Consiliul Superior al Magistraturii il acuza de minciuna pe primul ministru, dupa ce acesta a motivat adoptarea controversatei ordonante 230 inclusiv prin numarul mare de magistrati care ar cumula pensia cu salariul de la stat. "Numarul magistratilor care cumuleaza pensia cu salariul este de 29 si nu de peste 304 de judecatori si procurori, cum a afirmat domnul Prim Ministru", se arata intr-un comunicat al CSM, remis HotNews.ro.

"Afirmatiile premierului, transmise public prin intermediul mass media, sunt daunatoare sistemului judiciar. CSM isi exprima convingerea ca Primul Ministru al Romaniei s-a aflat intr-o regretabila eroare atunci cand a facut afirmatii nereale si ii solicita sa revina asupra sustinerilor sale si sa le puna in acord cu realitatea", se arata in comunicatul CSM.

"Consiliul Superior al Magistraturii este constant in atitudinea sa de a evita sa faca aprecieri asupra solutiilor pronuntate de Curtea Constitutionala, precum si cu privire la oportunitatea adoptarii unui act normativ care interzice cumulul pensie cu salariul", se mai precizeaza in comunicatul CSM.

  • UPDATE: Dintre cei 2.963 de pensionari proveniti din magistratura, 304 cumuleaza pensia cu salariul, obtinut nu neaparat din activitatati realizate in sistemul judiciar, sustine Executivul.

"Potrivit datelor furnizate de Casa Nationala de Pensii si Asigurari Sociale, exista in prezent un numar de 2.963 de pensionari proveniti din magistratura, beneficiari de pensie de serviciu, din care 304 cumuleaza pensia cu salariul obtinut nu numai din activitati realizate in sistemul judiciar, la instante sau parchete, ci si la: scoala Nationala de Studii Politice si Administrative (SNSPA), Camera Deputatilor, Curtea Constitutionala, Ministerul Justitiei, Posta Romana, etc.", se arata intr-un comunicat al Guvernului, remis HotNews.ro.

"Regretam pozitia Consiliului Superior al Magistraturii care are in vedere, probabil, numai magistratii care cumuleaza pensia cu salariul primit pentru activitatea desfasurata in instante si parchete, nu si pe ceilalti magistrati pensionari, care desfasoara activitati in alte domenii bugetare bine platite", mai precizeaza comunicatul Executivului.