Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca Cluj ar putea organiza, in martie, o bursa a locurilor de munca pentru o companie aeriana araba care intentioneaza sa recruteze doua mii de persoane care sa lucreze ca insotitori de zbor.

Directorul AJOFM Cluj, Daniel Don, a declarat, vineri, ca a avut, in cursul zilei, o intalnire cu reprezentantii companiei, care cauta doua mii de cetateni romani, cunoscatori ai limbii engleze, care sa lucreze in Emiratele Arabe Unite ca stewardese si stewarzi, relateaza Mediafax.

"Am avut discutii cu reprezentantii companiei respective din Emirate, care cauta doua mii de persoane pentru angajare. Ei vor reveni la mijlocul lunii viitoare la Cluj pentru finalizarea discutiilor, iar in martie sau aprilie am putea organiza o bursa a locurilor de munca pentru posturile oferite de ei”, a spus Don.

El a subliniat ca organizarea unei astfel de burse a locurilor de munca ar fi o buna oportunitate de angajare a tinerilor clujeni, in special absolventi de liceu, care cunosc limba engleza.

Potrivit lui Don, reprezentantii companiei ofera angajatilor un salariu lunar de 2.500 de dolari, plus alte facilitati.

Daniel Don a adaugat ca o conditie eliminatorie este cunoasterea limbii engleze si ca pregatirea de ospatari reprezinta un avantaj pentru viitorii angajati.