In urma unor probleme personale, am aflat de existenta Asociatiei Nationale pentru Protectia Pacientilor, scrie Emil Stoica, pe blogul lui. Asociatia ofera sprijin diferitelor grupuri sau organizatii de bolnavi reprezentand interesele acestor grupuri atat in fata autoritatilor cat si in fata furnizorilor de servicii medicale.

Iata care sunt cateva dintre obiectivele asociatiei:

  • protectia drepturilor pacientilor in general, din Romania, prevazute de legislatia din Romania si de reglementarile la nivelul Uniunii Europene, precum si actionarea prin mijloace legale impotriva nerespectarii drepturilor lor de catre cei care asigura ingrijiri de sanatate, ingrijiri terminale, interventii medicale, servicii comunitare si servicii conexe actului medical, care ar putea sa le afecteze sanatatea, mediului inconjurator, sau sa le puna viata in pericol;
  • informarea opiniei publice prin diverse mijloace privind deficientele produselor si serviciilor de sanatate, precum si impactul negativ asupra pacientilor, a personalului care asigura serviciile de sanatate si asupra mediului ambient;
  • actiuni privind formarea unei atitudini corecte a furnizorilor de servicii medicale fata de respectarea drepturilor pacientilor;
  • actionarea prin mijloace legale pentru prevenirea practicilor abuzive si a publicitatii de natura a afecta drepturile si interesele legitime ale pacientilor.

Asociatia ofera sprijin diferitelor grupuri sau organizatii de bolnavi reprezentand interesele acestor grupuri atat in fata autoritatilor cat si in fata furnizorilor de servicii medicale.

Nu pot decat sa aplaud astfel de initiative civice precum aceasta Asociatie sau grupurile/organizatiile care sprijina suferinzii de anumite boli.

Cam asta inseamna democratia. Cu cat mai multe astfel de organizatii, cu atat - ca societate - avansam si reusim sa ne rezolvam problemele, indiferent cat de grele.

Nu trebuie sa asteptam tot timpul ca autoritatile sa gandeasca pentru noi, ci trebuie doar sa ne organizam, sa comunicam unii cu ceilalti, sa ne intelegem problemele si sa le rezolvam.

Comenteaza pe Jeopardy.com.