Subsecretarul de stat in ministerul Sanatatii, Raed Arafat, a declarat vineri dupa finalizarea anchetei efectuate la spitalul din Satu Mare ca toti medicii si asistentii care au raspuns direct de pacienta ce si-a pierdut viata, vor fi sanctionati: "Pentru medicul sef I, cei care au raspuns direct de pacienta si asistentii implicati, s-au propus sanctiuni care vor fi stabilite de spital".

Raed Arafat a explicat si deficientele semnalate la UPU: folosirea a doua tipuri de fise; asistentii nu au notat timp indelungat evolutia pacientei; nu s-au folosit toate posibilitatile avute la dispozitie.

Pentru medicul de specialitate medicina interna, care a asigurat garda unica pentru sectiile cardiologie si interne si nu a luat decizia internarii pacientei si a trimis-o inapoi la UPU, decizie motivata prin lipsa paturilor libere, Comisia de control a Ministerului Sanatatii a propus ca managerul spitalului sa dispuna desfacerea contractului individual de munca.

O femeie de 71 de ani a murit dupa ce a fost pasata de la un spital la altul timp de doua zile si apoi trimisa acasa de la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean. Rudele femeii spun ca desi aceasta se simtea foarte rau, medicii nu au tratat-o corespunzator. Cazul survine la doar doua saptamani dupa cel de la Slatina, cand un barbat a murit dupa ce a fost plimbat timp de patru ore prin spital.

O comisie a Ministerului Sanatatii, condusa de subsecretarul de stat Raed Arafat, s-a deplasat joi la fata locului pentru a ancheta cazul.