Premierul Emil Boc a declarat, dupa intalnirea PDL-PSD de la Senat, ca axele proiectului de buget pe 2009 sunt dezvoltarea economica, investitiile si protejarea persoanelor cu salarii si pensii mici, si ca inca se face analiza asupra disponibilizarilor din ministere.

"Am stabilit ca, in ordinea prioritatilor, dezvoltarea economica, investitiile si protejarea celor cu venituri mici, pensii si salarii mici, sa fie axe ale programului bugetar", a spus Emil Boc, citat de Mediafax.

El a aratat ca aceste prioritati vor fi "detaliate" in Guvern, pana joi, cand se va aproba forma finala a proiectului bugetului de stat pe anul 2009.

Intrebat daca s-a discutat si problema disponibilzarilor din aparatul central al ministerelor, Boc a raspuns: "Se face o analiza".

Liderii PDL si PSD s-au intalnit, luni dimineata, la Senat, in sedinta conducerii coalitiei, pentru a discuta proiectul bugetului de stat pe 2009, una dintre problemele analizate fiind majorarea pensiilor si salariilor mici incepand cu aceasta primavara.