Depozitul de armament de la UM 01916 din Ciorogarla, din care au fost furate miercuri seara zeci de arme, era descuiat in dimineata acelei zile si nu mai fusese verificat de doua saptamani, sustin surse judiciare, citate de Mediafax.

  • Alerta de gradul I si filtre in mai multe judete

Autoritatile se afla in alerta de gradul I inca de miercuri seara, dupa ce depozitul a fost spart, dupa cum a anuntat Politia. Cel putin 50 de arme au fost furate din depozitul Unitatii Militare din Ciorogarla, printre acestea aflandu-se mai multe pistoale-mitraliera si pistoale-mitraliera cu pat rabatabil.

Ministrul Apararii, Mihai Stanisoara, a declarat, insa, joi seara, la Realitatea Tv, ca din depozitul de la Ciorogarla au fost furate doar arme, nu si munitie, pentru ca acestea nu se depoziteaza de regula in acelasi loc.

Filtre ale Politiei rutiere au fost organizate inca de miercuri in toate judetele din jurul Capitalei. Potrivit purtatorului de cuvat al Politiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan, la iesirile si intrarile din Bucuresti, cat si in zonele de "interes oprativ" au fost organizate 30 de filtre incepand de miercuri, transmite Mediafax. La acestea participa politisti de la Brigada de Politie Rutiera, de la Ordine Publica, de la Investigatii Criminale si luptatori ai Serviciului Politiei de Interventie Rapida.

Primele verificari au fost facute in judetele Ilfov, Dambovita, Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita si municipiul Bucuresti, dupa care filtrele au fost extinse in toata tara, mii de masini fiind oprite si verificate de politisti.

Politistii argeseni si politistii de pe Autostrada Bucuresti-Pitesti au instituit filtre rutiere la toate intrarile si iesirile in si din municipiul Pitesti si pe autostrada, precum si pe drumurile nationale spre Ramnicu Valcea, Slatina, Campulung Muscel, Curtea de Arges.

  • Atentatul de la Jean Monnet

In ultimii ani, au mai existat cel putin doua cazuri de sustragere de armament. De la o unitate militara din Bucuresti a disparut armament folosit ulterior in atentatul de la Liceul Jean Monnet din Capitala.