Presedintele PNL Calin Popescu Tariceanu a declarat luni ca "nu duce lispa" de autoturisme, iar intregul subiect legat de Audi pe care ar dori sa-l foloseasca este unul creat de PDL pentru presa, deoarece acesta ar fi fost oricum folosit de grup, el insusi avand masina in calitate de fost premier.

"(...) mi se pare de-a dreptul penibil ca eu, in calitate de prim-ministru, sa discut un astfel de subiect. Probabil ca stiti ca in calitate de prim-ministru am dreptul sa folososesc o masina oficiala, nu de la Parlament, care imi este si pusa la dispozitie de altfel. Deci eu nu am nevoie de nicio masina de la Camera Deputatilor (...) Cred ca va imaginati ca de masini este ultimul lucru de care duc lipsa. Poate de alte lucruri, nu am elicopter,... dar de masini nu duc lipsa. Chiar am o mica colectie de masini de epoca", a afirmat presedintele PNL.

Tariceanu a comentat ca masina la care fac referire secretarul general al Camerei Deputatilor, Gherghe Barbu, si deputatul PDL, Cezar Preda, "este ca in bancul acela cu Ivan Ivanovici, in care, cand se discuta, nu era vorba despre Volga, ci despre bicicleta". "Nu e un Audi A6, ci un Audi A4, care a fost folosit de Guvern, si fiind o institutie guvernamentala poate sa fie transferat in alta parte, nu pentru uzul meu personal, pentru ca masina cu care umblu o vedeti in fata sediului. Si nu am nevoie de masina, masina ar fi fost folosita de colegii de la grup", a afirmat liderul grupului PNL din Camera Deputatilor.

Secretarul general al Camerei Deputatilor, Gheorghe Barbu, a declarat ca cererea liderului grupului liberal, Calin Popescu Tariceanu, de a i se pune la dispozitie o masina adusa la Parlament de la MAI se afla in analiza, pana cand se va lua o decizie autoturismul Audi A6 ramane in garaj.

Vicepresedintele PDL Cezar Preda l-a acuzat, pe 4 februarie, pe Calin Popescu Tariceanu ca, in ciuda afirmatiilor sale publice ca doreste un buget de criza, a transferat de la MAI la Camera Deputatilor o „masina super-speciala” de care sa beneficieze ca lider de grup parlamentar.