Dominic de Habsburg vine marti in Romania, pentru a clarifica situatia Castelului Bran cu ministrul Culturii, Theodor Paleologu, insa cele doua parti au cazut de acord ca ansamblul Castelului sa se transforme in muzeu privat, de administrarea caruia se va ocupa casa de Habsburg.

"Ministrul Culturii, Theodor Paleologu, se va intalni pe 29 ianuarie cu Dominic de Habsburg, proprietarul Castelului Bran, pentru a pune la punct ultimele detalii in ce priveste pastrarea destinatiei de muzeu a Castelului Bran si a gasi o formula prin care colectiile si mobila din castel, care apartin Ministerului Culturii, sa ramana acolo si dupa ce Dominic de Habsburg va intra efectiv in posesia castelului", au declarat, pentru NewsIn, surse apropiate afacerii.

Dominic de Habsburg a primit Castelul Bran in urma retrocedarii acestuia pe 25 mai 2006. Totodata, ministrul Culturii si Cultelor de la acea vreme, Adrian Iorgulescu, si Dominic de Habsburg au semnat un acord de administrare a castelului, care prevedea ca acesta ramane muzeu trei ani.

"Administrarea Castelului Bran va reveni familiei Habsburg, in calitate de proprietari, in mai 2009. Acestia intentioneaza sa pastreze destinatia de muzeu a Castelului Bran si sa-i imbunatateasca potentialul de importanta atractie turistica a Romaniei printr-o serie de masuri. In acest scop, cooperarea cu Ministerul Turismului este esentiala", se arata intr-o scrisoare a familiei Habsburg catre ministrul Turismului, Elena Udrea.