Presedintele Traian Basescu a semnat, joi, decretul privind eliberarea din functie la cerere a directorului adjunct al Serviciului Roman de Informatii, Dumitru Zamfir, informeaza un comunicat al Administratiei Prezidentiale, remis HotNews.ro.

Dumitru Zamfir a fost angajat ca ofiter de informatii, dupa infiintarea SRI in anul 1990, indeplinind diferite functii de conducere in Serviciul Roman de Informatii. El a fost numit in functia de adjunct al directorului SRI in septembrie 1997.

La inceputul lunii decembrie a anului 2008, Dumitru Zamfir a fost trimis in judecata de procurorii DNA, alaturi de Ion Popescu si Ionel Marin, fosti directori adjuncti in SRI, pentru inselaciune, fals in declaratii si instigare la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice, in legatura cu vanzarea ilegala a unor locuinte de serviciu din Bucuresti, la preturi subevaluate, potrivit Mediafax.

Traian Basescu a semnat, tot joi, un decret privind trecerea in rezerva a generalui maior Mugurel Cristian Florescu, din cadrul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.