Serghei Gorbunov a mai cerut de doua ori sa-i fie intrerupta executarea pedepsei pe motive medicale, prima cerere fiind pentru "nevralgie intercostala, lumbago cronic si furuncul", a anuntat luni directorul general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP), Ioan Bala.

Instanta a decis, la acel moment respingerea cererii, dupa care detinutul a fost mutat de la Codlea la Penitenciarul Craiova. Acolo, acesta a depus o noua cerere, iar completul de judecata a cerut informatii de la Penitenciar privind detinutul.

Dupa ce Penitenciarul a dat informatiile necesare privind conduita acestuia si gradul de periculozitate, instanta, dupa ce a analizat dosarul medical, a dispus respingerea cererii.

In foarte scurt timp, la cateva zile, in urma altei cereri dar pe baza aceluiasi raport medicolegal, un alt complet de instanta a dispus punerea in libertate, fara a mai cere relatii la Penitenciar.

"Noi nu putem trimite informatii fara ca acestea sa ne fie cerute", a precizat Bala, intr-o conferinta de presa.

El a precizat ca, din momentul in care detinutul a iesit pe poarta inchisorii, responsabilitatea Penitenciarului inceteaza iar monitorizarea acestuia revine Ministerului de Interne.

Ioan Bala a subliniat ca intreruperea executarii pedepsei este decisa de instanta, pe baza raportului medicolegal sau a situatiei familiale precare.