O agentie bancara a ING, situata in cladirea Parlamentului European din Bruxelles, a fost jefuita joi dupa-amiaza, in ciuda masurilor sporite de securitate specifice institutiilor europene, au anuntat purtatorii de cuvant ai bancii si ai Parlamentului, citati de AFP.

"O persoana a intrat in banca si a scos un pistol", a precizat purtatorul de cuvant al Parlamentului, Jaume Duch.

"Inca nu se stie daca era vorba despre o arma adevarata sau falsa, dar a fost suficient pentru a speria personalul bancii, care i-a dat jefuitorului toti banii din casierie", a adaugat el. Deocamdata, nu se stie cati bani a reusit sa fure atacatorul.

Dupa ce hotul a fugit, personalul bancii a prevenit serviciul de securitate al Parlamentului, in conditiile in care unii dintre gardieni se aflau la doar cativa zeci de metri de sediul agentiei.

"Camerele de supraveghere acopera cam toata aria cladirii, asa ca avem ceva sanse" sa-l prindem, a comentat Jaume Duch.

Oficialii bancii au aratat ca se ridica o serie de semne de intrebare referitoare la securitate, daca arma era adevarata, in conditiile in care toti vizitatorii sunt atent verificati de serviciile de securitate.

"Daca arma era adevarata, se ridica o serie de intrebari, in special referitoare la tipul de legitimatie cu care atacatorul a intrat in cladire", a recunoscut Jaume Duch.

"Dupa excitatia institutiilor europene privind existenta unei posibile Mata Hari, blonda si cu picioare lungi, o crima adevarata s-a produs chiar sub ochii nostri", a ironizat situatia eurodeputatul britanic Nigel Farage.

Reactia acestuia vine dupa ce Comisia Europeana a avertizat miercuri asupra cresterii activitatilor de spionaj, care ar fi derulate de grupuri de presiune si chiar de ziaristi.