Un vagabond roman a violat si jefuit o tanara britanica pentru a ajunge in inchisoare si a putea, astfel, sa invete limba engleza. Cel putin asa a declarat Ali Majlat, in varsta de 35 de ani, in fata psihiatrului inchisorii, scrie Telegraph.co.uk.

Ali Majlat fusese eliberat din inchisoare in Romania, unde ispasise o pedeapsa pentru furt si jaf, cu cateva luni inainte de a pleca in Marea Britanie.

Victima, o britanica in varsta de 21 de ani care astepta trenul in statia Wakefield Kirkgate Station, West Yorkshire, a fost batuta si doborata la pamant de roman.

Initial, tanara a reusit sa fuga, dar Majlat a prins-o si a violat-o, dupa care i-a furat telefonul mobil, geanta si bratara. Evenimentul a avut loc in octombrie 2008.

Majlat a declarat in fata psihiatrului inchisorii ca a comis aceasta infractiune deoarece vroia sa ajunga in inchisoare, unde va fi hranit, va avea unde sa doarma si va putea sa invete si engleza.

Romanul, care a fost arestat la cateva zile dupa comiterea infractiunii, a recunoscut in fata Curtii ca a violat-o si jefuit-o pe tanara britanica.

Judecatorul Alistair McCallum a cerut investigarea actiunilor criminale comise de Majlat in Romania.

McCallum a precizat ca ar putea cere pedeapsa cu inchisoarea pe viata, in cadrul urmatorului termen al procesului, in aprilie.

"Se pare ca a fost eliberat din inchisoare in iunie 2008 si, imediat, a venit in Marea Britanie, legitimandu-se cu pasaportul, pe baza reglementarilor europene care ii permit acest lucru", a spus judecatorul.

Judecatorul s-a interesat daca exista vreo procedura de alertare a vamesilor in cazul in care criminali precum Majlat calatoresc din Romania in Marea Britanie profitand de reglementarile europene.

La trei luni dupa ce a ajuns in Marea Britanie, Majlat a fost inchis doua luni pentru o spargere comisa in Londra.