O tanara de 19 ani din Arad, mama unui copil de o luna si jumatate, a murit din cauza unei erori facute de medicul care a operat-o la vezica biliara. Cu toate ca stia ca a gresit in timpul operatiei, medicul a trimis-o dupa 3 zile acasa. Din cauza ca starea ei continua sa se inrautateasca, tanara a mai suferit, in aceeasi saptamana, alte doua interventii chirurgicale, insa nu a mai putut fi salvata.

Tanara a fost operata pentru prima data in urma cu o saptamana, la Spitalul Judetean Arad. Medicul care a operat-o recunoste ca a gresit si, in timpul operatiei cu laser, nu a vazut canalul care trebuia sectionat si a taiat de fapt calea biliara principala. Cu toate acestea, el a externat-o pe femeie dupa 3 zile, potrivit Realitatea Tv.

  • Seful Sectiei Chirugie de la Spitalul Judetean Arad: Orice medic chirurg poate face o asemenea greseala

Medicul chirurg-sef al sectiei Chirurgie din Arad are insa o explicatie - el spune ca aceste greseli pot fi facute de orice medic chirurg, nimeni nefiind scutit de astfel de complicatii.

Dupa alte doua zile, tanara a ajuns din nou pe masa de operatie. Asta dupa ce chemase de mai multe ori ambulanta si a ajuns la urgenta, insa medicii de acolo i-au dat un tratament si au trimis-o acasa, considerand ca nu este necesar ca ea sa fie internata.

Dupa ce a doua interventie chirurgicala nu a dat niciun rezultat, medicii au decis sa o trimita la Cluj. Operata pentru a treia oara, ea nu a mai putut fi salvata. Medicii din Cluj spun ca ea venise deja in stare foarte grava de la Arad si nu au mai putut-o salva.

Directia de Sanatate Publica Arad a demarat o ancheta in acest caz.