Dupa atatea analize despre criza economica si efectele ei, Bloomberg scrie despre un alt efect al recesiunii: descurajarea divorturilor, cel putin in America. Odata cu scaderea valorii bunurilor detinute de cupluri, acestea au ajuns fie sa renunte la intentia de a divorta, pentru a nu se alege cu o valoare mica la partaj, fie cei ale caror proceduri de divort sunt deja pe rol sa ceara tribunalelor noi termene, scrie Anne Marie Blajan pe blogul sau.

Mai mult, cei care platesc pensii alimentare - fie copiilor, fie sotiilor, fie ambelor categorii - pot cere o recalculare a acestora, in conditiile in care veniturile lor au fost reduse sau au devenit someri.

Bloomberg prezinta cazul unui director de la Bear Stearns care a cerut unei Curti sa anuleze decizia de a creste pensia alimentara lunara pentru sotie, care fusese marita de la 25.000 de dolari la 87.000 si care trebuia platita si retroactiv, pe motiv ca si-a pierdut job-ul. Cum nu mai castiga 1 milion de doalri pe an, nu mai poate plati 87.000 pe luna.

Pe de alta parte, avocatii de divort - nu stiu de ce, dar in SUA mi se par cea mai smechera si abila categorie de avocati, probabil si la noi, dar n-am avut niciodata de-a face cu unul - spun ca acesta poate fi un bun moment sa divortezi, daca angajatorul tau are un profit redus sau tu insuti castigi mai putin.

Alti soti - ca Bloomberg da mai degraba exemple de barbati - se grabesc sa plateasca cecul datorat sotiei pe bunurile cedate de acestea acum, cat valoarea lor este mica.

Cum valoarea caselor a scazut considerabil, multe cupluri prefera sa ramana intr-o casatorie, pentru ca un partaj nu le-ar fi favorabil.

Prin urmare, daca ne mai trebuia un efect al crizei asteia, iata ca el apare. Super-idee a avut Bloomberg.

Citeste si comeneaza peblogul Menaru.