Omul de afaceri Ion Tiriac organizeaza sambata o noua partida de vanatoare de mistreti, la care sunt invitati lideri politici si oameni de afaceri din intreaga lume, transmit televiziunile de stiri.

Anul trecut printre invitati s-au numarat: Max Emmanuel von Thurn und Taxis (latifundiar german), Klaus Mangold (presedintele Daimler Chrysler), Wolfgang Porsche (mostenitorul companiei auto cu acelasi nume), Alfred Baumhauer (fabricant Cartier), Siegfried Wolf (presedintele companiei de componente auto Magna Europa), Franz Rauch ("regele" european al sucurilor), Rudolf Streicher (membru in mai multe guverne ale Austriei, candidat prezidential si sef al partidului socialist), Carlo Pesanti (presedintele Italcementi). Vanatorii au impuscat atunci aproximativ 100 de mistreti.

Cea mai controversata partida de vanatoare a fost cea din 2005, cand participantii, oameni de afaceri de prima marime, au impuscat 185 de mistreti, adica o treime din fondul domeniului.

Domeniul de la Balc are peste 11.000 de hectare, iar tarcul unde are loc vanatoarea se intinde pe 1.500 de hectare.

Evenimentul a ainceput cu un incident. Vineri, un avion care aducea invitati la partida de vanatoare organizata la Balc, a iesit de pe pista aeroportului din Oradea, in urma unor probleme care ar fi aparut la trenul de aterizare. Potrivit omului de afaceri Elan Schwartzenberg, unul dintre pasagerii aeronavei, pilotul a pierdut controlul avionului din cauza conditiilor meteo nefavorabile. Printre pasageri se afla si fiul lui Ion Tiriac, Ion Alexandru Tiriac.