Transportatorii privati din Bucuresti si din judetul Ilfov protesteaza, joi, in Piata Constitutiei, nemultumiti de reluarea transportului RATB in Ilfov.

Ei acuza Regia de Transport Bucuresti de concurenta neloiala, dupa ce au castigat licitatia pentru transportul public in Ilfov. Acestia mai spun ca sunt amenintati de faliment pentru ca si-au pierdut clientii.

Protestatarii au anuntat ca vor picheta, joi, Guvernul, Primaria Capitalei si Ministerul Transporturilor pana la ora 15:00.

Oamenii prefera sa circule cu autobuzele RATB, de la reintroducerea lor pe traseele din Ilfov, la sfarsitul anului trecut, pentru ca biletele sunt mai ieftine si nu sunt nevoiti sa stea inghesuiti in microbuzele private pentru a ajunge la serviciu.

In plus, multi calatori care circula cu microbuzele particulare nici macar nu primesc bilet dupa ce achita costul calatoriei. Mai mult, soferii de pe microbuze conduc, de multe ori periculos, pentru ca vorbesc la telefonul mobil.

Operatorii privati sustin insa ca RATB face concurenta neloiala, iar profiturile lor au scazut foarte mult. In plus, ar fi fost nevoiti sa concedieze 700 de soferi din cauza scaderii numarului celor care circula cu microbuzele.

Circa 700.000 de persoane folosesc zilnic transportul public inspre sau dinspre judetul Ilfov.