Cel putin 50 de arme au fost furate din depozitul Unitatii Militare din Ciorogarla, printre acestea aflandu-se inclusiv o mitraliera cu afet. Structurile operative si informative ale MAI au declarat starea de alerta de gradul I miercuri seara, dupa ce sigiliul unui depozit din unitate a fost descoperit rupt.

Printre armele furate se numara mai multe pistoale-mitraliera si pistoale-mitraliera cu pat rabatabil.

Potrivit unor surse militare citate de NewsIn, procurorii realizeaza inventarul armamentului din incinta unitatii si incearca sa stabileasca o lista de suspecti.

Filtre ale Politiei rutiere au fost organizate inca de miercuri in toate judetele din jurul Capitalei.

Regulile militare, arata purtatorul de cuvant al MApN, Constantin Spanu, presupun ca intrarea intr-o unitate militara sa poate face numai pe baza de legitimatie sau permis de acces. In acest caz, au disparut arme de infanterie si munitie. Potrivit unor surse, oamenii legii cauta cantitati importante de armament.

In ultimii ani, au mai existat cel putin doua cazuri de sustragere de armament. De la o unitate militara din Bucuresti a disparut armament folosit ulterior in celebrul atentat de la Liceul Jean Monnet.

Alerta de gradul I, filtre ale Politiei in jurul Bucurestiului

Potrivit purtatorului de cuvat al Politiei Capitalei, comsiarul Christian Ciocan, la iesirile si intrarile din Bucuresti, cat si in zonele de "interes oprativ" au fost organizate 30 de filtre incepand de miercuri, transmite Mediafax. La acestea participa politisti de la Brigada de Politei Rutiera, de la Ordine Publica, de la Investigatii Criminale si luptatori ai Serviciului Politiei de Interventei Rapida.

Ciocan a precizat ca politistii sunt in situatie de gradul intai, primul grad de alerta.

Primele verificari au fost facute in judetele Ilfov, Dambovita, Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita si municipiul Bucuresti, dupa care filtrele au fost extinse in toata tara, mii de masini fiind oprite si verificate de politisti.

Politistii argeseni si politistii de pe Autostrada Bucuresti-Pitesti au instituit filtre rutiere la toate intrarile si iesirile in si din municipiul Pitesti si pe autostrada, precum si pe drumurile nationale spre Ramnicu Valcea, Slatina, Campulung Muscel, Curtea de Arges.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Arges, inspector Robert Radu, soferii care au tranzitat judetul Arges in ultimele douasprezece ore au fost opriti in trafic, iar autovehiculele au fost controlate amanuntit.

"Este vorba despre mii de autoturisme controlate pe DN 65 Pitesti-Slatina, DN 7 Pitesti-Bucuresti si Pitesti Ramnicu Valcea, Autostrada Bucuresti-Pitesti, DN 7 C Pitesti-Curtea de Arges si DN 73 Pitesti- Camulung Muscel, dar si pe drumurile judetene, in toate comunele si in interiorul oraselor. Filtrele rutiere instituite miercuri seara se mentin si astazi (joi-n.r.), iar politistii de la Circulatie, dar si alte cadre ale Politiei, continua si in acest moment controalele", a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Arges.