Unsprezece persoane, printre care trei administratori de firme, sunt cercetate pentru ca au incercat sa introduca ilegal in tara, prin Portul Chiscani, din Braila, 134 de tone de motorina navala. Pe firul afacerii au intrat ofiterii de la Politia Transporturi Galati si Braila,care au organizat un flagrant, in noaptea de marti spre miercuri, reusind sa intercepteze transportul.

Initial, politistii au descoperit doar 70 de tone de motorina, cantitate ce fusese descarcata de pe impingatorul "Giurgiu 9" in doua autocisterne, apartinand unor societati din Suceava. Ulterior, in tancurile impingatorului s-au mai gasit inca 64 de tone.

Anchetatorii au stabilit ca principalul suspect in cauza este administratorul unei societati din Galati, care detine impingatorul "Giurgiu 9". Dupa audieri, barbatul, in varsta de 32 de ani, a disparut.

Politistii nu au reusit sa stabileasca cu exactitate de unde provine motorina, insa, au banuieli ca a fost luata de la societati din Ucraina. Intrucat este vorba de combustibil folosit in transport naval, contrabandistii au putut sa o achizitioneze fara sa plateasca

accize sau alte taxe.

Cercetarile se efectueaza sub aspectul mai multor infractiuni, respectiv evaziune fiscala, fals in inscrisuri sub semnatura privata si contrabanda. Ele vor stabili si daca membrii echipajului si soferii de pe autocisterne au avut sau nu vreo participare la afacerea cu

motorina navala.