Curtea Constitutionala: Ordonanta ce interzice cumulul pensie-salariu este neconstitutionala 

de A.N., E.M.     HotNews.ro
Joi, 15 ianuarie 2009, 14:05 Actualitate | Esenţial


Ordonanta de urgenta ce interzice cumularea pensiei cu salariul de la stat este neconstitutionala, au decis joi judecatorii Curtii Constitutionale. Curtea a admis, astfel, contestatia depusa in urma cu o saptamana Avocatul Poporului, care invoca o exceptie de neconstitutionaliatate a ordonantei de urgenta adoptate de Cabinetul Boc la sfarsitul anului trecut.

"Cu majoritate de voturi, Curtea a admis exceptia, constatand ca Ordonanta de urgenta a Guvernului este neconstitutionala deoarece, intrucat afecteaza drepturile fundamentale prevazute de Constitutie, privind dreptul la munca si dreptul la pensie, contravine art.115 alin.(6) din Legea fundamentala", se arata in comunicatul Curtii, postat pe site-ul institutiei.

 • Avocatul Poporului: Ordonanta ingradeste dreptul la munca

Avocatul Poporului a contestat, in urma cu o saptamana, ordonanta de urgenta care a dat nastere unor vii controverse in ultimele zile.

"Interdictia de a cumula pensia cu salariul echivaleaza practic cu o expropriere", a aratat Avocatul Poporului, Ioan Muraru, in motivarea exceptiei de neconstitutionalitate a ordonantei de urgenta.

"Este de retinut ca dreptul la munca al unei persoane nu poate forma obiectul vreunei ingradiri sau limitari, fiecare persoana fiind libera sa munceasca in masura posibilitatilor sale fizice si intelectuale pe care doar singura le poate aprecia", mai arata Ioan Muraru in motivarea exceptiei.

"Ordonanta de Urgenta a Guvernului ce interzice cumului pensiei cu salariul primit de la stat ingradeste atat dreptul la munca prevazut in Constitutia Romaniei, cat si drepturile economice, sociale si culturale prevazute in legislatia internationala", a adaugat Avocatul Poporului. "Dreptul la munca si dreptul la pensie nu pot fi afectate prin adoptarea ordonantelor de urgenta, deoarece sunt prevazute de legea fundamentala, in categoria drepturilor fundamentale. (...) Emiterea acestei ordonante, prin nerespectarea evidenta a dispozitiilor constitutionale, ar prejudicia segmente mari de populatie si ar pune in real pericol buna functionare a multor institutii si structuri statale", este concluzia Avocatului Poporului.

 • Ordonanta, aparata de Traian Basescu

Presedintele Traian Basescu a afirmat ca ordonanta respecta Constitutia: "Cam asa arata democratia, fara exceptii, pentru ca ne-am obisnuit sa fim clienti ai exceptiilor. Cred ca aceasta ordonanta respecta Constitutia, adica aplicarea legala a legii pentru toti." Saptamana trecuta, seful statului a mai spus ca patru judecatori ai Curtii Constitutionale cumuleaza pensia cu salariul, fara a-i nominaliza insa.

 • Actul normativ, aprobat la finalul lui 2008

Guvernul Boc a adoptat, la sfarsitul anului 2008, ordonanta de urgenta care stabileste ca nimeni nu mai poate beneficia simultan de pensie si salariu de la o institutie de stat. Ordonanta a fost publicata in Monitorul Oficial pe data de 4 ianuarie, iar persoanele care intra sub incidenta acestei legi trebuie sa decida daca raman cu pensia sau cu salariul in termen de 15 zile. Ar fi vorba despre Ion Predescu, Nicolae Cochinescu, Acsinte Gaspar si Aspazia Cojocaru. Potrivit vicepresedintelui liberal Norica Nicolai, chiar si Avocatul Poporului, Ioan Muraru, s-ar afla in aceeasi situatie.

Demnitarii alesi pot cumula pensia cu salariul, cadrul legal fiind Constitutia Romaniei, care nu poate fi modificata, iar actorii, profesorii si medicii pensionari pot lucra in continuare, urmand sa fie platiti in baza conventiilor civile si a drepturilor de autor, a anuntat premierul Emil Boc.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

22547 vizualizari

 • -8 (28 voturi)    
  Dreptul la munca nu poate fi ingradit. (Joi, 15 ianuarie 2009, 11:39)

  un pensionar [anonim]

  Este un drept universal consacrat de conventii internationale. Un om ar trebui sa aiba dreptul de a munci in sectorul public sau privat, fara discriminare.Toti oamenii sunt egali in fata legii asa ca eu, ca pensionar, am dreptul sa muncesc ori la stat ori la privat. E LOC SUB SOARE PENTRU TOTI.
  • +14 (30 voturi)    
   calcul (Joi, 15 ianuarie 2009, 11:47)

   Mine [anonim] i-a raspuns lui un pensionar

   Deci aia care s-au pensionat din armata, justitie, politie, sa faca un calcul cat au cotizat, (suma totala in cei 20 de ani munciti), ies la pensie la 40 -55 ani si cat colecteaza, hai sictir la privat nu la stat la pomana.
   • +1 (23 voturi)    
    Aceasta ordonanta este neconstitutionala (Joi, 15 ianuarie 2009, 12:50)

    un pensionar [anonim] i-a raspuns lui Mine

    Repet, toti cetatenii sunt egali in fata legii , deci si eu si un tanar de 30 de ani ar trebui sa avem aceleasi sanse de a ne angaja in sectorul public sau privat, fara discriminare. Pensia mea e un drept castigat pe viata pe care nu accept sa il cedez DEOARECE MI SE CUVINE PENTRU MUNCA PRESTATA IN DECURSUL TIMPULUI
    • -2 (20 voturi)    
     pensie (Joi, 15 ianuarie 2009, 13:08)

     tudor [anonim] i-a raspuns lui un pensionar

     Nu-ti contesta nimeni munca domnu! Da daca ti place penisa ia pensie dar nu si salar de la stat,mars la privat.
    • -4 (18 voturi)    
     ... (Joi, 15 ianuarie 2009, 13:14)

     lucian11 [utilizator] i-a raspuns lui un pensionar

     omul in viata trece prin urmatoarele etape succesive:
     copil,elev,student,muncitor/somer,pensionar

     nu poti sa fii si muncitor si pensionar in acelasi timp.

     sau poate vrei si alocatia de copil si somaj si bursa de student tataie???

     si nu.. daca dati in mintea copiilor nu aveti dreptul la alocatie de copil.
     • +1 (17 voturi)    
      vorbesti prostii (Joi, 15 ianuarie 2009, 14:10)

      un roman [utilizator] i-a raspuns lui lucian11

      daca tu nu poti sa fii pensionar si muncitor in acelasi timp, e treaba ta, dar lasa-i pe cei mai buni decat tine sa faca cum pot.
      • -1 (11 voturi)    
       ... (Joi, 15 ianuarie 2009, 14:57)

       lucian11 [utilizator] i-a raspuns lui un roman

       pai daca mai poti sa muncesti de ce iesi la pensie?

       pentru ca esti in romania si se poate?
       pentru ca exista legi speciale?

       aha... am inteles cum gandesti.
       • +4 (6 voturi)    
        Uite de ce.... (Joi, 15 ianuarie 2009, 16:42)

        Mario [anonim] i-a raspuns lui lucian11

        Iti raspund eu.
        1. Deoarece varsta de pensionare pentru un militar este mai mica decat in sistemul civil. De ex. Un colonel este OBLIGAT sa iasa la pensie la varsta de 55 de ani (daca nu este avansat general, caz in care varsta de pensionare se mareste cu un an), si varsta maxima descreste pentru gradele militare mai mici. Acel om inca vrea sa munceasca NU A ALES sa iasa la pensie.
        2. Alt exemplu: unitatea militara in care a lucrat un militar a fost desfiintata ca urmare a procesului de restructurare a armatei. Sau a fost restransa structura de personal din acea unitate. Au fost pensionate astfel multe cadre militare (indiferent de grad) inainte de varsta maxima in grad. Ce faci cu acei oameni? Sunt cazuri de maiori pensionati la 42 de ani de exemplu. Acei oameni nu au ales sa se pensioneze, si in plus au o pensie diminuata.
        Acei oameni nu au dreptul sa munceasca?
        Inainte sa sariti pe mine cititi art. 19 alin. 1 din CARTA DREPTURILOR OMULUI in care scrie clar ca "Orice persoană are dreptul să-şi aleagă în mod liber pregătirea profesională, profesia şi locul de muncă. Condiţiile şi limitările în exercitarea anumitor profesii pot fi stabilite, în cazuri excepţionale, numai prin lege." Din cate vedeti limitarile se refera la profesii nu la locuri de munca, si asta indiferent daca vrei sa muncesti la stat sau in mediul privat.
        • 0 (2 voturi)    
         nu e nici o problema. (Joi, 15 ianuarie 2009, 17:30)

         Thorgrim [utilizator] i-a raspuns lui Mario

         Domnul colonel se poate angaja la stat daca doreste. Va mai lucra cativa ani, va lua salariu pentru munca depusa si pe urma va iesi la pensie. Defapt aici e problema, sunt unii carora statul le plateste pensia sau o parte din pensie (militari de exemplu), si in cazul asta sunt de acord cu legea lui Boc. Pentru ceilalti (profesori, doctori, functionari) care au contribuit singuri la fondul de pensii nu sunt de acord cu legea Boc, banii din fondul de pensii sunt banii lor, nu ai statului.
         • 0 (0 voturi)    
          Pensie (Joi, 15 ianuarie 2009, 17:55)

          Mario [anonim] i-a raspuns lui Thorgrim

          Cand in sistemul militar ajungi la varsta maxima a gradului pe care il ai, esti trecut in rezerva, cu drept de pensie integrala sau partiala (in functie de vechime). In plus cum sustii afirmatia ca militarii nu contribuie la fondul de pensii, pe cand celelalte categorii de bugetari contribuie?
       • -2 (2 voturi)    
        Esti chiar prost (Joi, 15 ianuarie 2009, 17:02)

        un roman [utilizator] i-a raspuns lui lucian11

        Cum dracu sa ies la pensie la 30 de ani? Plus ca nu lucrez in Romania!

        mare e gradina Domnului si astia ca tine to sar gardul direct in Romania!
      • -1 (7 voturi)    
       logic vorbind..... (Joi, 15 ianuarie 2009, 15:58)

       mariuss [anonim] i-a raspuns lui un roman

       .... matale esti strutzo-camila.
       daca esti pensionar, inseamna ca nu mai poti munci, altfel de ce ai fi pensionar?
       • -2 (6 voturi)    
        e uluitor ce citesti pe aici (Joi, 15 ianuarie 2009, 16:59)

        monica L [anonim] i-a raspuns lui mariuss

        e cea mai inepta afirmatie citita in ultima vreme... luati niste cursuri de logica la fara frecventa

        pe de alta parte, observ deliciosul partizanat pro PDL al celor de la hotnews.ro, cei care sustin OUG 230 primesc voturi pozitive, ceilalti sint "impotriva noastra" si sint taxati...
        • -1 (1 vot)    
         daca afirmatia e inepta .... (Vineri, 16 ianuarie 2009, 12:47)

         mariuss [anonim] i-a raspuns lui monica L

         ...q.e.d.

         Iar pentru a justifica ineptia :
         Pensia reprezinta o forma de protectie sociala pentru persoanele care nu se mai pot desfasura o activitate profesionala spre a se intretine.
         Din moment ce persoana respectiva mai poate activa profesional, ..... nu se justifica pensia.
       • 0 (4 voturi)    
        Iar matatle esti gaina (Joi, 15 ianuarie 2009, 17:04)

        un roman [utilizator] i-a raspuns lui mariuss

        Pentru ca eu nu am spus nicaieri ca sunt pensionar!

        Dar ce sa astept de la tonomatele lui basescu, aiureli bineinteles.
        • 0 (0 voturi)    
         imi pare rau.... (Vineri, 16 ianuarie 2009, 13:49)

         mariuss [anonim] i-a raspuns lui un roman

         ... dak ai luat-o personal.
      • -1 (1 vot)    
       da (Vineri, 16 ianuarie 2009, 11:05)

       Alex [anonim] i-a raspuns lui un roman

       Sa faca dar nu la Stat, pe vremuri de criza.
       Domnule Boc, nu te lasa, meri draga inainte ca suntem mai multi care te sustinem. Trage fara ragaz lovituri oligarhiei mafiote si va fi bine pentru tarisoara asta bogata si plina de farmec.
     • +1 (3 voturi)    
      conform legilor europeene POTI (Joi, 15 ianuarie 2009, 17:13)

      aa [anonim] i-a raspuns lui lucian11

      esti un comunist amice! exact alea sunt principiile comuniste!
      in democratie nu te obliga nimeni sa treci prin etapele alea decat daca esti limitat in gandire...
     • +1 (3 voturi)    
      nu serios! (Joi, 15 ianuarie 2009, 18:12)

      hekermer [utilizator] i-a raspuns lui lucian11

      Da mai draga, daca vreau sa fiu student la 70 de ani cu bursa de la stat, sa fac master in America (pe banii statului), sa lucrez unde vreau eu, cate ore vreau eu, oare imi dai voie?
      Stii, asta inseamna democratie sau capitalism.
      Ce zici tu e comunism.
      Inteleg ca iti place ( impreuna cu 70% din pupincuristii lui Basescu), dar aveti o sansa.
      Puteti emigra in Cuba, Venezuela, Belarus etc.
    • +4 (14 voturi)    
     IPOCRIZIE (Joi, 15 ianuarie 2009, 14:18)

     TUDOR30 [utilizator] i-a raspuns lui un pensionar

     Daca vroiai/doresti sa muncesti de ce ai iesit la pensie. De ce vrei sa sugi de la doua tate. Asa ca ori munca ori pensie
     O zi buna
     • +3 (5 voturi)    
      poate (Joi, 15 ianuarie 2009, 15:49)

      florin [anonim] i-a raspuns lui TUDOR30

      poate pentru ca in unele domenii nu poti ramane peste o anumita varsta nici daca vrei? Pentru ca exista legi in care se spune ca la o anumita varsta sa iesi la pensie?
      • +1 (7 voturi)    
       pt florin (Joi, 15 ianuarie 2009, 16:14)

       andrei.g [utilizator] i-a raspuns lui florin

       Da, dar in cazul asta nu solicita DE LA STAT si pensie si salariu.

       Mai ales avand in vedere cam ce pensii de basm sunt in domeniile alea cu "pensionare obligatorie" la o anumita varsta.

       Numeni pana acum nu a interzis dreptul la munca. Dar in sectorull privat!

       Nu suna putin redundant sa iei salariu de la stat, din care sa platesti fondul de pensii la stat, din care sa-ti iei pensia de la stat?...
       • 0 (0 voturi)    
        esti un papagal (Vineri, 16 ianuarie 2009, 13:31)

        aa [anonim] i-a raspuns lui andrei.g

        pensionarul X solicita pensia pe care o merita de la Fondul de Pensii!!!!!!!
        ca la noi de abia acum e privat ...
        are dreptul la munca lasa mai dezinformarile si pregateste-te pentru bula cu Constitutia nedemocratica a lui Base ca o sa aveti atunci de tocat si de convins prostimea sa se autocondamne la o noua dictatura...
      • 0 (0 voturi)    
       Drept la munca (Vineri, 16 ianuarie 2009, 8:56)

       cyp [utilizator] i-a raspuns lui florin

       De ce nu s-au plans si de faptul ca "esti obligat" sa iesi la pensie la o anumita varsta. Cumva, si asta ingradeste dreptul la munca. Dar daca s-ar fi plans de asta nu ar mai fi putut suge de la doua tzatze.

       In plus, zilele trecute am auzit la radio un domn, fost cadru in politie (care ia si pensie si salariu) care zicea ca daca pleaca el din functie, de duce de rapa departamentul. Pe aceasta cale ii transmit ca nimeni nu e de neinlocuit. Si pe Ceasusescu au reusit sa-l inlocuiasca.
    • +5 (11 voturi)    
     nici o problema (Joi, 15 ianuarie 2009, 14:39)

     liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui un pensionar

     nu accepta sa renunti la pensie si nu te reangaja...

     eu (care nu am nici un venit) daca nu pot obtine un loc de munca pentru ca e ocupat de un pensionar nu am ingradit dreptul la munca ?!?!?!
     • +1 (7 voturi)    
      chiar asa? (Joi, 15 ianuarie 2009, 14:58)

      un roman [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

      Tu esti somer pentru ca locul tau de munca este ocupat de un pensionar sau pentru ca nu vrea nimeni sa te angajeze din alte motive?

      Ce in Romania nu mai sunt decat locurile de munca ocupate de pensionari?
      Tie sectorul privat nu iti zice? Sau nu esti destul de bun pentru a lucra acolo?!
      • +2 (4 voturi)    
       vorbeam in general... (Joi, 15 ianuarie 2009, 15:28)

       liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui un roman

       eu sunt angajat...
       • +1 (5 voturi)    
        Pai nu mai vorbi in general (Joi, 15 ianuarie 2009, 17:06)

        un roman [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

        Pentru ca generalizarea din capul lui Boc si a dus si la aberatia asta de ordonanta (la care nu a uitat sa adauge totusi categorille exceptate printre care se numara el insusi).
      • +1 (1 vot)    
       e un lant ..... al slabiciunilor (Joi, 15 ianuarie 2009, 16:02)

       mariuss [anonim] i-a raspuns lui un roman

       ...nu, nu ale batranetii :)
       Dar, eventualul candidat ne-pensionar pe postul unui "muncitor-pensionar'' va fi nevoit sa ia postul altuia, care si el la randul lui va fi nevoit la fel cu altul...... si tot asa pana ajungi sa vezi k la Munca Invalizilor lucreaza numai oameni sanatosi....etc
     • +2 (6 voturi)    
      pensie/salariu (Joi, 15 ianuarie 2009, 16:24)

      take [anonim] i-a raspuns lui liviu_

      dar te-ai gandit ca s-ar putea ca pensionarul angajat sa fie mult mai competent decat tine? Sau daca esti competent ,te-ai duce ca invatator sau profesor la Cuca Macaii?Pensia este dreptul celui care a muncit 30-40 de ani, si asta nu-l impiedica sa mai munceasca in continuare.Pensia este un drept.Va fi si dreptul meu,si al tau ,al tuturor. Si sa nu incepem ca pe vremea lui Ceausescu sa diferentiem munca la stat de cea de la privat.Munca este munca oriunde o desfasori.Ordonanta asta este inspirata di tezele leniniste
     • +1 (3 voturi)    
      ori...ori... (Joi, 15 ianuarie 2009, 17:26)

      jorjepetrescu [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

      Daca nu poti ocupa un loc de munca din cauza unui pensionar motivul e ca esti prea prost!(desigur ca sa concurezi cu el!)
    • +1 (7 voturi)    
     si eu? (Joi, 15 ianuarie 2009, 14:58)

     un tanar [anonim] i-a raspuns lui un pensionar

     Si eu am aproape 10 ani de cand muncesc. Mie pentru munca prestata in cei 10 ani nu mi se cuvine o pensioara micuta acolo? Dupa cum o vad eu, pensia vine dupa ce ai incheiat cu munca, si reprezinta o rasplata a societatii pentru cat ai muncit in viata... dar o rasplata ce vine dupa fapta, si nu in timpul sau inaintea faptei, ca la... stim noi unde.
     Eu sunt de acord cu aceasta ordonanta (chiar daca nu conteaza parerea mea). In felul asta mai scapam de dinozaurii depasiti din facultati, spitale si alte institutii ale statului, care vor lasa locul unei noi generatii, mai tinere si mai bine pregatite. Poate asa noua generatie va fi si mai motivata sa se dezvolte, si nu vom mai vedea tineri rezidenti plafonati si care nu simt nimic pentru meseria lor, pentru ca oricum nu ar avea loc sa progreseze ierarhic.

     In concluzie, hai sa lasam copiii sa se joaca, oamenii in putere sa munceasca, si batranii sa se odihneasca.
     • 0 (6 voturi)    
      !sa nu uitam (Joi, 15 ianuarie 2009, 16:07)

      ileana [anonim] i-a raspuns lui un tanar

      ca hodorogii pensionari care mai si lucreaza, primesc si: spor de vechime!!!!! cu toate ca-s pensionari!
      sustin cu exemple in sistemul sanitar, invatamant si finantele din brasov!

      daca-i pensionar, a incheiat un capitol! vreau sa stiu de ce mai primeste spor de vechime?!?!?!? ( ca sa nu mai vorbesc de sporul de raspundere ca asta m-a uluit!)
    • +2 (4 voturi)    
     egalitate? (Joi, 15 ianuarie 2009, 15:53)

     mariuss [anonim] i-a raspuns lui un pensionar

     pensia matale e un drept castigat care ti se cuvine atunci cand te hotarasti k nu mai poti munci....
    • 0 (6 voturi)    
     Ordonanta cumul (Joi, 15 ianuarie 2009, 16:16)

     TM [anonim] i-a raspuns lui un pensionar

     Nu se pune problema sa cedezi pensia! Atata timp cat ai calitatea de salariat este incorect sa ai si calitatea de pensionar. In mod normal ar trebui sa se excluda una pe alta. Oricum salariul ar fi mai mare decat pensia. Trebuie doar sa optezi! Ordonanta era neconstitutionala din start dar ideea nu este rea.
   • +1 (3 voturi)    
    E specific (Joi, 15 ianuarie 2009, 17:20)

    jorjepetrescu [utilizator] i-a raspuns lui Mine

    Especific sustinatorilor pdl,ca si guvernantilor .
    Lipsa de logica,incoerenta,ignorarea specialistilor din domeniu,a legilor si a bunului simt,stilul pompieristic,heirupist,astea sunt nenorocirile abatute asupra romanilor odata cu regimul acesta!Asta se intampla cand deciziile le ia un individ int-un cerc restrans.Daca presedintele,si prim-ministrul incalca legile,constitutia aducand ca argument ilogic pensiile cele mai mari (dar si cele mai putine),pentru a-i lovi de fapt pe cei multi,ce sa te mai astepti de la talibanii sustinatori?
    Daca exista pensii foarte mari cine este de vina?E de vina legea de pensionare?Se poate schimba,dar nu se doreste!
    Sint de vina pensionarii ca vor sa munceasca,si au cativa dintre ei salarii mari?Pai nu exista concurenta,examene pentru ocuparea posturilor?De ce ar trebui lovit si principiul concurentei pe piata muncii? Daca concursurile sunt "aranjate" (ca si licitatiile),nu e logic sa fie indreptata aceasta situatie in sensul instaurarii competitiei reale?
    Daca acest guvern nu are oameni capabili,macar sa se inspire din legile europene,sa ramana asta singura mare gafa,care aminteste de samavolniciile bolsevicilor(si atunci erau infierati "burjuii,dusmanii de clasa...).
    Pentru cei care nu au inteles despre ce e vorba,am sa rezum efectele principale ale eventualei aplicari a unei legi care sa interzica cumulul pensie+salariu:
    1.Cei care au un trai bun acum nu vor fi afectati, vor gasi portite cum numai ei pot s-o faca!
    2.Cei saraci vor fi trai mult mai prost.
    3.Calitatea asistentei medicale,invatamantului
    va scadea dramatic!
    4.Multe locuri de munca necesitand o calificare inalta vor ramane vacante,sau ocupate lejer,de incompetenti!
    Iata, pe scurt,cateva din perspectivele guvernarii Basescu-Boc!
    • 0 (2 voturi)    
     calitatea asistentei medicale (Joi, 15 ianuarie 2009, 17:55)

     un tanar [anonim] i-a raspuns lui jorjepetrescu

     Ce putere de a intelege si asimila noile descoperiri medicale, noile tehnologii si tratamente mai are un doctor la 80 de ani? Hai sa fim seriosi. Nu neg ca mai exista si oameni extraordinari in cercul acesta al pensionarilor, oameni care ar da lectii celor tineri.
     Dar hai sa ii lasam si pe cei tineri sa arate ce pot. Pensionarii astia nu o sa mai traiasca 50 de ani, or sa dispara incet, incet... si atunci ne trezim cu un medic la 50 de ani care de 30 de ani a stat in umbra unui dinozaur, si nu stie sa faca o operatie de apendicita.

     Si la fel, exemplele pot continua si in alte domenii. O sa ajungem generatia pensionarilor fara experienta :)

     Sunt de acord ca ceea ce se intampla e doar un efect, cauza fiind modalitatea de ocupare a acelor joburi banoase, prin concursuri intre ei. Eu personal m-am resemnat, nu mai incerc sa "schimb lumea", intotdeauna in Romania se va putea umbla cu atentii pe la persoanele de decizie. De asta sustin ca in cazul in care ordonanta ar fi aplicata, nu s-ar mai da acele atentii, si atunci poate pensionarul din pozitia de decizie ar sta acasa, cand va vedea ca nu ii mai iese nimic, si ar lasa un om tanar si dornic de afirmare sa ii ia locul.

     Pensionarii care vor si pot sa munceasca sa incerce sa lucreze in sistemul privat unde in mare masura angajarea se face pe criterii obiective, si nu sa tina cu dintii de un scaun caldut pe care stau de la al doilea razboi mondial, si de unde nu ii poate darama nimeni. Era pe aici un comentariu cu exemplul unui om de la nu stiu ce autoritate aeronautica din Romania care primea 200 de milioane pensie, si 250 de milioane salariu.
     Vi se pare decent? Ce valoare aduce acel om in acea instituie incat sa primeasca o jumatate de miliard lunar?

     Daca e asa valoros, inseamna ca nu are nevoie de ajutorul societatii, si sa renunte la pensie, ca poate din aia 200 de milioane ai lui sunt platiti niste profesori mai buni, sau se mai peticesc niste strazi... etc
     • +1 (1 vot)    
      Concurenta,competitie,nu discriminare (Joi, 15 ianuarie 2009, 19:53)

      jorjepetrescu [utilizator] i-a raspuns lui un tanar

      pai asta ziceam si eu daca e competitie reala,nu mai se pune nici o problema,daca nu este,discriminarea pe alte criterii nu ofera nici un rezultat,decat pierderi.normal,cei multi,"nebazati",vor pierde sub toate planurile.cei putini se vor "descurca"oricum,legal sau ilegal,pe relatii sau pe competenta.exemple individuale se pot da in ambele sensuri,pro sau contra.
      aici trebuie sa gandim in ansamblu,si in primul rand sa nu incalcam principiul interesului general, al constitutionalitatii legilor,si al competitiei deschise pentru toti!
      inchei cu exemple de "batrani", "expirati"care nu ar fi trebuit angajati la stat:
      ana aslan;palade;coanda....mai adaugati daca stiti....
  • +9 (17 voturi)    
   Despre dreptate (Joi, 15 ianuarie 2009, 11:51)

   Dreptul la munca [anonim] i-a raspuns lui un pensionar

   Nu "ar trebui" ci trebuie sa poata munci in cectorulpublic sau privat. DAR NU UN PENSIONAR. Un pensionar nu are decat sa se angajeze la privat (daca poate face fata) sau sa se angajeze la stat DAR RENUNTA LA PENSIE - in acest ultim caz.
  • +9 (15 voturi)    
   Munca (Joi, 15 ianuarie 2009, 12:22)

   Jim cel negru [anonim] i-a raspuns lui un pensionar

   Pensionar,dreptul la munca nu este ingradit.Dar nu te inteleg,de ce eu care muncesc,sa tin in spate 1.5 pensionari,un somer,si acuma tu care ai iesit la pensie pentru ca nu mai faci fata la acel loc de munca,adica ai muncit o viata,esti bolnav,obosit,deci nu mai esti in stare sa faci fata muncii,vii tu acuma si te angajezi iar?Si de ce la stat?Daca esti foarte bun in ceea ce faci,esti liber sa te angajezi la privat.De exemplu acum 10 zile am fost anuntat de firma ca se fac restructurari de personal si sa ne cautam de munca.Daca tu care esti pensionar si mai si lucrezi la stat,adica poate acolo unde daca nu ai fi tu,sa tii acel loc ocupat ,as putea sa ma agajez eu sau altcineva,(pe criteriu de compententa).Si sincer ma indoiesc ca tu ai dat un examen pe acel loc ,ci cred ca tot pe vechile cunostinte ai reusit.Iar multi din pensionarii care inca mai muncesc,tin ocupat tot acel loc pe care au stau toata viata lor.Eu daca raman fara de munca nu mai primesc nici un ban.Pe cand tu primesti din doua locuri.Sincer nu mi se pare echitabil.
  • +11 (17 voturi)    
   comentariu (Joi, 15 ianuarie 2009, 12:34)

   teo1962 [utilizator] i-a raspuns lui un pensionar

   Dupa cate se pare nu toti oamenii sunt egali in fata legii. Sa nu spuneti ca dupa ce ati iesit la pensie au alergat firmele de stat dupa dv sa va angajeze! Nu s-a intamplat asa ci v-ati angajat pe relatii. De ce sa fie angajat un pensionar si sa nu fie angajat un tanar sau altcineva care nu are cu ce sa isi intretina familia? De ce cei care au dus-o excelent pana acum sa o duca si mai bine doar din castiguri de la stat? De ce daca sunt atat de priceputi si indispensabili nu lucreaza la un particular si se ingramadesc cu totii (pensionarii reangajati) la societati de stat? Am spus-o si o mai spun, actualii pensionari sunt creatorii "societatii socialiste multilateral dezvoltate" de ieri si ei ne-au creat Romania de acum. De ce nu stau acasa cu nepotii si sa lase si pe altii sa munceasca?
   • +3 (5 voturi)    
    Pentru ca cei care hotarasc (Joi, 15 ianuarie 2009, 15:30)

    dudu [anonim] i-a raspuns lui teo1962

    Sunt tott oamani care au muncit numai la stat, au iesit la pensie, si muncesc in continuare tot la stat; unde s-au angajat cu ajutorul relatiilor si cunostiintelor, fiind mai "egali in depturi" respectiv dreptul de a munci decat cei tineri care cauta un loc de munca.
  • +10 (16 voturi)    
   pai ai dreptul sa muncesti (Joi, 15 ianuarie 2009, 12:36)

   Lili_1024 [utilizator] i-a raspuns lui un pensionar

   doar ca trebuie sa renunti la pensie, care e problema?
  • +5 (11 voturi)    
   Atat timp cat pensia este subventionata (Joi, 15 ianuarie 2009, 13:08)

   MG [utilizator] i-a raspuns lui un pensionar

   Atat timp cat fondul de pensii este subventionat consistent de la buget, este normal sa nu se cumuleze!
  • +4 (10 voturi)    
   nu se ingradeste (Joi, 15 ianuarie 2009, 13:39)

   ion [anonim] i-a raspuns lui un pensionar

   Cu ordonanta asta nu se ingradeste cu nimic dreptul la munca. Statul ca angajator(ca firma putem zice) a luat o decizie, nu angajeaza persoane care au mai lucrat la stat.Simplu asta este politica firmei. Asta cu ingraditul dreptului la munca sunt prostii, poti muncii la privat cat vrei si poti. A stai putin ca la privat nu freci menta chiar asa ca la stat, aia ii alta treaba. Si sa ne aducem aminte ca la privat nu se iese la pensie la 50 de ani. Ciudat ca avocatul poporului nu vede discriminarea asta, domnii mei angajati la stat asta nu trebuie sa mearga la curtea costitutionala?
   • -1 (3 voturi)    
    e ilegala, codul muncii (Joi, 15 ianuarie 2009, 15:05)

    ionion [anonim] i-a raspuns lui ion

    Bre, una e sa decizi ca de-acum in colo nu mai angajezi pensionari deloc (asta e posibil teoretic, desi cred ca e pana si asta discriminare pe motiv de varsta, ilegal) si alta e sa ii dai afara pe cei care cumuleaza pensia cu salariul. Codul muncii reglementeaza clar in ce conditii poti fi data afara.

    Jegosenia ordonantei e ca te obliga fie sa renunti la un drept, fie la celalalt, ambele drepturi garantate de constitutie. Deci n-au avut curaj sa zica se interzice ceva...
    Pe de alta parte, si daca nu renunti ori la pensie, ori la salariu, daca legea nu prevede sanctiuni... o alta morisca de pacalit pe aia mai prosti si mai slabi cu duhul. Deci o lege data de stat impotriva propriilor cetateni, pentru a le ingradi artificial (a-i obliga sa renunte la drepturile lor).
    • 0 (2 voturi)    
     unde scrie in Constitutie.... (Joi, 15 ianuarie 2009, 16:04)

     mariuss [anonim] i-a raspuns lui ionion

     ...mai nene, ca ai ambele drepturi simultan?
     • +1 (1 vot)    
      parca trepadusii (Vineri, 16 ianuarie 2009, 11:08)

      aa [anonim] i-a raspuns lui mariuss

      aloo ofiteras acoperit de slaba calitate din politia politica basesciana era vorba de CODUL MUNCII si nu de legea aia fundamentale pa care o "ocoleste" Basescu flagrant din cand in cand...
      • 0 (0 voturi)    
       ?? (Vineri, 16 ianuarie 2009, 13:56)

       mariuss [anonim] i-a raspuns lui aa

       ..... ionion : "Jegosenia ordonantei e ca te obliga fie sa renunti la un drept, fie la celalalt, ambele drepturi garantate de constitutie. ".....
   • +1 (1 vot)    
    mda (Vineri, 16 ianuarie 2009, 11:10)

    aa [anonim] i-a raspuns lui ion

    atunci statul poate sa nu angajeze femei sau barbati, cauzazieni asiatici sau afro... politica firmei zici ? de DISCRIMINARE ai auzit ?
    in statele democratice neconduse de un dictator
    ar fi plecat de mult guvernul si Presedintele sa mai invete despre DEMOCRATIE.
    incredibil ...
  • +4 (6 voturi)    
   Gresit (Joi, 15 ianuarie 2009, 14:08)

   alin [anonim] i-a raspuns lui un pensionar

   Tataie, in sectorul public nu este corect , stim toti cum se lucreaza in sectorul public si ce smecherii sefac
   Mergeti in sectorul privat si puteti avea si 10 locuri de munca
   Hai sanatate !
  • +1 (3 voturi)    
   Nu e vorba de asta (Joi, 15 ianuarie 2009, 14:13)

   Ovidiu [anonim] i-a raspuns lui un pensionar

   Nu vorbim aici de constitutionalitate sau de principiul de egalitate in fata legii..E vorba cum draq iesim la liman in tara asta de rahat? Despre asta e vorba..Prin pasi mici ca de exemplu : eliminarea situatiilor in care cumulul ajunge la valori astronomice, pentru ca de acesti bani se pot face altele. Sau sa aducem tineri in sistem decit sa reciclam bosorogi expirati. Despre asta e vorba. Daca pentru a incepe sa ne fie mai bine, inseamna sa mai incalcam din cind in cind, cine stie ce principii utopice, eu zic ca merita ...
  • -1 (3 voturi)    
   ok, sa vedem (Joi, 15 ianuarie 2009, 14:25)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui un pensionar

   "Un om ar trebui sa aiba dreptul de a munci in sectorul public sau privat, fara discriminare" - da, dar eu care muncesc nu primesc decat salariu, deci este discriminare

   "Toti oamenii sunt egali in fata legii asa ca eu, ca pensionar, am dreptul sa muncesc ori la stat ori la privat" - tocmai pentru ca sunt toti egali in fata nu prea e normal sa ai si pensie si salariu, eventual se pot face niste derogari pentru cei cu pensii sub 5-7 milioane dar ATAT

   "E LOC SUB SOARE PENTRU TOTI" - daca e cum zici, atunci de ce sunt o gramada de someri?
   • +1 (1 vot)    
    incorect (Joi, 15 ianuarie 2009, 19:27)

    mikaela82 [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

    Adica eu ca si contrubuabil sa te platesc de doua ori si pe inca un somer care ar putea ocupa locul tau?
  • 0 (2 voturi)    
   mai nene.. (Joi, 15 ianuarie 2009, 15:50)

   mariuss [anonim] i-a raspuns lui un pensionar

   matale ai dreptul sa muncesti, dar nu mai poti fi pensionar, pentru k pur si simplu nu e cazul.
  • 0 (2 voturi)    
   pensionari nesatui (Joi, 15 ianuarie 2009, 17:51)

   ady [anonim] i-a raspuns lui un pensionar

   Tu ai dreptul sa taci si sa lasi si pe altii mai tineri sa poata ocupa posturi platite din bugetul statului.Dute si lucreaza la un patron. Nu faci fata batrane(o),iti spun eu ca acolo nu o sa mai poti trage de timp si sa castigi banii degeaba, chiar bun sa fii pe meseria ta. La noi tinerii sunt nevoiti sa plece sa se descurce pe dincolo si de cele mai multe ori chiar reusesc acest lucru si asta "datorita" bineinteles voua, cei care vreti sa iesiti cu piciorele inainte de la seviciu si cu lumanare la cap. Fac pariu ca nu lucrezi la sapat santuri sau la desfundat canale sau ma rog alte munci care sa te solicite din punct e vedere fizic. Sa va fie rusine!!!
   • 0 (0 voturi)    
    aha si tu esti mai egal ca ei (Vineri, 16 ianuarie 2009, 11:06)

    aa [anonim] i-a raspuns lui ady

    aham ... nesatui zici dar EGALI cu tine.
  • -1 (1 vot)    
   dreptul la munca nu poate fi ingradit (Joi, 15 ianuarie 2009, 19:51)

   marinusa [anonim] i-a raspuns lui un pensionar

   Adica dumneata sustii ca aceasta clientela a institutiilor publice formata din indivizi care aduc peschesul celor din conducerea institutiilor sau sunt angajati acolo in urma unor trocuri sa beneficieze de bani de la buget pe 3 cai : pensie, salariu si dreptul de a i se recalcula pensia din 6 in 6 luni sau anual !!! Pai de-asta in institutia in care lucrez sunt persoane care nu se retrag de 11-12 ani! Ce boierie e in Romania pe bani publici! Duceti-va in institutiile private daca inca sunteti apti de munca, nu va atarnati precum capusele de bugetul statului ! Aveti pensii mici ? Pun pariu ca sunt mai mari decat salariul meu .
  • -1 (1 vot)    
   De acord, dar (Vineri, 16 ianuarie 2009, 9:28)

   misulica [anonim] i-a raspuns lui un pensionar

   Legea care scoate la pensie obligatoriu barbatii la nu stiu cati ani nu ingradeste dreptul la munca? Daca eu vreau sa muncesc si ei ma scot fortat la pensie nu imi este ingradit dreptul la munca? De ce nu ai facut scandal cu avocatul poporului cand ai fost scos la pensie? Pentru ca stiai ca desi ai fost dat afara pe usa vei reintra pe fereastra (lasata intentionat deschisa)

   Daca ai sa-mi spui ca iesirea la pensie este un act firesc dupa ani de munca..bla bla.....pai atunci odihneste-te si lasa-i si pe altii sa-si exercite dreptul la munca pe care-l tot sustii.

   Aceasta ordonanta ingradeste dreptul la munca e adevarat dar nu mai mult decat alte legi daca vrem sa fim chitibusari.
  • +1 (1 vot)    
   daca (Vineri, 16 ianuarie 2009, 22:09)

   Nichipercea [anonim] i-a raspuns lui un pensionar

   Normal, fiecare are dreptul la munca chiar daca are pensie. Statul nu este obligat insa sa reangajeze un pensionar decat daca are neaparat nevoie de el. Si n-am auzit de nimeni sa poata fi de neinlocuit. Cu ordonanta sau fara noile conduceri ale ministerelor nu mai au clienti pe care sa-i reangajeze. Mi se pare simplu ca buna ziua
 • +9 (13 voturi)    
  nu-i chiar asa (Joi, 15 ianuarie 2009, 11:50)

  iulia popescu [anonim]

  Depinde din ce pozitie vorbesti.Daca esti pensionar gandesti ca tine,daca nu,gandesti ca mine.
  E plin peste tot de pensionari care cumuleaza pensia cu salariul,incat cei tineri nu mai ajung sa se angajeze.
  Eu cred ca un pensionar trebuie sa stea si sa se odihneasca si sa faca loc celor tineri.
  Nici tie,nu ti-ar conveni sa te opereze un doctor de 70 de ani,caruia ii tremura mainile.
  • +6 (8 voturi)    
   Nu (Joi, 15 ianuarie 2009, 11:59)

   G [anonim] i-a raspuns lui iulia popescu

   Nu mi-ar conveni sa ma opereze nici un doctor caruia ii tremura mainile.
   • +1 (1 vot)    
    Sa fii sanatos,dar... (Joi, 15 ianuarie 2009, 20:01)

    jorjepetrescu [utilizator] i-a raspuns lui G

    Sa-ti dea Domnul ocazia sa ai parte de un medic tanar care nu a putut sa plece in strainatate, fiind incompetent,si sa constientizezi ca o somitate de medic militar pensionat la 50 de ani nu te va putea ajuta,ca oricum nu exista chirurgie particulara,iar daca va exista ,nu vei avea bani de asa ceva!
  • -1 (5 voturi)    
   Nu generaliza (Joi, 15 ianuarie 2009, 14:12)

   un roman [utilizator] i-a raspuns lui iulia popescu

   Nu sunt pensionar, nu sunt nici bugetar si totusi cred ca oamenii care vor sa lucreze si dupa pensionare au acest drept.

   Pozitia cea mai corecta este a omului care gandeste cu capul si nu cu picioarele cum o fac majoritatea romanilor incapabili.
   • 0 (2 voturi)    
    defineste te rog.... (Joi, 15 ianuarie 2009, 16:06)

    mariuss [anonim] i-a raspuns lui un roman

    ...p e n s i o n a r e a !!!!
  • +1 (1 vot)    
   EXPERIENTA BATRANILOR SI ENTUZIASMUL TINERLOR NUMA (Sâmbătă, 17 ianuarie 2009, 18:28)

   teo [anonim] i-a raspuns lui iulia popescu

   Munca duce societatea mai departe de aceea societatea trebuie sa incurajeze munca si mai ales munca calificata, sa cumulam experienta pensionarilor cu entuziasmul tinerilor si know-howul tinerei generatii cu spiritul practic al vechii generatii caci doar train in economia de piata si forta de munca se angajeaza prin concurs.
   De ce sa marginalizam valorile care sunt la pensie si care pot fi utile tarii si pot impartasi si tinerilor din experienta , echilibrul si intelepciunea lor?...
 • +6 (12 voturi)    
  Pensie (Joi, 15 ianuarie 2009, 11:57)

  Cetateanul turmentat [anonim]

  Conform dictionarului:

  PÉNSIE, pensii, s.f. Sumă de bani lunară ce se acordă persoanelor care au ieşit din activitatea profesională pentru limită de vârstă, pentru invaliditate etc. sau care şi-au pierdut susţinătorul şi sunt incapabile de muncă.

  Cred ca asta spune destul, limba romana e una pentru toti, nu? Daca revii in activitatea profesionala, capabil fiind de munca, pensia nu mai trebuie acordata. Fara a mai invoca nu stiu cate alte legi etc.
  • -2 (8 voturi)    
   Fals (Joi, 15 ianuarie 2009, 12:46)

   Me [anonim] i-a raspuns lui Cetateanul turmentat

   Nu cred ca ai dreptate. E vorba in definite de un SAU cu 3 variante. SI-ul este intre elementele de dupa ETC, adica "incapabile de munca" se refera la "persoanele care si-au pierdut sustinatorul."
   • 0 (4 voturi)    
    Definitia e clara (Joi, 15 ianuarie 2009, 13:18)

    Pepi [utilizator] i-a raspuns lui Me

    Sie sunt mai multe tipuri de pensie: normala, obtinuta la o anumita varsta, de boala si de urmas. Acopera astea trei definitia?
  • 0 (0 voturi)    
   FALS (Vineri, 16 ianuarie 2009, 11:05)

   aa [anonim] i-a raspuns lui Cetateanul turmentat

   lasa definitiile din DEX si citeste definitiile juridice valabile in UE si Romania, si exista o fituica ignorata de Basescu si executantul lui Boc "Carta internationala a Drepturilor Omului". halal stat.
 • -4 (10 voturi)    
  Parerea mea (Joi, 15 ianuarie 2009, 12:00)

  Alex [anonim]

  Desi nu sint de acord cu angajarea pensionarilor, aceasta ordonanta data de aschimodia boc ingradeste dreptul la munca.
  • 0 (2 voturi)    
   cui? (Joi, 15 ianuarie 2009, 16:08)

   mariuss [anonim] i-a raspuns lui Alex

   Celor care s-au retras deja din activitate.....?
 • +6 (12 voturi)    
  comunisti (Joi, 15 ianuarie 2009, 12:02)

  marius [anonim]

  parca vad ca, comunistii din CCR vor vota contra, nu ma astept la nimic bun de la ei.
 • +3 (9 voturi)    
  raspuns pt un pensionar (Joi, 15 ianuarie 2009, 12:04)

  teo [anonim]

  Prin faptul ca un pensionar dupa ce a iesit la pensie ocupa un alt loc de munca ii ia dreptul la munca unui tanar. Poate ca sunt de acord ca un pensionar care are o pensie de pana la 1000 ron sa poata sa mai acceada la un venit suplimentar de la stat ca si angajat, dar cei care au pensii de mii de ron de ce nu ne lasa!? Fiecare dintre noi are dreptul la o viata cat de cat decenta si la un loc de munca. Acesti pensionari in marea lor majoritate sunt cei care au avut de toate si inainte de 89 si dupa. Daca vreti sunt marii vinovati ca Romania a ajuns unde a ajuns, sub ochii lor ingaduitori s-a format "societatea multilateral dezvoltata". Asa ca ca dragi bunici mai ramaneti si acasa sau duceti-va sa lucrati si la particulari sa vedeti cum e si in capitalism.
  • +2 (6 voturi)    
   Tot comunism se numeste (Joi, 15 ianuarie 2009, 12:58)

   TomaN [anonim] i-a raspuns lui teo

   si modul acesta de gandire egalitarist.
   Multi dintre ei nu iau locul nici unui tanar. Unde este tanarul absolvent de facultate care se duce sa munceasca la tara ca profesor sau medic ? Nu se vad prea multi.
   O piata a fortei de munca trebuie sa fie libera daca vrem competenta si am ales sa fim capitalisti.
   In loc sa se trateze cauzele problemei: coruptia care permite angajarea pe pile, pensii preferentiale, se "coafeaza" efectele. Cine va pierde?
   Tot cei care nu au nici pile si nici legi preferentiale. Ceilalti vor face tot felul de contracte si conventii prin care banii le vor intra in buzunar iar profesorul de matematica, cel batran va fi inlocuit de suplinitorul cu 11.5 clase cel tanar care copiaza la examen.
   Nu stiu cand vom invata sa gandim in termeni de competenta si nu de "luat la gramada"
   Mentionez ca mai am multi ani pana la pensie si nu am parinti pensionari care sa munceasca dar nici copii cu dascali tampiti nu vreau sa am.
   • 0 (2 voturi)    
    bravo,competenta e cuvantul cheie! (Joi, 15 ianuarie 2009, 17:56)

    jorjepetrescu [utilizator] i-a raspuns lui TomaN

    Fraierii,au fost hipnotizati,orice le zici,base/boc au dreptate.
    Or sa ocupe ei locurile ingrijitorilor persoanelor cu handicap,locurile din gradinite,scoli,spitale,cultura etc.
    • -1 (1 vot)    
     jumatate..... (Vineri, 16 ianuarie 2009, 13:59)

     mariuss [anonim] i-a raspuns lui jorjepetrescu

     ...din cantitatea de fraieri.
     Cealalalta jumatate din cantitatea de fraieri au fost hipnotizati, orice zice base/boc, nu au dreptate.
  • +1 (1 vot)    
   prostii (Joi, 15 ianuarie 2009, 14:16)

   un roman [utilizator] i-a raspuns lui teo

   Intr-o societate libera angajatorul il va alege pe cel mai bun pentru jobul respectiv indiferent de varsta.

   Tot sariti in sus cu tinerii la dreapta si la stanga, ia sa faca bine tinerii sa invete si sa munceasca pentru a devenii competitivi pe piatat muncii.

   Pentru info am doar 30 de ani, dar vad cum majoritatea tinerilor sunt incapabili sa creeze ceva si vor doar un loc la caldurica intr-un job de functionar public.
   • 0 (2 voturi)    
    angajator (Joi, 15 ianuarie 2009, 15:18)

    echos [anonim] i-a raspuns lui un roman

    Dar de cand un angajator e obligat sa plateasca DE DOUA ORI acelasi angajat?
    Odata ca pensie si o data ca salar?
    UNDE ALTUNDEVA SE INTAMPLA ACEST LUCRU????
    Ce il obliga pe pensionar sa nu se angajeze la privat??????
    • +1 (1 vot)    
     odata (Joi, 15 ianuarie 2009, 18:15)

     jorjepetrescu [utilizator] i-a raspuns lui echos

     Nu de doua ori,pentru ca are un singur salariu pentru MUNCA depusa indiferent unde!
     Nu trebuie sa va intereseze pensia,omul este PROPIETAR al unei pensii pentru care a cotizat conform LEGII.
     Nu va fie frica de pensionari,sa va fie frica de basescu-boc!
   • 0 (2 voturi)    
    cel mai bun (Joi, 15 ianuarie 2009, 15:25)

    ion [anonim] i-a raspuns lui un roman

    Sincer nu prea am auzit ca cineva ar fi fost dat afara de la stat pentru ca nu a fost competitiv sau ca nu era cel mai bun. Atata timp cand regulile de la privat nu se aplica si la stat nu poti sa zici sa invete tinerii ca sa fie competitivi, ca degeaba, la stat nu o sa pupe un post niciodata ca au grija toti pensionarii sa isi asigure din timp locsorul cativa ani si dupa pensie
 • +1 (11 voturi)    
  e un pic mai asa... (Joi, 15 ianuarie 2009, 12:08)

  ral [anonim]

  daca vrei sa muncesti este dreptul tau sa o faci pana la 100 de ani. Eu am 30 de ani si nu ma deranjeaza pensionarii care lucreaza din contra...
  Sa munceasca tinerii astia de pe forum care in proportie de 88 % scriu "munci-ti si lua-ti" ? Ai nevoie de doctori, pensionari, de actori si chiar de cei din aramata. Iti tremura tie mainile de o invidie adanc inradacinata dupa 100 de ani de comunism, probabil.
  poti sa gandesti altfel legea, sa faci un plafon nu sa le interzici unor oameni sa munceasca pentru ca esti tu mort de foame, frustrat si sarac, cauza fiind evident o profunda impotenza mai ales morala.
  • 0 (2 voturi)    
   incorect (Joi, 15 ianuarie 2009, 19:43)

   mikaela82 [utilizator] i-a raspuns lui ral

   eu respect pensionarii care muncesc, dar la privat fiindca cum lucreaza pensioanrii la stat cred ca nu stii deloc.Mai dorm cate putin, mai citesc presa etc.Ce mai zici de faptul ca unii nici nu aud bine, cum stiu eu niste cazuri.
   Nu le ingradeste nimeni dreptul la munca dar cum nu mai sunt atat de capabili se tin cu putere de scaunele bugetate fiindca stiu ca la privat chiar se munceste,
   Cred ca singura exceptie o reprezinta nu medicii, nu actorii ci profesorii.Aici este necesar aportul pensionarilor profesori datorita deficitului de cadre.
 • +1 (9 voturi)    
  uitasem (Joi, 15 ianuarie 2009, 12:11)

  ral [anonim]

  .doctorul la 70 nu opereaza mai fatuca ci il asista pe unul mai tanar. Si acesta din urma are mare nevoie de "bosorogul ala fara sens"
  • +1 (7 voturi)    
   doctori (Joi, 15 ianuarie 2009, 12:54)

   alpha [utilizator] i-a raspuns lui ral

   sa crezi tu ca nu opereaza si nu fac alte manevre dificile.in tg mures un anestezist pensionar era sa omoare un copil pe care nu l-a intubat corect.noroc cu un anestezist mai tanar care si-a dat seama de greseala si a reparat-o la timp
 • +1 (7 voturi)    
  conventie (Joi, 15 ianuarie 2009, 12:19)

  adriana [anonim]

  pensionarii, sa munceasca cu conventie civila daca mai pot
  dupa cum se vede scandal fac numai cei care se duc la un loc de munca unde stau si -si umplu buzunarele sau fac o munca pentru care primesc ciubucuri grase(vazi medicii) sau care se duc la munca numai sa-si racoleze clienti pentru pregatiri (vezi profesorii)
  cati oameni care au avut o munca grea fie fizica fie intelectuala si n-au avut de unde sa scoata ciubucuri ati vazut fac scandal ca vor pensie si salariu?
  • +1 (1 vot)    
   Papagalii repeta "conventie civila" (Joi, 15 ianuarie 2009, 18:22)

   jorjepetrescu [utilizator] i-a raspuns lui adriana

   conventia civila e abrogata,adica nu e legala.
   exista doar formula pfa-persoana fizica autorizata,pt. cei care lucreaza individual!
   deci nu angajati!
   dormiti linistiti,guvernul base-boc lucreaza...
 • 0 (12 voturi)    
  50+1% dintre pensionari = necivilizati? (Joi, 15 ianuarie 2009, 12:36)

  eu [anonim]

  -practici indragite:
  - cumul de pensii/salarii etc.
  -in mijloac.de trans. in com. sint primii care dau cu coatele pt un loc. sunt nespalati, se imbraca fara gust etc.
  -la vanghelion, cand stau la rand pt bilete....
  -sport extrem cand stau la rand pt bilete cu reducere pt tratament
  -.... cand stau la rand pt. pachete gratis gen inainte de voatre, etc.
  - ...cand stau la rand pt. a pupa oasele sf. XY
  - lista e lunga, se poate continua

  EU AM PUS DOAR O INTREBARE?
  sunt ei usa de biserica? numai faptul ca au o anumita varsta, da dreptul sa atenteze la bunul simt?

  nu cred!
  • +3 (5 voturi)    
   Diferenta (Joi, 15 ianuarie 2009, 12:53)

   A [anonim] i-a raspuns lui eu

   Pensionarii sunt doar romani mai in varsta.
   • 0 (0 voturi)    
    corect.... (Joi, 15 ianuarie 2009, 17:06)

    mariuss [anonim] i-a raspuns lui A

    foarte perspicac tu asa de felul tau
  • +4 (8 voturi)    
   necivilizati ? (Joi, 15 ianuarie 2009, 13:00)

   alpha [utilizator] i-a raspuns lui eu

   -in autobuze ar trebui lasati sa stea jos pentru ca sunt batrani si bolnavi.
   -sunt nespalati si se imbraca fara gust pentru ca nu au bani(majoritatea)
   -la vanghelion au si ei 1 zi pe an in care se distreaza
   -au nevoie reala de tratament balnear
   -sunt religiosi iar unii asa inteleg religiozitatea pupand moaste
   -te-au crescut pe tine ,pe mine si pe TOTI ceilalti care stam pe forumuri si si-au platit toata viata taxele din care isi primesc azi pensia.noi nu ii intrtinem pe ei ci pe copiii nostri tot asa cum ei ne-au intretinut pe noi.
   • +1 (1 vot)    
    bine zici (Joi, 15 ianuarie 2009, 15:09)

    outside_the_wall [utilizator] i-a raspuns lui alpha

    Multi nu isi dau seama ce insemna sa iesi la pensie si sa treci prin acea greutate de a accepta retragerea. E foarte deprimant sa stii ca de acum incolo nu vei mai fi la fel si toti te vor marginaliza, poate chiar si familia ta pe care ai crescut-o. O sa vedeti voi pe pielea voastra, cei care faceti pe desteptii. Atunci nu o sa mai aveti nici putere, nici figuri in cap. Deci "eu", reconsidera-ti atitudinea si nu mai pune intrebari retorice.
  • +1 (3 voturi)    
   @50+1% (Joi, 15 ianuarie 2009, 13:20)

   tibi [anonim] i-a raspuns lui eu

   nu sunt doar diperati, se simt dati la o parte uitati de multe ori de copii si intotdeauna de societate , de statul care ar trebui sa ii protejeze, se simt manipulati cu promisiune de crestere a pensiilor nesustenabile, ia ptr toate astea suntem cu totii, (chiar si tu) la fel de vinovati, dar in primul si in primul rind politicieni care in loc sa lase competenta, nevoia si oportunitatea (nu oportunismul) sa decide cine ce cumuleaza
   Sunt insa de acord ca ar trebui introdusa o bariera de genul 2500 ron/luna pensie peste care intradevar sa nu mai poti lucra la stat. Dar acei oameni care dau din coate din disperare 99.9% din ei nu au astfel de pensii
  • +1 (1 vot)    
   va veni si vremea ta... (Joi, 15 ianuarie 2009, 15:04)

   outside_the_wall [utilizator] i-a raspuns lui eu

   cind vei trai pe viu aceste lucruri si iti vei da seama...
  • +1 (1 vot)    
   gresesti (Joi, 15 ianuarie 2009, 19:50)

   mikaela82 [utilizator] i-a raspuns lui eu

   pensionarii de care vorbesti tu nu au nici o legatura cu subiectul de fata.Pensionarii de care vorbesti sunt cei mai nevinovati oameni.Ei nu cumuleaza pensia cu salariul ci din contra au salarii de 2-3 milioane cu toate ca au muncit enorm la viata lor.Pe ei ar trebui sa ii respectam si sa ii ajutam fiindca ei au fost forta de munca productiva a Romaniei, nu bugetarii astia nesimtiti care nu s-au omorat cu munca toata viata lor dar in schimb au pretentii la doua venituri de la stat pe cand altii stau in somaj.
   • +1 (1 vot)    
    e nevinovati... (Vineri, 16 ianuarie 2009, 11:29)

    aa [anonim] i-a raspuns lui mikaela82

    Stie Tarul Basescu si baietelul lui de Cabinet Boc din "surse sigure" ca acei pensionari scu 200 , 300 de roni / luna(poate un pic mai mult) sunt niste oameni care nu mai au dreptul la munca pentru stat ... pentru ca ei "traiesc bine" se plimba cu flota prin lume ... prin tara pe autostrazile considerate inutile la un moment dat de tovarasul Basescu... si isi alimenteaza limuzinele din 1970 cumparand carburanti de la Petrom-ul pe care tot tovarasul Basescu s-a angajat in numele Romaniei ca-l va privatiza ...
 • +4 (12 voturi)    
  Drepturi (Joi, 15 ianuarie 2009, 13:09)

  Wgvd [utilizator]

  Fiecare roman are DREPTUL legal de a-si infiinta o persoana fizica autorizata, intreprindere individuala sau SRL indiferent ca este pensionar, sau orice altceva. Deci..domnilor pensionari care nu gasiti solutii sa mai castigati un ban puteti recurge la metoda de mai sus.. numai CA .. va trebui sa platiti un impozit la stat pe ce castigati din afacerea mica sau mare pe care o alegeti. Succes@all
  • -1 (7 voturi)    
   hmm (Joi, 15 ianuarie 2009, 13:17)

   x [anonim] i-a raspuns lui Wgvd

   Impozitele la stat, draga domule, le platesc atat din pensie cat si din salariu.
   Poate nu stiai
   • +4 (8 voturi)    
    **** (Joi, 15 ianuarie 2009, 13:37)

    adriana [anonim] i-a raspuns lui x

    dar ce pensie aveti domnule de platiti impozit?
    cred ca foarte mare pentru ca impozit se calculeaza la cele care depasesc 900 lei, cel putin eu asa stiu
    si ma gandesc ca am 22 de ani vechime in munca si am salariul un pic peste acesti 900 de lei iar impozit mi se calculeaza la toata suma
    • +1 (7 voturi)    
     draga adriana (Joi, 15 ianuarie 2009, 13:54)

     x [anonim] i-a raspuns lui adriana

     In democaratie, asa cum spunea si marele basescu, fiecare cu norocul lui.
     • +4 (8 voturi)    
      z (Joi, 15 ianuarie 2009, 14:13)

      dragule x [anonim] i-a raspuns lui x

      saracii norocosii pensionari!
      dupa cum se vede corb la corb nu-si scoate ochii si asa cum tot marele basescu spune, sistemul functioneaza tot pe acele PCR-uri cunoscute(pile, cunostinte si relatii)
      n-am vazut nicun profesor, medic actor sau justitiar sa-si rotunjeasca veniturile vanzand la taraba sau sapand gropi ca-s batrani si bolnavi si nu pot...in schimb la ciubucareala sunt primii
      saracii norocosii pensionari!!!!

      am parintii pensionari dar ei nu-si doresc sa mai munceasca , mereu spun ca le-a ajuns, sa munceasca cei tineri ca e randul lor
      bine, dar ei sunt constienti si in deplinatatea facultatilor mintale
     • +2 (4 voturi)    
      asa ca idee (Joi, 15 ianuarie 2009, 14:15)

      liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui x

      democratia ar trebuie sa se bazeze pe cunostinte si munca nu pe noroc...
      norocu e pentru 6 din 49
    • +2 (4 voturi)    
     Asta este (Joi, 15 ianuarie 2009, 14:20)

     un roman [utilizator] i-a raspuns lui adriana

     Daca nu ai valoare n-ai nici salariul mare.
     Si avand in vedere ca stai pe net in nestire in timpul orelor de munca enormal sa fi platita doar 900 RON.
     • 0 (2 voturi)    
      papusa... (Joi, 15 ianuarie 2009, 15:09)

      adriana [anonim] i-a raspuns lui un roman

      ...masculina
      oamenii mai au si concediu de odihna
      asa zice la lege
      iar acasa pot sa stau pe net cat vreau eu
      e dreptul meu
      iar valoare...bine ca ai tu!!!! in tara asta unde toti suntem niste nulitati e bine ca mai exista cate un ins de valoare
      imi tresalta inima de bucurie!
     • 0 (2 voturi)    
      papusa... (Joi, 15 ianuarie 2009, 15:10)

      adriana [anonim] i-a raspuns lui un roman

      ...masculina
      oamenii mai au si concediu de odihna
      asa zice la lege
      iar acasa pot sa stau pe net cat vreau eu
      e dreptul meu
      iar valoare...bine ca ai tu!!!! in tara asta unde toti suntem niste nulitati e bine ca mai exista cate un ins de valoare
      imi tresalta inima de bucurie!
 • +1 (7 voturi)    
  drepturi.... (Joi, 15 ianuarie 2009, 13:30)

  gigi [anonim]

  dragi somitati la varsta senectuti... nu inteleg de ce va agitati. oricum din cate am inteles sunteti ultra-performanti, competitivi, invatati repede, ceea ce inseamna ca puteti face cu brio fata unui post in mediul privat, unde se castiga chiar foarte bine uneori, nu ca la stat unde salariul este mic.
  referitor la cei tineri care nu merg in provincie pe posturi de medic, invatator si altele asemenea... pai poate ar vrea, dar unde, pe scaunul tinut cu dintii de medicul pensionar?
  poate un pic de decenta care sa arate ca nu ati trait degeaba, ca la 78 de ani nu vreti sa luati painea implicit viitorul unui tanar, nu ar strica.
  • +2 (2 voturi)    
   Nu totul merge la privati (Joi, 15 ianuarie 2009, 14:20)

   A [anonim] i-a raspuns lui gigi

   Bai gigi, o senectute-2 senectuti, iar in genitiv senectutii. Daca tot vrei sa fii pretios folosind asemenea cuvinte, respecta macar regulile de baza ale gramticii.

   Apoi nu chiar toti acesti pensionari au insurubat suruburi. Unii au facut activitati care nu se pot face in mediul privat, te-ai gandit la asta?
   • -1 (1 vot)    
    in domeniul privat ..... (Joi, 15 ianuarie 2009, 17:08)

    mariuss [anonim] i-a raspuns lui A

    ..... nu se insurubeaza suruburi?
    O fi intelectual tot mediul privat romanesc?
  • +3 (3 voturi)    
   Din comentariul tau (Joi, 15 ianuarie 2009, 14:22)

   un roman [utilizator] i-a raspuns lui gigi

   Trag concluzia ca tinerii nu sunt "ultra-performanti, competitivi, invatati repede" deci nu pot face fata in sectorul privat si au nevoie de posturile pensionarilor in sectorul de stat.

   Pai cu asa tineri ca tine se duce tara de rapa! ca voi asteptati sa faca pensionarii performanta in timp ce incercati sa ascundeti incapacitatea voastra.
   • -2 (2 voturi)    
    eroare (Joi, 15 ianuarie 2009, 15:02)

    gigi [anonim] i-a raspuns lui un roman

    vai ce pretios sunteti cum vanati dvs. fiecare greseala, care evident a scapat pentru ca am scris repede. iar "un roman" intelege prost, ca mai toti romanii... dimpotriva, daca citesti cu atentie scrie ca daca pensionarii sunt performanti - cum de altfel sunt si cei tineri - atunci nu vad o problema ca ei sa lucreze in mediul privat. incapabil esti tu sa intelegi, ca sa zic asa, nu vreau sa te jignesc.
    • +1 (1 vot)    
     Fii intelegator (Joi, 15 ianuarie 2009, 20:17)

     jorjepetrescu [utilizator] i-a raspuns lui gigi

     DACA esti performant in sistemul privat ,la stat nu mai esti?
     deci "batranu" daca e performant la privat de ce n-ar concura cu tinerelul de tine si la stat? Intelegi?
   • 0 (2 voturi)    
    ai mare dreptate (Joi, 15 ianuarie 2009, 20:02)

    mikaela82 [utilizator] i-a raspuns lui un roman

    poate sunt tineri si fara experienta, dar a spune ca sunt incapabili si necompetitivi este o mare prostie.Sunt tineri care au fost olimpici sau sefi de promotie in facultate si cu toate acestea nu au de lucru.Oare din ce cauza?
 • -2 (6 voturi)    
  Solutie simpla daca se doreste (Joi, 15 ianuarie 2009, 13:31)

  Tim [anonim]

  Se poate rezolva foarte simplu. Cei cu pensii mici ar trebui lasati sa munceasca si la stat. Asta ar trebui vazuta ca o masura sociala de protectie.
  Cei cu pensii de serviciu, care primesc mult mai mult decat daca ar fi iesit la pensie din sistemul public, deja sunt mai egali decat altii si nu ar trebui sa mai ceara venituri de la stat.
  Cei cu pensii mari din sistemul public, de exemplu peste 1.5 salarii medii brute, nu mai au
  nevoie de aceasta masura de protectie. Dar daca vor sa castige mai mult mediul privat nu trebuie sa-i discrimineze.
 • +4 (10 voturi)    
  fiti fara grija (Joi, 15 ianuarie 2009, 13:43)

  ion [anonim]

  Din cate am inteles chiar la curtea constitutionala sunt persoane care ar pierde bani frumosi daca ar intra in vigoare aceasta lege. Asa ca pentru ca traim in Romania si la noi nu s-a auzit de conflict de interese legea va fi declarata neconstitutionala si cu asta basta. Sper ca guvernul sa fie destul de incapatanat si sa mai dea o lege similara pana nimereste o varianta care are acelasi efect dar trece de "curtea pacii"
 • -1 (11 voturi)    
  Mars parintilor vostri ?? (Joi, 15 ianuarie 2009, 14:04)

  singlespeed78 [utilizator]

  Acesti pensionari au facut tot ce se vede in tara asta pe nite salarii comuniste , pe cozi la lapte , pe 1 ora fara lumina , pe ratie , pe cartela , pe mers cu autobuzu . Ei sunt si vor ramane parintii noastri , sangele nostru , oamenii care au facut metroul , canalu , acest bucuresti , plus tot ce a fost vandut dupa revolutie . Toata munca lor a fost privatizata si vanduta . Acum sunt buni de aruncat ? Daca asa credeti incepeti cu parinti voastri . La cimitiru de dinozauri ? Rusine voua ca traiti si cineva poate va spune oameni .
  Financiar vorbind faptul ca primesc salariu inseamna ca platesc taxa , impozit , CAS . Adica inca contribuie la propria pensie si chiar la viitoarea voastra pensie . E putin ? Franzela asta cu muncitu la privat e gogomanie . Cate spitale , scoli si teatre private exista in Romania ? Nu au putut sa tina Internele , apararea si adimistratia publica in frau si acum sa -i omoram pe toti ? Sunteti putin pe langa morala umana si crestina
  • +1 (3 voturi)    
   Bravo ! (Joi, 15 ianuarie 2009, 15:09)

   anonim [anonim] i-a raspuns lui singlespeed78

   Ma bucur ca mai sunt si altii oripilati de unele dintre " opiniile " de mai sus ! Corect : sa le zica " Mars " parintilor si bunicilor proprii ! - prima oara ! ....de fapt , nu sunt prea convins ca ar avea asa ceva - ai observat ca le lipsec cei "7 ani de acasa ?"
   • 0 (0 voturi)    
    cum iti asterni.... (Joi, 15 ianuarie 2009, 17:11)

    mariuss [anonim] i-a raspuns lui anonim

    "acasa" asta de unde provin cei 7 ani sunt tot parintii si bunicii....
  • +1 (3 voturi)    
   Exagerari.... (Joi, 15 ianuarie 2009, 15:33)

   luci.a [utilizator] i-a raspuns lui singlespeed78

   Toti aia care au stat la cozi sau au construit metroul, canalul si alte edificii, au murit, sau ramas tot cei care s-au fofilat de munca sau au trait din "ciripit"...nu-i mai plangeti atat pe acesti pensionari buni de munca doar la STAT...asa ca cei care au ramas , daca sunt intradevar atat de buni ,cu siguranta vor fi apreciati si in mediul privat.
 • +4 (8 voturi)    
  porcii (Joi, 15 ianuarie 2009, 14:09)

  vorbavine [anonim]

  Porcii au legiferat pentru porci. Fara alte comentarii...
 • -1 (5 voturi)    
  o chestie interesanta (Joi, 15 ianuarie 2009, 14:10)

  liviu_ [utilizator]

  acum cateva zile boc a zis ca acu cativa ani astia de la curtea constitutionala au zis ca o masura de genul asta este constitutionala...
  deci cine minte???

  categorit legea asta este prot facuta...
  DAR este departe de a fi neconsitutionala si este chiar benefica...
  dar probabil sunt multi de la curtea constitutionala care ar fi afectati direct, deci este neconstitutionala...

  cel mai simplu ar fi: cei cu pensii mici pot lucra, cei cu pensii mari nu mai pot lucra
 • +4 (10 voturi)    
  DIN NOU A INVINS SISTEMUL (Joi, 15 ianuarie 2009, 14:10)

  Shaloo [utilizator]

  Stau si ma intreb: De fapt ce asteptam de la niste pensionari care sunt direct afectati de ordonanta asta? 9 din 10 judecatori ai curtii sunt afectati direct de aceasta ordonanta. Din pacate suntem condusi tot de PENSIONARII CU GANDIRE COMUNISTA.
  • 0 (4 voturi)    
   Ar fi trebui sa nu se pronunte (Joi, 15 ianuarie 2009, 14:22)

   Bogdan [anonim] i-a raspuns lui Shaloo

   Nicaieri in lume un judecator nu se pronunta intr-un caz in care este direct implicat. Decizia CC ii afecteaza direct si implicit oricine o poate ataca (daca se poate ataca o decizie a CC) pentru simplul fapt ca cei care decid sunt direct implicati / afectati de aceasta ordonanta, fii in concluzie in conflict de interese.

   Asta e intr-o democratie veritabila unde exista separarea puterilor in stat. La noi nu exista asa ceva iar CC nu este garantul constitutiei, ci al propriilor interese.
  • +1 (3 voturi)    
   Sunteti condusi... (Joi, 15 ianuarie 2009, 14:26)

   un roman [utilizator] i-a raspuns lui Shaloo

   ...de cei pe care i-ati votat: PDL+PSD+PC, asa ca nu va mai vaicariti atat.
   • 0 (0 voturi)    
    din pacate (Vineri, 16 ianuarie 2009, 11:39)

    aa [anonim] i-a raspuns lui un roman

    din pacate suntem condufi de tiranul Basescu fost comunist fost deputat FSN ... si de FSN-ul refacut ...
  • +1 (1 vot)    
   gresit (Joi, 15 ianuarie 2009, 20:05)

   mikaela82 [utilizator] i-a raspuns lui Shaloo

   4 din 9 judecatori culeaza pensie si salariu
  • +1 (1 vot)    
   DIN NOU A PREVALAT DEMOCRATIA!!! (Vineri, 16 ianuarie 2009, 11:38)

   aa [anonim] i-a raspuns lui Shaloo

   comunisti sunt cei din PDL ,Basescu si acum in integreaza si pe Boc.
   drepturi elementare incalcate de un marinar ...
   ehee ...
 • -2 (6 voturi)    
  Boc este jurist ;) (Joi, 15 ianuarie 2009, 14:10)

  coins.ro/politic [anonim]

  Ordonanta e necostitutionala in conditiile:
  * premierul este jurist;
  * premierul a predat drept consituţional;
  * premierul a fost unul dintre “actorii” principali în elaborarea modificării anterioare a Constituţiei.

  (www.coins.ro/politic)
  • 0 (4 voturi)    
   pct 4 (Joi, 15 ianuarie 2009, 14:22)

   A [anonim] i-a raspuns lui coins.ro/politic

   Mai e punctul 4, premierul e un bou.
  • +1 (5 voturi)    
   Iar tu esti prost (Joi, 15 ianuarie 2009, 14:24)

   Bogdan [anonim] i-a raspuns lui coins.ro/politic

   Ai vazut argumentele CC pentru a decide ca ordonanta e scrisa prost?
   CC nu se putea pronunta pentru ca e membrii ei sunt in conflict de interese.
   • 0 (0 voturi)    
    da tu? (Joi, 15 ianuarie 2009, 17:01)

    coins.ro/politic [anonim] i-a raspuns lui Bogdan

    Multumesc pentru caracterizare!
    Dar, inainte sa ma faci pe mine prost, te uiti te rog un pic in oglinda?
   • +1 (1 vot)    
    Argumentatia (Joi, 15 ianuarie 2009, 17:07)

    CC [anonim] i-a raspuns lui Bogdan

    Iata argumentele reale, nu cele pe care le-au spus PSD-L-istii tai:

    În şedinţa din data de 15 ianuarie 2009, Curtea Constituţională s-a pronunţat asupra excepţiei de neconstituţionalitate ridicată direct de Avocatul Poporului, în temeiul art.146 lit.d) teza a doua din Constituţie, referitoare la dispoziţiile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.230/2008 pentru modificarea unor acte normative în domeniul pensiilor din sistemul public, pensiilor de stat şi al celor de serviciu.

    Cu majoritate de voturi, Curtea a admis excepţia, constatând că Ordonanţa de urgenţă a Guvernului este neconstituţională deoarece, întrucât afectează drepturile fundamentale prevăzute de Constituţie, privind dreptul la muncă şi dreptul la pensie, contravine art.115 alin.(6) din Legea fundamentală.

    Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
  • 0 (4 voturi)    
   O fi jurist (Joi, 15 ianuarie 2009, 14:27)

   un roman [utilizator] i-a raspuns lui coins.ro/politic

   Dar e bun de ceva?
   Daca da atunci sa demonstreze ca are cap, daca nu sa nu mai dea ordonante idioate.
  • 0 (2 voturi)    
   da (Joi, 15 ianuarie 2009, 14:29)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui coins.ro/politic

   dar el spunea ca in consitutile spune ca se poate da legea daca este egala pentru toti... a spus boc acu cateva zile intr-o declaratie....

   deci intrebarea mea este: daca acest lucru este adevarat, si curtea constitutionala refuza o lege care este constitutionala, ce se intampla? unde se poate ataca?
   • 0 (0 voturi)    
    legea (adica ordonanta guvernamentala) (Joi, 15 ianuarie 2009, 15:03)

    un roman [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

    data de Boc nu este egala pentru toti pentru ca sunt exceptate cateva categorii profesionale.

    Asa ca este o ordonanta proasta la fel ca si guvernul.
  • +1 (3 voturi)    
   Boc este jurist;)? (Joi, 15 ianuarie 2009, 14:45)

   zgabeartza [anonim] i-a raspuns lui coins.ro/politic

   Asa...si?

   Cati din judecatorii Curtii Constitutionale cumuleaza pensia cu salariul de la Curte? Aproape toti.... ce dreaq, doar nu isi taiau singuri craca de sub fundul lor puturos ce sta pe moale?
 • +4 (8 voturi)    
  Asa, si?.... (Joi, 15 ianuarie 2009, 14:11)

  Catalin [anonim]

  OK - CC a decis...si ce daca....

  Mai tineti minte ordonantele in cascada ale guvernului taricean prin care amanau aplicarea unei legi declarate constitutionala? E vorba de salariile profesorilor. CC a decis ca acele ordonante sunt neconstitutionale, legile sunt in vigoare, si totusi, pana acum profesorii nu au promit un leu.

  Precedentul a fost creat de catre cel mai prost premier al Romaniei - Tariceanu.

  Acum Guvernul va modifica ordonanta prin alta ordonanta - va desfiinta posturile, va concedia pensionarii "caposi" care nu vor sa plece....gasesc ei ceva...

  Asta arata ca zicala "un prost arunca o piatra in balta si zece intelepti nu o pot scoate" este cat se poate de adevarata! Debandada legislativa pornita de Tariceanu a creat niste precedente care nu vor mai putea fi orpite!

  Inainte de a jubila reflectati la acestea, de mai sus.

  Actualul guvern nu va renunta. Nu comentez daca e buna sau nu ordonanta....insa in niciun caz nu vor renunta la ea!

  Sa inceapa hora modificarii modificarilor!

  Pe locuri, fiti gata....
  • +2 (2 voturi)    
   Prostii (Joi, 15 ianuarie 2009, 14:29)

   un roman [utilizator] i-a raspuns lui Catalin

   Guvernul nu are cum sa dea afara functionarii pentru simplul fapt ca trebuie sa respecte contractele pe care le-a semnat cu acestia. Contracte care precizeaza cazurile in care acestea pot fi anulate.
 • +6 (10 voturi)    
  si inca ceva... (Joi, 15 ianuarie 2009, 14:13)

  liviu_ [utilizator]

  majoritatea celor foarte vehementi impotriva acestei masuri... nu sunt cei cu pensii si salarii mici ci aia cu salarii mari...

  il si auzeam pe un actor... ca "am pensie 30 de milioana, vreau sa si muncesc" ?!?!?!?!?!?!
  • +2 (2 voturi)    
   Comunisti (Joi, 15 ianuarie 2009, 14:24)

   Alibaba [anonim] i-a raspuns lui liviu_

   Bai voi in comunism trebuia sa ramaneti.
   • +1 (1 vot)    
    lol (Joi, 15 ianuarie 2009, 15:32)

    liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Alibaba

    cand se termina comunismul eu d-abia meargam la scoala
   • -1 (1 vot)    
    dar acuma unde suntem? (Joi, 15 ianuarie 2009, 17:13)

    mariuss [anonim] i-a raspuns lui Alibaba

    ca prea departe nu am fujit ink...
  • +2 (2 voturi)    
   Serios? (Joi, 15 ianuarie 2009, 14:31)

   un roman [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   Tu chiar crezi ca aia care iau pensii minuscule sunt de acord sa nu poata cumula pensia cu salariul?!
   Tu te auzi vorbind?!
   • +1 (1 vot)    
    eu am zis cine face scandal... (Joi, 15 ianuarie 2009, 15:33)

    liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui un roman

    normal ca nu-s cei cu pensii mici de acord
  • -1 (3 voturi)    
   Interesant (Joi, 15 ianuarie 2009, 14:35)

   M-Teo [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   Vad ca multi incep sa se abereze. Nu e vorba de pensionarii de rand care au pensie incepand de la 3 lei ????( caz prezentat la stiri) ci e vorba ca uni au si pensie si salar.
   Fapt real, in armata : Pensionar la 55 de ani iesit cu ordonanta - 50.000 ron (500.000.000 rol). Acum are pensie de 2.500 lei si salar ca sef al Casei Armatei 2.500 lei. Vi se pare normal ???? Multi lucrand o viata nu apucam sa luam atatia bani.
   Unii se abereaza tare si mai au si tupeu.
  • 0 (4 voturi)    
   si inca ceva (Joi, 15 ianuarie 2009, 14:37)

   marius [anonim] i-a raspuns lui liviu_

   Treaba asta se leaga si cu propunerea lu' Basescu, aceea ca trebuie schimbata Constitutia. Sa nu mai apara astfel de blocaje. Uite asa castiga fani..
   E clar ca sistemul e prost si sunt pensionari care lucreaza la stat si iau multi bani nemeritati.
   Ar trebui dat statul roman in judecata ca are o Constitutie proasta :)
   Si multi nu inteleg ca nu le interzice nimeni dreptul la munca...era un exemplu cu alte tari in care ori era interzis ori existau plafoane, la ei cum se poate?
   • +1 (1 vot)    
    Aia vor sa faca ceva (Joi, 15 ianuarie 2009, 15:18)

    Shaloo [utilizator] i-a raspuns lui marius

    Se poate pentru ca aia au constiinta si vreau sa faca ceva si se gandesc la binele tuturor(mai mult sau mai putin) nu numai cum sa isi umple ei buzunarele.
  • -1 (1 vot)    
   si ? (Joi, 15 ianuarie 2009, 17:13)

   mariuss [anonim] i-a raspuns lui liviu_

   Cine il opreste pe actor sa munceasca in continuare? Cumva cei 30 de milionane pensie...? Decizia ii apartine...
   • 0 (0 voturi)    
    corect (Joi, 15 ianuarie 2009, 20:07)

    mikaela82 [utilizator] i-a raspuns lui mariuss

    si cu atatea posturi tv private care promoveaza atatea telenovele si firme romanesti ce se ai plang?
 • +2 (6 voturi)    
  Are iar dreptate ! (Joi, 15 ianuarie 2009, 14:15)

  Mihai [anonim]

  Presedintele Basescu iar are dreptate ! Se vede ca cei de la CC fac legea in Romania ! Ei gasesc neconstitional orice nu le convine !
  E jalnic ! Daca nu se schimba constitutia, CC isi va face de cap. Cei cu pensii + salarii de la STAT uriase pot dormi acum linistiti......
  • +1 (1 vot)    
   Mda (Joi, 15 ianuarie 2009, 15:07)

   un roman [utilizator] i-a raspuns lui Mihai

   Ar trebui sa-l ridicati pe basescu la rang de Dumnezeu si sa creati noul cult al Basescianismului, cu pupatul in dos de rigoare!
   • +1 (1 vot)    
    pai suntem "caliti'' in dumnezeiri... (Joi, 15 ianuarie 2009, 17:16)

    mariuss [anonim] i-a raspuns lui un roman

    A mai cultivat tara asta si "ceausismul" de am ajuns acum la aberatii gen pensionarul-salariat.... ce ai vrea de la noi?
 • +2 (6 voturi)    
  Noi intotdeauna suntem altfel (Joi, 15 ianuarie 2009, 14:16)

  Andi [anonim]

  Daca in germania este constitutional sa nu ai dreptul sa te angajezi la stat daca esti pensionar, la noi de ce nu ar fi ?
  Va spun eu !
  Pentru la noi bunul simt este neconstitutional !!!
  Legile care ingradesc furtul, la fel, neconstitutionale.
 • +1 (5 voturi)    
  curtea c (Joi, 15 ianuarie 2009, 14:18)

  elis [anonim]

  ce credeati ca vor spune ca a cumula pensia si salariul de la stat este constitutional? Rezultatul se stia de in inceput pentru ca majoritatea celor care au judecat odonanta sunt pensionari de lux iesiti la pensie pe legi speciale .Situatia creata de aceste legi si faptul ca li s a permis sa se mai angajeze la stat ar trebui imputata politicienilor care au facut aceste legi.Dar, cum corb la corb nu si scoate ochii.....................................PLECATI TINERET DIN TARA ASTA E CUPRINSA DE CANCER.
 • -2 (4 voturi)    
  solutia (Joi, 15 ianuarie 2009, 14:19)

  lucian11 [utilizator]

  impozitarea cu 99% din salariu atunci cand ai si pensie.
 • 0 (2 voturi)    
  plafonare !! (Joi, 15 ianuarie 2009, 14:20)

  viitor pensionar [anonim]

  cea mai buna solutie constitutionala ar fi PLAFONAREA asa cum au facut si cu indemnizatiile mamicilor. Sa aiba dreptul la munca toti moshnegii , nu am nimic impotriva, DAR sa nu poata incasa de la stat sume mai mari decat un plafon de bun simt prestabilit --- 3 salarii medii pe economie ------- zic salarii medii pe economie pt. ca pensionarii sunt platiti practic de populatia activa care incaseaza salariul ala mediu si platesc taxe aferent lui.
  • +1 (1 vot)    
   Da, dar... (Joi, 15 ianuarie 2009, 15:09)

   un roman [utilizator] i-a raspuns lui viitor pensionar

   pensionarii astia au platit si ei taxe pentru a suporta alti pensionari, iar urmasii nostrii vor plati taxe ca sa ne suporte pe noi cand vom fi pensionari.

   Asa ca mai ganditi inainte de a vorbi.
  • +1 (1 vot)    
   asa cum vei fi si tu (Vineri, 16 ianuarie 2009, 11:42)

   aa [anonim] i-a raspuns lui viitor pensionar

   si daca plafonarea se introduce se va aplica de cand ca retroactiv nu se poate decat incalcand principii elementare de drept... nu poti sa-i iei ce a contribuit si nici nu ai dreptul sa nu remunerezi la adevarata valoare o munca prestata...

   legat de lozinca ca cei tineri platesc pensiile ... asa cum se va intampla si cand vei ajunge tu la pensie...
 • -1 (3 voturi)    
  Drept la munca, expropriere (Joi, 15 ianuarie 2009, 14:21)

  Cetateanul turmentat [anonim]

  Vorbe mari!

  Daca e vorba de dreptul la munca, atunci poate ar trebui sa observam ca intrarea pensionarilor pe piata muncii ar putea fi privita ca o forma de concurenta neloiala: iesirea din activitate e o conditie de pensionare, iar pensionarii "activi" primesc in plus si pensia, la aceeasi munca efectiv prestata.

  Cat despre expropriere, la fel de bine ar putea fi invocata de "activii" nepensionari, din ale caror contributii sunt platite pensiile - ce bine e, muncesti pentru tine, dar ii dai si "colegului"!
 • +2 (4 voturi)    
  Pai...sa modificam Constitutia ! (Joi, 15 ianuarie 2009, 14:24)

  ali [anonim]

  De la inceput era de comentat cum, pentru 300 de pesionari de lux, pui pe "drumurile" PFA-ului cateva mii de oameni ca sa-si "clarifice" statutul. Oricum la acest rezultat de "neconstitutionalitate" nu s-a ajuns de dragul "poporului'...desi poporul sarbatoreste de parca ar fi invins sistemul ticalosit.
  Personal, desi nu sunt (inca) in categoria vizata de ordonanta, am o mare satisfactie ptr boCbarnacul pe care la primit dnul prim-ministru... Sigur gaseste Basescu ceva cu care sa-l trimita pe Boc in fata sau... modifica ei Constitutia, de mana, cu creionul !
 • +1 (3 voturi)    
  am o intrebare (Joi, 15 ianuarie 2009, 14:28)

  liviu_ [utilizator]

  "Avocatul Poporului: Ordonanta ingradeste dreptul la munca" - ok, dar un om care e somer si nu gaseste loc de munca din cauza ca este ocupat de un pensionar nu are dreptul la munca ingradit?!?!?!!
  • +1 (1 vot)    
   Bai da tu nu ne mai lasi cu chesti asta? (Joi, 15 ianuarie 2009, 15:12)

   un roman [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   Tu crezi ca ala de e somer e somer ca sta un pensionar pe locul lui de munca? sau pentru ca nu e bun pentru locul ala de munca?!

   Crezi tu ca daca ordonanta era declarata constitutionala si pensionarii alegeau sa-si suspende pensia si sa continue sa munceasca atunci nu mai erai tu somer?!
   Te si visai cu mii de Roni salar intr-un post de bugetar fara sa stii sa-ti faci treaba!
  • +1 (1 vot)    
   Raspuns (Joi, 15 ianuarie 2009, 20:31)

   jorjepetrescu [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   Tanarul capabil va avea priortatea data de competitia reala,nu de discriminarea unei legi perfide(data de guvernanti care vor sa-i jumuleasca pe cei multi,ca numai ei pot aduce economii).
   Daca veti zice ca nu e competitie reala,atunci legea asta ar trebui sa rezolve.
 • -2 (2 voturi)    
  9 judecatori, 4 pensionari (Joi, 15 ianuarie 2009, 14:28)

  Dudas Ioan [anonim]

  Evident ca au declarat ordonanta neconstitutionala, ca doar 4 dintre ei sunt pensionari. Sunt o multime de romani care isi pierd locurile de munca, iar altii se bucura si de pensie si de salariu. Atunci, drepturile cui sunt ingradite?
  In judetul Bihor 10% din profesori sunt pensionari, o multime de tineri sunt in somaj pentru ca nu au loc in invatamant.
  Cine s-au gasit sa planga! Pensionari care au pensii mai mari decat salariile multora din tara asta!
  Cand cineva are o initiativa care sa ii afecteze pe moguli se gaseste alticineva care sa-l combata!
 • -2 (2 voturi)    
  Nu mai ştiu eu limba română? (Joi, 15 ianuarie 2009, 14:37)

  altul [anonim]

  Iată ce scrie curtea constituţională într-un mod oficial şi mă întreb dacă s-a modificat limba română sau sunt eu prost sau ei : "Ordonanţa de urgenţă a Guvernului este neconstituţională deoarece, întrucât" De ce se foloseşte şi "deoarece" şi "întrucât" alăturat atâta timp cât cele două cuvinte sunt sinonime?

  Ca şi cum aş spune: "Sunt gras întrucât deoarece mănânc mult"

  Este scris pe site la ei, nu vine de la agenţia de presă.
  • +1 (1 vot)    
   Pai nu mai stii tu limba romana doarece (Joi, 15 ianuarie 2009, 15:18)

   un roman [utilizator] i-a raspuns lui altul

   spune clar:

   <<Cu majoritate de voturi, Curtea a admis exceptia, constatand ca Ordonanta de urgenta a Guvernului este neconstitutionala deoarece,intrucat afecteaza drepturile fundamentale prevazute de Constitutie, privind dreptul la munca si dreptul la pensie, contravine art.115 alin.(6) din Legea fundamentala", se arata in comunicatul Curtii, postat pe site-ul institutiei.>>

   Tradus pentru tine:
   <<Cu majoritate de voturi, Curtea a admis exceptia, constatand ca Ordonanta de urgenta a Guvernului este neconstitutionala deoarece contravine art.115 alin.(6) din Legea fundamentala, intrucat afecteaza drepturile fundamentale prevazute de Constitutie, privind dreptul la munca si dreptul la pensie">>

   Virgulele alea nu au fost puse de pomana in text.
   • 0 (0 voturi)    
    felicitări (Joi, 15 ianuarie 2009, 16:40)

    altul [anonim] i-a raspuns lui un roman

    Ai dreptate. Nu am citit cu f mare atenţie.
 • -1 (5 voturi)    
  cumularea pensiei cu salariul (Joi, 15 ianuarie 2009, 14:39)

  Toma [anonim]

  Sincer m-am saturat sa tot aud/citesc argumente pro si indeosebi, contra Ordonantei privind cumularea pensiei cu salariul. Si asta pentru ca Ordinanta in sine e pur si simplu o ineptie imensa care doar in Romania poate sa sarneasca atata revarsare de frustrare. NOROC ca mai exista si oameni normali!
  Simpla anuntare a acesteia, chiar faptul ca a fost gandita spre publicare si aplicare, ridica mari semne de intrebare in legatura cu profesionalismul, cinstea si buna credinta a celor care au orchestrat-o.
  Sunt profund dezamagit ca au facut-o tocmai PDL-istii. Daca asta e masura capacitatilor lor politice atunci, fratilor, AM SFECLIT-O!!
 • +2 (2 voturi)    
  dreptate (Joi, 15 ianuarie 2009, 14:40)

  Amu [anonim]

  Guvernul trebuie sa elimine raul din radacina trebuie facuta legea salarizarii si pensionarii in sistemul bugetar ,sa fie eliminate legile speciale care favorizeaza categoriile de persoane cu statut special. O lege pentru toti bugetarii ca toti sunt muritori si au o singura gura ! Sa adoptam legile europene daca suntem o tara europeana!
  • +1 (1 vot)    
   Asa ar trebui (Joi, 15 ianuarie 2009, 15:21)

   un roman [utilizator] i-a raspuns lui Amu

   Dar dupa cum vezi guvernul cel nou nu e interesat sa ia masuri care sa atenueze criza economica in care ne aflam, nici sa faca legea salarizarii bugetare.

   Guvernul este interesat de atzatzarea tinerilor impotriva pensionarilor si de schimbarea constitutiei pentru a mari puterile acordate de aceasta presedintelui, care presedinte se intampla sa fie Basescu adica seful adevarat al acestui guvern.

   Cei care i-au ales n-au decat sa se spelle cu ei pe cap.
 • 0 (4 voturi)    
  Asta nu e conflict de interese? (Joi, 15 ianuarie 2009, 14:40)

  tibiro [utilizator]

  "...patru judecatori ai Curtii Constitutionale cumuleaza pensia cu salariul, fara a-i nominaliza insa"

  Cu toata dezamagirea pe care o am in tot sistemul politic romanesc, sper totusi sa gaseasca o metoda prin care sa fie pusa in practica ideea acestei ordonante. Si mai lasati fazele cu pensionarii "parintii nostri", pentru ca si ei sunt direct vinovati pentru acceptarea comunismului.
 • -1 (3 voturi)    
  cu sacosa de cadouri si linguseala la sefi (Joi, 15 ianuarie 2009, 14:42)

  mns [anonim]

  asa am ramas salariat la stat cu pensie si salariu , altfel cum?
 • +2 (2 voturi)    
  stupid (Joi, 15 ianuarie 2009, 14:43)

  georgel007 [anonim]

  inca o hotarare de guvern stupida. de ce nu au limitat valoric suma care rezulta din cumulare de functii? o limitau la 3 salarii medii pe economie cum au facut la concediul postnatal si nu mai existau atatea discutii si comentarii. nu intrau actorii, profesorii sau medicii in aceeasi oala cu aia care castiga sute de milioane si nici nu putea cineva sa zica vezi doamne ca ii e ingradit dreptul la munca.
  • +1 (1 vot)    
   Asta este (Joi, 15 ianuarie 2009, 15:23)

   un roman [utilizator] i-a raspuns lui georgel007

   Guvern stupid = actiuni stupide.
   • 0 (0 voturi)    
    actiuni stupide=... (Joi, 15 ianuarie 2009, 17:19)

    mariuss [anonim] i-a raspuns lui un roman

    ....=guvern stupid=popor stupid....
 • +2 (4 voturi)    
  Dinozaurii au inviat (Joi, 15 ianuarie 2009, 14:44)

  dan [anonim]

  Duceti-va mai sa munciti in sectorul privat , si asa sunt multi birocrati care nu fac nimic la stat. SA traiasca dinozaurii ca ei nu mor niciodata ei au experienta imensa.
 • +2 (4 voturi)    
  perfect de acord (Joi, 15 ianuarie 2009, 14:45)

  hsl [utilizator]

  Morala sau nu decizia CC este perfect intemeiata pe legislatia in vigoare; am mai spus-o si in alte articole legate de acest subiect ca OUG incalca flagrant drepturi statutate de Constitutie precum si de Lg muncii (de normele europene a vorbit Avocatul Poporului) deci oricata bunavointa ar fi avut membrii celei mai inalte Curti din Romania tot n-ar fi putut sa dea girul unei astfel de boraturi legislative.
  Din punctul meu de vedere parerile neavizate care se vehiculeaza valoreaza fix un 0 barat doar ca ma gandesc cu groaza ca noua Constitutie (pentru ca vom avea una noua in urmatorii putini ani) va primi girul unor persoane la fel de ignorante ca multi din cei care au comentat aceste articole.
 • -1 (3 voturi)    
  solutie (Joi, 15 ianuarie 2009, 14:46)

  solutie [anonim]

  nu-i nimik daca e neconstitutionala.
  Daca dorim sa nu mai cumulam N venituri de la stat n-avem decat sa facem restructurare iar criteriile de restructurare sa fie sub aceasta forma.
  Adica vreau sa scap (si zic bine scap ... ca asta se doreste) de 4 judercatori de la CC n-am decat sa restructurez 4 posturi din aceasta institutie.

  tare as vrea sa stiu daca constitutia e constitutionala...
 • -1 (3 voturi)    
  Pensii (Joi, 15 ianuarie 2009, 14:46)

  lili [anonim]

  Ce ati fi vrut, sa dea curtea constitutionala alt verdict?
  Pai aia au 400-500 mil salariu(din taxele si impozitele platite de toti).
  De acolo pleaca direct in mormant
 • -2 (2 voturi)    
  liber la dreptul de a lua bani aiurea... (Joi, 15 ianuarie 2009, 14:47)

  darthmaul [anonim]

  In cazul de fata, cumulul pensiei cu salariul vorbim de fat de dretul la munca si dreptul la pensie. Daca o persoana beneficiaza deja de pensie inseamna ca a beneficiat din plin si de dreptul la munca.
  Pe de alta parte angajatorul poate opta la angajare pentru un anumit profil psihologic/social al angajatului.
  Multi angajatori inclusiv publici solicita un cazier curat din partea viitorului angajat. Aceasta nu este o restrangere a dreptului la munca??? Sigur ca nu!
  Revenind la statutul social de pensionar... Ar putea de exemplu sa solicite persoanele cu statut social de somer cumulul cu salariul! Daca este posibil cumulul pensiei cu salariul de ce sa nu se cumuleze si ajutorul de somaj cu salariul!?
  NU trebuie sa uitam ca pensionarilor li se permite cumulul cu salariul de la privat.
  • +1 (1 vot)    
   Confuzie (Joi, 15 ianuarie 2009, 20:51)

   jorjepetrescu [utilizator] i-a raspuns lui darthmaul

   Pensia nu este ajutor social,nici pomana,este un bun castigat prin retinerea proportionala din salariu(exceptie pensiile categoriilor speciale.care pot fi discutate, dar nu sint ,in cadrul acestei legi).
   Un bun castigat legal,nu poate fi expropriat decat de bolsevici,tembeli,ignoranti,etc.
   Pe de alta parte drepturile omului nu pot fi limitate pe criterii de varsta.Dreptul la munca poate fi doar restrans pe criterii de competenta.
 • 0 (0 voturi)    
  genul de pensie in Romania (Joi, 15 ianuarie 2009, 14:50)

  clujean [anonim]

  angajatul plateste lunar bani pt fondul de pensie; in mod normal, banii ar trebui sa fie considerati un fel de rata pt anii de pensie; de fapt, la noi se practica sistemul solidaritatii intre generatii (nu prea conteaza cat ai cotizat ci cati bani plateste generatia activa); de aici si necazul: daca statul ar gestiona fondul de pensii ca o firma privata, as avea cu el o relatie contractuala (cum am cu ING sau Tiriac sau altii); dar de vreme ce pensia nu-mi va fi platita de stat pt. ca am cotizat ci pt ca, in acceptiunea legii, sunt prea uzat ca sa mai muncesc, nu se pune problema dreptului castigat prin plati lunare versus starea mea fizico-profesionala actuala; in rezumat, nu e normal ca pensia de stat sa fie platita simultan cu un salariu de bugetar.
 • 0 (2 voturi)    
  Dreptul la munca... (Joi, 15 ianuarie 2009, 14:51)

  zgabeartza [anonim]

  Voi cei care aplaudati aceste decizii ale unor judecatori senili de-a dreptul, cititi art.40 din constitutie:
  "(1) Dreptul la muncă nu poate fi îngrădit. Alegerea profesiei, a meseriei sau a ocupaţiei, precum şi a locului de muncă este liberă.
  (2) Salariaţii au dreptul la măsuri de protecţie socială. Acestea privesc securitatea şi sănătatea salariaţilor, regimul de muncă al femeilor şi al tinerilor, instituirea unui salariu minim brut pe ţară, repausul săptămânal, concediul de odihnă plătit, prestarea muncii în condiţii deosebite sau speciale, formarea profesională, precum şi alte situaţii specifice, stabilite prin lege.
  (3) Durata normală a zilei de lucru este, în medie, de cel mult 8 ore.
  (4) La muncă egală, femeile au salariu egal cu bărbaţii.
  (5) Dreptul la negocieri colective în materie de muncă şi caracterul obligatoriu al convenţiilor colective sunt garantate." Daca ma convihge cineva ca aceasta ordonanta DE BUN SIMT incalca constitutia imi fac mea culpa...
  • +2 (2 voturi)    
   aliniatul (1) nu ti-a sarit in ochi? (Joi, 15 ianuarie 2009, 14:57)

   hsl [utilizator] i-a raspuns lui zgabeartza

   Da-mi voie sa-ti subliniez eu:

   "Alegerea profesiei, a meseriei sau a ocupaţiei, precum şi a locului de muncă este liberă"

   si sa-ti explic: daca vreau/sunt capabil sa muncesc la stat nimeni si nimic nu ma poate impiedica s-o fac.
   • -1 (1 vot)    
    dar... (Joi, 15 ianuarie 2009, 15:47)

    mariuss [anonim] i-a raspuns lui hsl

    ... nu mai poti fi pensionar.
    • +2 (2 voturi)    
     cine ma opreste (Joi, 15 ianuarie 2009, 16:05)

     hsl [utilizator] i-a raspuns lui mariuss

     ?
     • 0 (0 voturi)    
      statutul..... (Vineri, 16 ianuarie 2009, 14:10)

      mariuss [anonim] i-a raspuns lui hsl

      .... de pensionar!
      ..adica retras din activitate.
      Aliniatul (1) se refera, cred eu, la persoanele active.
   • -1 (1 vot)    
    Dreptul la munca... (Joi, 15 ianuarie 2009, 17:33)

    zgabeartza [anonim] i-a raspuns lui hsl

    bre tatae... ti-ai exercitat dreptul asta cel putin 35 de ani inainte de pensionarea prin limita de varsta, conform legii organice 19/2000 daca ai auzit de ea... acum e dreptul altora sa munceasca in loc sa plece prin tari straine, poate in locul dumitale. daca te crezi asa capabil si dornic de munca, piata privata de munca te asteapta... dar la cum banuiesc eu, dupa atatia ani de stat la stat, la privat vei avea probleme grele... apropo , parintii mei lucreaza la stat in continuare si sunt pensionari. nu isi fac probleme... renunta la slijba, si asa prost platita ca au nepoti de crescut acasa... de voi astia neocomunistii nu reusim sa scapam, mama masii de treaba!
    • +2 (2 voturi)    
     deci dupa mintea ta (Vineri, 16 ianuarie 2009, 9:13)

     hsl [utilizator] i-a raspuns lui zgabeartza

     drepturile se intind doar o anumita perioada de timp?
     Varsta mea incepe cu cifra 2 si nu ne cunoastem ca sa-ti permiti sa mi te adresezi cu "bre", asa spune-i vecinului de gratar.
  • +1 (3 voturi)    
   Puneti ochelari... (Joi, 15 ianuarie 2009, 15:38)

   luci.a [utilizator] i-a raspuns lui zgabeartza

   Daca te uiti bine in Constituitit ai sa vezi ca Dreptul la munca si protectia sociala sunt tratate sparat si nu scrie nicaieri ca se cumuleaza...doar despre asta vorbim!
   • -1 (1 vot)    
    ba puneti tu... (Joi, 15 ianuarie 2009, 17:51)

    zgabeartza [anonim] i-a raspuns lui luci.a

    vorbeam doar de dreptul la munca, nu si de protectia sociala, ca asta era subiectul, cred ca dvs tre' sa va puneti... si rezolvarea e simpla: s se modifice legea 19/2000 a asigurarilor sociale... daca te reangajezi, te numesti angajat nu pensionar, daca esti pensionar nu mai esti angajat, eu asa vad problema... alte state cu mult mai civilizate decat al nostru nu accepta angajarea dupa pensionare decat in niste limite, si acelea draconice. Dar cum noi obisnium in purul nostru stil balcanic sa gasim solutii sa fentam orice numai sa avem ceva de castigat, nu vom putea scapa de obiceiurile astea. cel putin pana nu se mai purifica societatea romanesca, prin educatie, prin munca, prin moarte, oricare solutie e foarte buna...
   • 0 (0 voturi)    
    dar (Vineri, 16 ianuarie 2009, 9:14)

    hsl [utilizator] i-a raspuns lui luci.a

    nici nu se spune nicaieri ca sunt incompatibile.
 • -1 (3 voturi)    
  Pro pensionari ! (Joi, 15 ianuarie 2009, 15:01)

  anonim [anonim]

  Trebuie sa recunoasteti - macar unii dintre voi ! - ca sunt multi anormali care au comentat aici . Cum sa te adresezi fara un pic de respect la adresa celor batrani ? Mai , voi n-aveti parinti , bunici ? Voi sunteti clonati de savanti pana in 30 ani ? RUSINE !!!!!! - "pt. toti cei care " merita ! ....se autoidentifica !

  In legatura cu tentativa aia de ordonanta : cunosc trei cazuri de oameni care , iesiti la pensie fiind , AU FOST SOLICITATI DE SEFII LOR sa ramana in sistem ( spital , procuratura , scoala = 3 cazuri ) pt. ca nu avea cine sa-i inlocuiasca ! Da ? ......este o tentativa de lege POPULISTA care nu rezolva nimic - ba chiar provoaca multe probleme in sistem . AAAAA......ca sunt o serie de cazuri in care se abuzeaza de cumulul veniturilor ? Este adevarat , dar de ce penalizam aiurea ? De ce ne penalizam PE NOI ? Repet : TENTATIVA DE LEGE POPULISTA - dovada a unui guvern total incompetent si depasit de evenimente ! Furati mai ! .....Hai ! Hai !....
 • 0 (4 voturi)    
  Bravo Avocatului Poporului (Joi, 15 ianuarie 2009, 15:03)

  capone2007 [anonim]

  Ar trebui ca toti voi cei care va tot plangeti ca niste domnisoare ca din cauza acestor pensionari reangajati la stat voi nu aveti loc de munca, sa va ganditi cum va luati diplomele si calificarile si abia apoi sa va plangeti ca voi sunteti cine stie ce profesionisti si ca sistemul are nevoie de voi... macar astia "batranii" pana in 60 de ani au mancat profesia pe paine si chiar stiu bine cu ce se mananca... in ce priveste pensionarii din armata care lucreaza la stat acum, este foarte corecta aceasta hotarare de neconstitutionalitate a "minunatei" ordonante a lui Boc Poc Toc Noc asta care se vrea premier... pai militarii cand au iesit la pensie cu ordonanta nu au iesit pe banii statului roman si, deci, nu a muncit niciunul dintre noi pentru acei bani pe care i-au primit militarii...banii au venit de la NATO si UE pentru demilitarizarea statului roman si asigurarea de locuri de munca pt tineret pe baza de voluntariat in ce se numeste angajare in sistemul de aparare... asa ca minunatul stat roman nu are niciun drept sa solicite banii de pe ordonanta militarilor ...e furt pe fata..sa ne mai lase pocnitoarea asta de Boc Poc Toc Moc asta...ca sa nu mai zic de basina ala de Basescu care, citez, zicea acum o saptamana ca "asa e in democratie, daca se da o lege trebuie sa o respecte toti".. pai mai mare presedinte de cartier ce esti, nu cumva tot democratia spune ca fiecare cetatean este liber sa-si aleaga ce munceste si ce face pt a-si asigura traiul, in limitele legii? pai ce este democratic in a da afara niste oameni care pot sa munceasca? raportul pensionari-populatie activa este de 2-1... cu ce sustine statul atatea plati daca 6 milioane de oameni stau deja acasa si erau sa fie vreo 8 milioane? trebuia ca noi astia activi sa muncim de 3 ori mai mult ....macar asa daca mai pot munci, lasati-i sa munceasca! asa ca analizati mai bine cand sariti voi repede sa cereti ca pensionarii sa fie dati afara...toate bune si "succesuri" va doresc! Cu stima, un tanar de 26 de ani!
  • +2 (2 voturi)    
   pentru un tanar de 26 de ani...naiv (Joi, 15 ianuarie 2009, 16:08)

   luci.a [utilizator] i-a raspuns lui capone2007

   Tinere de 26 de ani...avem loc de munca si nu ravnim la posturile pensionarilor...oricum sunt inutile majoritatea activitatilor prestate de ei...ca sa nu mai vorbim de calitatea muncii lor..vrem doar sa nu le mai platim pensiile din banii nostrii!
   Sunt atat de putini cei care mai fac fata muncii dupa 65 de ani incat iti ajung degetele de la o mana!
  • +1 (1 vot)    
   si dai (Joi, 15 ianuarie 2009, 16:23)

   teo [anonim] i-a raspuns lui capone2007

   Bravo, ca bine le combati, da inainte si le mananca pe paine!!
 • 0 (2 voturi)    
  discriminare (Joi, 15 ianuarie 2009, 15:04)

  GXG [anonim]

  Discriminarea a inceput in momentul in care au aparut legile speciale care permit pensionarea la varste destul de mici (45- 50) si cu pensii astronomice.

  lasati oamenii sa munceasca daca mai pot, mai vor si sunt capabili.
  vad ca toti cei tineri spun ca li se ocupa locul de munca.
  ii intreb: cati din ei se vor angaja ca insotitori pentru persoanele cu handicap, sa stea 24 din 24 cu ei, sa le dea un pahar cu apa, mancare, sau sa ii spele, inclusiv la fund...
  astept doritori...pentru indemnizatia pe care o da statul.....

  mentionez ca lucrez in sistemul privat, am 47 ani, iar tatal meu 78 ani, nu ia salarii suplimentare....
  • 0 (2 voturi)    
   ??????????????? (Joi, 15 ianuarie 2009, 15:46)

   luci.a [utilizator] i-a raspuns lui GXG

   Si vrei bani ca sa stai cu tatal tau?...pentru ca in general insotitorii personelor cu handicap sunt 100% rude ale acestora...cati bani ti-a cerut tatal tau ca sa te creasca?
 • +1 (5 voturi)    
  astept ca CC.... (Joi, 15 ianuarie 2009, 15:15)

  echhos [anonim]

  1. CC sa stabileasca bugetul si sa ne scoata din criza
  2. CC sa numeasca presedintele si premierul
  3. CCC sa-mi mareasca salarul....
  lista e deschisa....
  Si cine zicea ca Base' e dictator?????
  • +1 (1 vot)    
   te rog fii mai explicit ! (Vineri, 16 ianuarie 2009, 11:02)

   mihai m. [anonim] i-a raspuns lui echhos

   Cand spui CC te referi la Curtea Constitutionala sau ca Comitetul Central de pe vremea dictatorului? Pentru ca varianta a doua e mult mai realista! Parerea mea...
 • +2 (4 voturi)    
  Sau... (Joi, 15 ianuarie 2009, 15:31)

  catalin [anonim]

  Pensie de la stat + salariu de la patron.
  Sunt de acord cu aceasta varianta si mie se pare corecta.

  Problema este cu pensiile enorm de mari de la varste de 40 de ani.....acolo e hotia. Sa se omogenizeze pensiile sa nu mai fie asa discrepante mari.
 • 0 (2 voturi)    
  nu angajam niste hamasi? (Joi, 15 ianuarie 2009, 15:33)

  fefe [anonim]

  Nu se gasesc niste hamashi din astia ca sa-i rezolve pe aia de la Curtea Constitutionala.?Dreptul la pensie nu are nicio treaba cu Constitutia. Ordonanta nu ingradea dreptul la munca, puteai sa muncesti bine mersi, numai ca daca erai angajat la stat nu mai primeai si pensie. Treaba asta exista in n tari prin Europa sub diverse forme (dau un pont lui Boc, in unele tari daca faci chestia asta se baga un impozit de te c.c. pe tine si nu-ti mai vine sa te angajezi, iar statul e suveran sa stabileasca impozitele nu are nicio treaba cu constitutionalitatea sau drepturile omului). Numai ca jumatate din aia de la CC se aflau chiar in situatia respectiva, papau si pensie si salariu de judecator, si imediat s-au trezit ca e neconstitutional. Dar la noi aplicarea legii e o bataie de joc, sa vina hamashii...
 • +1 (3 voturi)    
  ... (Joi, 15 ianuarie 2009, 15:42)

  ileana [anonim]

  Avocatu' poporului e pensionar.
  Aia la CC majoritatea sunt pensionari...mai punem ca au si sotii/sotiile pensionari si cu functii mari in magistratura!
  Normal ca au declarat ce le-a convenit!
  Sa-mi spuna mie cineva ca nemtii sunt prosti, de la ei nu se poate cumula pensia cu salariul de la stat....
  Tara condusa de ce-i ce au acceptat si -au plecat capu'in comunism!
 • +1 (3 voturi)    
  dreptul la.... (Joi, 15 ianuarie 2009, 15:44)

  mariuss [anonim]

  Unde este ingradit dreptul la munca, nu prea vad...
  Vrei sa muncesti, fa-o, dar nu mai poti fi pensionar...
 • 0 (0 voturi)    
  Populism sau dreptate? (Joi, 15 ianuarie 2009, 15:49)

  Teo [anonim]

  Ca eu nu m-am prins pana la urma...


  Definitie pensie (DEX)

  1. P'ENSIE, pensii, s.f. Sumă de bani lunară ce se acordă persoanelor care au iesit din activitatea profesională pentru limită de vârstă, pentru invaliditate etc. sau care si-au pierdut susţinătorul si sunt incapabile de muncă

  Si totusi...

  Daca un post nu poate fi suplinit de catre persoane mai tinere (se scoate postul la concurs in mod transparent), atunci eu sunt de acord sa se cumuleze pensia cu salariul.

  Pana la urma problema nu este salariul sau pensia, ci SPORURILE! Astea ingroasa salariul cu niste sume ENORME, aici trebuie sa se umble.

  Cred ca de fapt e manevra politica. Daca se vrea ceva nu se umbla la efect, ci la cauza. Dar asta ar insemna ca BOCanila sa loveasca si in interesul propriu, nu? Ca doar si el este functionar de stat si are sporuri gramada
  • 0 (0 voturi)    
   se scoate postul la concurs.... (Vineri, 16 ianuarie 2009, 14:15)

   mariuss [anonim] i-a raspuns lui Teo

   ...iar cine castiga concursul devine (daca nu era deja) salariat si are activitate profesionala, deci nu poate primi suma de bani respectiva din definitia de mai sus...
 • 0 (2 voturi)    
  Constitutia (Joi, 15 ianuarie 2009, 15:53)

  Bogdan [anonim]

  Interesant este ca multi ar accepta ca in vremuri de criza, sa o mai lasam incolo de Constitutie. Ce atatea drepturi la munca si drepturi la pensie?
  Ei bine, eu as zice ca tocmai in vremuri de criza trebuie sa fim cel mai atenti la respectarea drepturilor constitutionale, pentru ca este prilejul cel mai bun sa apara derapaje. Dintr-o incalcare mica intr-una ceva mai mare, apoi si mai mare, apoi... ne trezim intr-o dictatura in care stam nu stiu cate zeci de ani si ne tot intrebam cum de a fost posibil asa ceva.
  Si eu sunt de parere ca este usor imoral sa iei de la bugetul de stat atat pensie, cat si salar. Dar niciuna din cele doua nu este pomana! Pensia este un soi de restituire la scadenta a unor bani pe care i-am acumulat intr-un fond in perioada cat am muncit. Am ajuns la scadenta, am dreptul sa primesc acei bani, la fel de esalonat cum i-am depus.
  Salariul, iarasi nu este pomana, este contraprestatia pentru munca pe care o prestez. Deci nu vad totusi de ce ar fi ilegal sau profund imoral. Nu sugi de la doua tzatze, cum se exprima cineva mai sus, pentru ca ambele surse reprezinta de fapt niste venituri meritate.
  De asemenea, este adevarat ca in vremuri de criza, cand locurile de munca devin o problema, ar trebui sa fie prioritari cei care nu au si o alta sursa de venit, insa pentru asta trebuie gasita o solutie legala, fara a se incalca drepturile altora.
  Atat am avut de spus... parerea mea :)
 • 0 (2 voturi)    
  ...pentru specialistii indispensabili (Joi, 15 ianuarie 2009, 16:09)

  fefe [anonim]

  Argumentului mult fluturat ca printre pensionarii angajati ar fi specialisti indispensabili raspund ca cimitirele sunt pline de oameni din astia indispensabili dar lumea merge totusi inainte. Ca sa nu mai vorbim de sectorul de stat unde relatia dintre competenta si ocuparea unui post este, hai sa-i zicem, total aleatoare, ...
 • 0 (2 voturi)    
  CC este de KK (Joi, 15 ianuarie 2009, 16:11)

  Pensionarii din CC si pensionarul poporului [anonim]

  Ieri au votat constitutionalitatea legii 112/1995:
  Intrebare :
  Citi dintre senilii judecatori de la CC au interese in mentinerea furtului caselor adevaratilor proprietarii ? ( furtul=constitutional!)
  Azi: Au respins Ordonanta ce interzice cumulul pensie-salariu
  Intrebare:
  Cati din senilii de la CC se aflau chiar in situatia respectiva, papau si pensie si salariu de judecator, si imediat s-au trezit ca e neconstitutional. Dar la noi aplicarea legii e o bataie de joc de aceste momii deci in concluzie , faceti loc domnilor judecatori pentru tinerii care vor sa faca ceva pentru tara asta!
  sa vina hamashii...
 • +1 (1 vot)    
  Rezolvare (Joi, 15 ianuarie 2009, 16:17)

  Ionicu [anonim]

  1. Pentru toate posturile pe care sunt angajati ce au depasit varsta de pensionare se va organiza concurs.
  2. Prin concurs se intra numai pe prima treapta de salarizare in sistemul public.
  3. Cumulul de salarii in sistemul public nu poate sa depaseasca numarul maxim de ore care se pot lucra conform normelor.
  4. Deoarece orele lucrate peste programul de lucru sunt platite cu spor se poate prevede si un spor la impozit.
  Etc. ca imaginatie este. In plus trebuie vazut cum au rezolvate alte tari problema.
 • -1 (1 vot)    
  decizii (Joi, 15 ianuarie 2009, 16:36)

  teo [anonim]

  <Decizia CCR numărul 375 din 2005, potrivit căreia "nicio dispoziţie constituţională nu împiedică legiuitorul să suprime cumulul pensiei cu salariul, cu condiţia ca această măsură să se aplice în mod egal pentru toţi cetăţenii". >
  Despre decizia aceasta ce spuneti, ca tot a CC este, nu cumva se bate cap in cap cu cea de azi?
 • 0 (2 voturi)    
  pensionarii in cauza au grija sa nu piarda (Joi, 15 ianuarie 2009, 16:38)

  lili [anonim]

  afland de ordonanta in cauza...pensionarii de la o firma cu capital de stat...ce s-au gandit ei sa faca, ca sa nu piarda nimic???!!!!!......sa privatizeze firma!!!!!! astfel, dinozaurii au si pensie si salariu in limitele legii...nu?
  • +1 (1 vot)    
   Incredibil (Joi, 15 ianuarie 2009, 17:11)

   un roman [utilizator] i-a raspuns lui lili

   cate prostii mai debiteaza unii!
   Tu crezi ca asa merge cu privatizarea?
   De fapt ai tu habar ce inseamna procesul de privatizare?!
 • -2 (2 voturi)    
  cine sa voteze? (Joi, 15 ianuarie 2009, 16:47)

  luci [anonim]

  tot dinozaurii?...HUUUUUUOOOOO....
 • +1 (1 vot)    
  mai exista cineva care respecta legile (Joi, 15 ianuarie 2009, 17:09)

  aa [anonim]

  monstrul de la Cotrocei fostul deputat FSN comunistul Basescu cel care doreste probabil transformarea Romaniei cu "sucesuri" intr-o plantatie in care dumnealui sa fie stapanul de scalvi ,iar monstrii aserviti partidului cu doctrina variabila PDL-ul ,sa-i fie parteneri e disperat si continuua campania electorala inceputa in 2004 cand a ajuns Presedinte mintind... a se vedea episodul nedemonstrat cu furtul alegerilor.

  asa e intr-o democratie dreptul la munca nu poate fi ingradit, la noi orice e posibil.
 • 0 (2 voturi)    
  Nesimtirea asteptata nu a intarziat (Joi, 15 ianuarie 2009, 18:11)

  sufocle [anonim]

  Curtea constitutionala,in virtutea marii nesimtiri care o caracterizeaza,prin reprezentii ei nesimtiti,a gasit raspunsul nesimtit.Daca tot intram si comentam,de ce nu incercam sa gasim o modalitate de lupta impotriva acestor golani,cu par alb sau cu frizuri de cocalari?Cred ca asta e rolul subliminal al forumurilor si spatiilor alocate comentariilor,asa ca hai sa o cautam impreuna,pentru ca altfel ne tocim degetele aiurea,nesimtitii vor continua sa fie asa cum au fost,sunt si vor mai fi.
 • +1 (1 vot)    
  Am 55 de ani si nu am pensie (Joi, 15 ianuarie 2009, 19:29)

  un batran [anonim]

  Eu consider ca in virtutea egalitatii dreptului la munca si la pensie eu ar trebui sa primesc pensie retroactiv pt ultimii 10 ani (unii militari au iesit la pensie la 45 de ani).
  De ce un sportiv, un gimnast de exemplu, care dupa o anumita varsta nu mai este primit in lot pt a concura nu primeste pensie de la acea varsta.
  Cel mai neconstitutional mi se pare ca varsta de pensionare sa fie la unii de 45 de ani iar la altii de 65 de ani.
  Pot sa inteleg ca acasta diferenta sa fie de maxim 5 ani pt conditii de munca grele, dar nu de 20 de ani.
  Domnilor pensionari, in locul lui Boc, v-as pune sa platiti retroactiv toata pensia sau salariul primit de la stat de cand sunteti pensionari.
  Cand ma gandesc ca eu mai am cel putin 10 ani pana la pensie iar unii de varsta mea primesc pensie de la stat de 10 ani...
 • -1 (1 vot)    
  Diferenta nu e indiferenta (Joi, 15 ianuarie 2009, 20:50)

  Petre [anonim]

  Mai puscariasilor in roba, avetzi grija ca haina de marinar nu e de lucrator la zeghe. A voastra mai degraba e din acelasi material. Avetzi putzintica rabdare. Cum adica mai mafiotzilor, e NC ?
  Pensionarii, sa se ocupe de viata de apoi, adica de nepotzi si de scara spre cer. Sa lase lumea asta oamenilor normali .Daca nu doresc o vom lua noi cu fortza. Da nu mai garantam ca ajung la Avraam. Si nici de nepotzi nu vor avea satisfactzie.Fosilele sa plece la muzeu.
  De asta am votat Base: da puterea tinerilor. Altcineva nu s-a sinchisit : Iliescu, baciul vacar, Constantinescu, Ciorbeeeeea, Raduuuu , tradatoru, bommboooonel tamara, iuda tariceanu, frankestain, ...
 • 0 (0 voturi)    
  parare (Joi, 15 ianuarie 2009, 23:06)

  alf [utilizator]

  1. mai important este de umblat la acele legii speciale, de ce sunt date , pentru cine?
  2. corectitudinea magistratilor sa fie controlata nu prin asigurarea unui salariu sfidator fata de ceilalti romani. daca se face judecator stie ca trebuie sa fie corect si moral si etic...
  3. pe undeva balanta cat ai contribuit pentru pensie / cat primesti sa nu fie inclinata nici la dreapta, nici la stanga
 • -1 (1 vot)    
  jigodiile CCR (Vineri, 16 ianuarie 2009, 1:15)

  sandu [anonim]

  jigodiile CCR au lovit din nou
 • +2 (2 voturi)    
  Romania... (Vineri, 16 ianuarie 2009, 1:58)

  Vlad [anonim]

  Citesc aici si nu-mi vine sa cred ca mentalitate are romanul. Fiecare ar spune orice pentru a-si sustine opinia. Unii abuzeaza de viata profesionala si personala a celorlalti, acuze si insulte in majoritatea mesajelor, atacuri la persoana, pierderea cumpatului etc. Cu ce ma ajuta pe mine ca il fac pe altul sa se simta prost? Cu nimic. Asta nu realizeaza romanii. Totul se intoarce asupra lor ca un bumerang. De ce stam sa facem asta, cand putem face ceva constructiv, ceva creativ, ceva folositor, atat pentru noi cat si pentru societate? Fiecare dintre noi influenteaza societatea si fiecare conteaza intr-o anumita masura. De ce stam sa ne gandim cum sa le luam banii pensionarilor care vor sa mai lucreze? De ce nu cream locuri de munca mai multe? De ce nu devenim mai competenti? De ce nu ne extindem orizonturile? Problema cu acesta ordonanta nu este actiunea in sine de a impedica pensionarii sa mai munceaza, deoarece are si ea un scop, si anume ca cei care primesc sume enorme de bani din pensii si din activitatea pe care inca o mai sustin, sa fie nevoiti sa aleaga una dintre variante, pentru a reduce diferenta de clasa sociala, pentru ca la o adica, toti suntem egali, mici sau mari, tineri sau batrani. O societate reusita este o societate in care majoritatea populatiei face parte din clasa de mijloc. Prin aceasta ordonanta se incearca normalizarea acestui lucru. Banii prea multi nu te ajuta cu nimic (deoarece devii indiferent, din moment ce ai tot ce vrei), iar prea putini bani nu sunt de doriti (si asta se intelege de ce). Dupa mine, nu ar trebui aplicata aceasta ordonanta, ci ar trebui sa se lucreze la limitatea sumei de bani pe care o poti obtine din pensie si salariu. Aici problema va fi mai delicata, deoarece se va impune un plafon, pe care unii ul vor depasi cu putin si vor trece de partea cealalta a barierei, din moment ce este ceva fix.
 • 0 (2 voturi)    
  Am citit consternat toate postarile... (Vineri, 16 ianuarie 2009, 10:08)

  judex1 [anonim]

  Am si eu o intrebare: Guvernul Boc exista de cateva saptamani. Romania este in coada Europei de 18 ani, oare de ce si din ce cauza? Astept raspunsuri inteligente de la tonomatele lui Iliescu, Nastase, Vanghelie, Patriciu, Voiculescu si Vantu, care domina forum-urile si surclaseaza putinele tonomate ale lui Basescu si Boc(noroc ca mai exista si poporul roman care isi mai spune parerea la urne)
  • +1 (1 vot)    
   FALS (Vineri, 16 ianuarie 2009, 11:55)

   aa [anonim] i-a raspuns lui judex1

   Romania e in coada Europei DIN CAUZA guvernarilor CDR - distruse de Traian Basescu si din cauza guvernarii 2004-2008 cu Basescu Presedinte ... in acesti ani a fost numai circ in tara s-a vandalizat tot ,
   altele...
   din cauza lui Basescu s-a vandut Petromul deoarece a angajat Romania in aceasta directie...
   a disparut flota
   nu avem autostrazi pentru ca niste ministrii PD au facut orice ca sa blocheze aceste idei insusi Presedintele Basescu considera ca ele sunt
   inutile la un anumit moment ...

   Tonomatele cui mai Judex 1 ?
   e simplu guvernul Nastase a fost cel mai bun din ultimii 20 de ani datorita acelui guvern am putut trai un pic mai bine. si mai sunt 2 guverne Ciorbea si Radu Vasile care au pornit reforme pana sa sparga PD -ul prin Basescu CDR-ul si sa aduca Romania in criza ...

   va lasati manipulati de ineptiile unui marinar care se vrea dictator ... e bine ca au venit la putere de abia acum apreciez ce a facut Nastase pentru neamul asta in cei 4 ani de guvernare.Si pentru ca nu a vrut sa se coboare la limbajul si acuzele nedemonstrate de furt al alegerilor ale doamnei Mona Musca si Basescu ... a pierdut ... apoi l-a cercetat DNA-ul pentru termopane :) ...
   ma gandesc ca vor sa revizuiasca Constitutia sa faca un stat bananier din Romania poate ar fi momentul sa dispara un pic din functii Basescu si PDL-ul asa cum a patit PNT-ul.
   • 0 (0 voturi)    
    tu vorbesti serios? (Vineri, 16 ianuarie 2009, 13:46)

    hsl [utilizator] i-a raspuns lui aa

    Pentru prima data in istoria post decembrista a aparut o guvernare cu idei liberale, din pacate toate structurile statului aveau vechii acoliti comunisti introdusi (sau pastrati) de Iliescu si PDSR-ul lui care nu intelegeau ce inseamna "economie de piata", "curs variabil", "transparenta", "descentralizare" si alte "cacaturi" de astea.
    2000 a fost inceputul celor mai negri ani din istoria recenta, ani care s-au terminat spre sfarsitul lui 2004 asa ca lasa-ne cu guvernarile PSD.
   • 0 (0 voturi)    
    Deci, Basescu e de vina! (Vineri, 16 ianuarie 2009, 15:54)

    judex1 [anonim] i-a raspuns lui aa

    Ma faci sa rad. Asta ai inteles tu? Iti inteleg frustrarile si simpatia fata de Nastase si Vanghelie, dar n-au murit inca toti romanii in tara asta ca sa se aleaga praful de ea. Nu eu sunt cel manipulat, este mai mult decat evident ca propaganda lui Vantu, Patriciu si Voiculescu are un efect "benefic" asupra ta. Te priveste. Eu refuz sa ma las prostit si manipulat de toti nemernicii !
  • +1 (1 vot)    
   Uite de ce (Vineri, 16 ianuarie 2009, 13:57)

   jorjepetrescu [utilizator] i-a raspuns lui judex1

   Guvernul Boc exista de cateva saptamani,si dupa ce s-a scremut cu urlete populiste ,a scos o mizerie care rateaza tinta si loveste in cine n-ar trebui.
   Pentru ca avem prea multi excroci politici in recent primenita clasa politica.
   • 0 (0 voturi)    
    Atunci, injura-i pe romanii care au mers la vot... (Vineri, 16 ianuarie 2009, 15:50)

    judex1 [anonim] i-a raspuns lui jorjepetrescu

    si au creat actuala conjunctura. Si...nu uita nici cele 600 mil. EURO date de Tariceanu pe la primarii PSD si PNL ca sa fie alesi, bani dusi pe apa Sambetei. Poate asa te mai racoresti !
 • +1 (1 vot)    
  ma gandesc (Vineri, 16 ianuarie 2009, 10:14)

  Eli. [utilizator]

  si eu asa, si imi tot revine ideea ca aceasta ordondanta nu este decat un joc politic menit sa ne instige impotriva actualei constitutii...
 • -1 (1 vot)    
  nu sunt de acord! (Vineri, 16 ianuarie 2009, 10:24)

  mihai m. [anonim]

  Nu sunt de acord cu aceasta ordonanta dar as putea fi daca ar suna cam asa:
  se aproba cumulul pensie-salariu pentru toate categoriile de angajati ( stat, privat - nu ma intereseaza) cu urmatoarea exceptie :
  "cei pensionati din motive medicale sau cei care au beneficiat de prevederile altor ordonante pentu a se pensiona inainte de termenul legal si care s-au reangajat pe acelasi post de dinainte de pensionare( cu un acelasi grad sau mai ridicat de dificultate, periculozitete etc.)"

  pentru ca nu mi se pare normal ca un om care s-a pensionat pe caz de boala sau pentru a lua niste salarii compensatorii sa faca acelasi lucru pe care il face inainte de pensionare; parca prea e cu dedicatie ordonanta de care a beneficiat. Adica inainte un putei sa sa mai muncesti in acel domeniu dar pentru un pumn de bani a inceput sa-ti placa ceea ce faceai. Penibil si tipic hotiei din Romania.

  PS: scuzati-mi limbajul neacademic!
 • +1 (1 vot)    
  campania electorala (Vineri, 16 ianuarie 2009, 11:45)

  aa [anonim]

  si uite asa Basescu ar face orice sa mai dea cate o lovitura de imagine ca din 2004 tot spera la un alt mandat...
 • 0 (2 voturi)    
  De ce comentati cand tot voi votati !!!!! (Vineri, 16 ianuarie 2009, 13:25)

  fghfhfhf [anonim]

  Ati ales pe cine trebuie!!! Nu degeaba cineva intelept a spus ca "Fiecare tara are conducatorii pe care ii merita!!!" Asta meritam!!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by