de inselaciune, fals material, uz de fals, folosirea creditului cu rea credinta si abuz in serviciu, in dosarul fraudarii Bancii Dacia Felix.

Tribunalul Constanta a decis ca Muresan si Hossu sa restituie catre SC Bank Leumi Romania SA (fosta SC Eurom Bank – fosta Dacia Felix) suma de 15.800.000 lei, 121.001.000 dolari si 10.000.000 franci elvetieni, transmite NewsIn.

Sever Muresan si Mircea Horia Hossu au fost trimisi in judecata pentru savarsirea infractiunilor de inselaciune, fals material, uz de fals, folosirea creditului cu rea credinta si abuz in serviciu.

In ianuarie 1997, Muresan si Hossu au fost arestati in acest dosar, dar dupa cateva luni, din cauza unor vicii de procedura, cei doi au fost pusi in libertate. Procesul in care cei doi au fost acuzati de inselaciune in dauna BDF a inceput la Judecatoria Cluj-Napoca si a fost stramutat, in aprilie 1998, la Judecatoria Suceava, care a inceput judecarea in lipsa a lui Muresan, intrucat acesta era fugit din tara. Dupa aducerea in tara a lui Muresan, s-a obtinut stramutarea dosarului la Constanta. La instantele constantene, dosarul a trecut prin mai multe cicluri procesuale, in prezent, rejudecandu-se la Tribunalul Constanta.

Decizia anuntata de judecatorii Tribunalului Constanta poate fi atacata cu recurs in 10 zile de la pronuntare.