Un avion a iesit de pe pista aeroportului din Oradea, vineri dupa-amiaza, in momentul in care incerca sa aterizeze, dupa ce trenul de aterizare s-a rupt, anunta Ministerul Transporturilor.

Avionul aducea invitati la partida de vanatoare de la Balc, organizata de omul de afaceri Ion Tiriac.

Nu exista victime in urma incidentului, a declarat Adrian Vasilescu, directorul Autoritatii Aeronautice Civile. Acesta a mai precizat ca avionul implicat este de tip Gulfstream, dar ca nu cunoaste detaliile producerii accidentului.

Aeronava apartine companiei Tiriac Air si a decolat, vineri, de pe aeroportul Otopeni, dupa care, in jurul orei 15.30, in momentul aterizarii pe aeroportul din Oradea, a parasit suprafata pistei si s-a afundat in terenul din capatul pistei.

La bordul avionului se aflau doi membri ai echipajului si zece pasageri, printre care si fiul lui Ion Tiriac, Ion Alexandru Tiriac.

Omul de afaceri Elan Schwartzenberg, unul dintre pasagerii aeronavei, a declarat pentru Realitatea TV ca pilotul a pierdut controlul avionului datorita conditiilor meteo nefavorabile.

La nivelul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, in cadrul Directiei Investigatii Aviatice s-a constituit o comisie tehnica de investigare ce se va deplasa la fata locului pentru a investiga cauzele producerii incedentului, se precizeaza intr-un comunicat al Ministerului Transporturilor.

Partida de vanatoare de pe domeniul de la Balc, judetul Bihor, apartine omului de afaceri Ion Tiriac si se afla la cea de-a cincea editie, urmand sa se desfasoare la sfarsitul acestei saptamani.