Articolul 150 Km in oras si 250 Km/ora in afara localitatii a atras o serie de reactii din partea cititorilor. Cei mai multi acuza inconstienta celor care merg cu viteza. Un motociclist scrie:

Se dau smecheri ca fac accident la 200/h si nu patesc nimic. Daca se cred atat de curajosi, ii invit sa faca acelasi lucru pe o motocicleta. Daca se cred piloti sa ii vad cum reactioneaza cand le iese in cale un inconstient la fel ca ei dar in masina bengoasa. Majoritatea motocicletelor moderne au minim 100 CP si totusi majoritatea motociclistilor merg legal.

cosmin [anonim]: ma bucur sa vad multe comentarii impotriva inconstientilor care se cred piloti

Nu ma intereseaza daca filmele sunt pe bune ori contrafacute. In schimb, ma bucur sa vad multe comentarii impotriva inconstientilor care se cred piloti.

Ma bucur pentru ca eu sunt motociclist. Si nu sunt frustrat fiindca am o motocicleta cu mai multi cai decat bolizii obositi pe care alerga inconstientii.

Daca ei se considera curajosi in masinile lor pline de sisteme de siguranta sunt niste fraieri.

Se dau smecheri ca fac accident la 200/h si nu patesc nimic. Daca se cred atat de curajosi ii invit sa faca acelasi lucru pe o motocicleta. Daca se cred piloti sa ii vad cum reactioneaza cand le iese in cale un inconstient la fel ca ei dar in masina bengoasa.

Majoritatea motocicletelor moderne au minim 100 CP si totusi majoritatea motociclistilor merg legal.

EU le multumesc tuturor celor care i-au pus la zid pe putoii smecheri. Poate acest lucru mie imi va salva viata. Poate intelege un maimutoi in bolidul lui sigur ca legile sunt facute pentru a ma proteja pe mine cel care merg corect si astfel eu scap cu viata.

Nu mi-am cumparat motocicleta de 120 CP ca sa ma rup in figuri. Mi-ma cumparat-o fiindca mi-a placut modelul si intamplator acel model are 120 CP. Asta nu insemna ca trebuie sa aflu cat baga maxim. Ar putea fi ultima mea curiozitate si nu vreau sa aflu cu acest pret.

Am si masina care are 80 de cai si cel mai tare am mers 150 Km/h.

Nu inteleg care e smecheria sa mergi tare. Oricum recordurile au fost scrise de foarte mult timp si nu am nici banii si nici dispozitia necesara sa le dobor.

Se pare totusi ca romanii se trezesc si nu mai e mult pana facem si noi ordine in tara asta.

Eu sunt optimist.

[Mike] Nu poti circula legal pe drumurile din Romania

Nu ii apar in nici un caz pe cei care au facut filmuletele, de altfel ma enerveaza la culme cand merg cu viteza legala, si primesc flash-uri si claxoane. Si eu, care am incercat tot timpul sa fiu corect si sa circul regulamentar, incalc legea in mod constant, ca merg putin mai repede sa nu incurc circulatia, ca merg pe banda de rezerva sau ca merg cu zeci de km peste viteza legala pentru ca nu exista marcaj sau nu e marcat suficient de bine un semn de intrare intr-un sat.

Eu insa nu am drumuri mai mari de 200 km de facut, insa ce se face cel care are parintii sau o parte de familie la 400km si ii viziteaza odata pe luna? Face 6-7 ore pe drum dus si inca pe atat intors, doar pentru ca drumul trece numai prin sate si comune?

Daca ar fi autostrazi, drumul s-ar face in jumatate din timp.

Ca sa se mearga cat de cat ok, prin romania, aproape toata lumea incalca legea, spre exemplu pe drumul principal spre moldova(e85) e o banda ingusta de urgenta, pe care in mod normal nu se circula, insa acea banda e folosita de toata lumea in mod frecvent ca o a doua banda, ca sa se permita depasiri, si in cazul unora adica eu, sa nu se trezeasca depasiti pe partea dreapta si sa fie fortati sa intre ei pe sensul celalalt.

Pe de alta parte m-am trezit la un moment dat, ca ies dintr-o localitate, n-am vazut semnul de intrare, poate ca nici nu exista, erau 2 case in camp, un sat de cateva sute de m.

Si eu, care am incercat tot timpul sa fiu corect si sa circul regulamentar, incalc legea in mod constant, ca merg putin mai rpd ca sa nu incurc circulatia, ca merg pe banda de rezerva sau ca merg cu zeci de km peste viteza legala pt ca nu exista, sau nu e marcat suficient de bine un semn de intrare intr-un sat.

Sunt de acord cu pedepse aspre, insa inainte de asta sunt anumite lucruri care trebuie imbunatatite.

Deocamdata marcajele mi se par cele mai importante, si cred ca ar trebui sa se inceapa cu ele, pentru ca nu sunt scumpe si ar spori semnificativ siguranta circulatiei.

[midnightk] Exemplu din trafic: martor la accident

dn1 ploiesti campina, acum 2 ani. la intrarea in baicoi ma trezezc cu un golf 4 lipit de bara mea din spate. flash-uri, claxoane, ce mai, se grabea omul. circulatie bara la bara. in fata mea un renault megane (eu cu un renault 19 pe vremea aia, 110 la ora constant). ma bag pe dreapta, il las sa ma depaseasca, dupa care reintru pe banda 2 in spatele lui. golful..flashuri la cel din fata..care nu avea insa unde sa se duca, banda 1 fiind ocupata. se iese din curba de la baicoi, viteza creste la 120, bara la bara toata lumea, moment in care golful accelereaza brusc (s-a vazut) si se infige la o depasire pe dreapta (pe banda 1).

ce nu a vazut e ca pe banda 1 era o dacie in dreptul megane-ului care nu se dadea la o parte. deci omu` trage dreapta, vede dacia, se sperie, trage stanga si intra in derapaj, intra pe contrasens unde numai o minune a facut sa nu se loveasca frontal cu o masina ce venea din sens opus, apoi iarasi trage dreapta si loveste un mal de pamant de pe dreapta, cu lateralul masinii. in secunda 2 masina a fost aruncata cam la 3 metrii in aer, rostogolindu-se de 2 sau 3 ori si ramanand cu rotile in sus. am oprit...eu si multi alti soferi, si ne-am dus sa vedem ce e cu pasagerii...surpriza..soferul avea 18 ani si 2 saptamani, conducea de vreo 3 zile, dar avea masina de peste 100 de cai putere. slava domnului ca nu a patit nimeni nimic, o singura tipa a avut o mana rupta.

mi-a placut reactia unui sofer care a oprit....i-a dat o palma soferului (care l-a si scos din soc de altfel). as fi vrut sa ii dau si eu...dar l-a pedepsit dumnezeu destul. si sunt multe exemple d`astea. pusti fara minte, care au masini tari de la taticu si mamica si care fac moarte de om pe sosele. sa va reamintesc si cazul tanarului din Ploiesti sau Valea Calugareasca (nu mai stiu exact) care a primit un Jaguar la implinirea a 18 ani, iar la 18 ani si 2 zile a murit intr-un stalp. INCONSTIENTI. atat parintii cat si cei care se aventureaza sa conduca in asa hal.

nu fiti rai (Miercuri, 28 ianuarie 2009, 20:43)

Vezi toate comentariile la articolul original

Vezi mai jos doua filmulete cu motociclisti, propuse de cititori

[sadwank] Puneti [filme] si cu motociclisti:

In filmulet se observa cum Gigel e prins de politie rulind cu peste 200 la ora intr-o zona cu limita 70, ii da amenda, Gigel scapa si se intoarce cu un tub de spray pentru a modifica indicatorul. Din 70 in 270.

Film motociclism viteza :)