Procurorul Adrian Dicu
penifest.blogspot.com

Procurorul Adrian Dicu, directorul Penitenciarului Giurgiu, a fost filmat costumat in detinut in timpul unui bal mascat. Directorul a intrat intr-un restaurant incatusat si insotit de doi agenti ai penitenciarului. Una din organizatiile sindicale din cadrul sistemului penitenciar a sesizat CSM si il acuza pe procurorul Dicu de abuz in serviciu. Sindicalistii mai sustin ca procurorul, invitat la o nunta, a ordonat agentilor grupei de interventie, aflati in timpul serviciului si echipati in tinuta de lupta, sa fure mireasa. Procurorul Adrian Dincu sustine insa ca acuzatiile nu sunt altceva decat “niste mizerii”.

Intr-o adresa trimisa Consiliului Superior al Magistraturi, reprezentantii Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor sustin ca procurorul Adrian Dicu, invitat la balul mascat al Penitenciarului, ar fi abuzat de functia sa pentru a scoate din post doi politisti din cadrul penitenciarului.

“Insotit de agentul sef Dorobantu Valentin, acesta a parasit unitatea in jurul orei 22.00, iar la intrarea in restaurant, procurorul si-a pus catuse la maini, si costumat in “detinut”, si-a facut intrarea in incinta restaurantului, sustinand o pantomima decadenta in raport cu pozitia detinuta in cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor”, se arata in sesizarea trimisa catre CSM.

Sindicalistii sustin ca procurorul Dicu se face vinovat de abuz in serviciu pentru ca a ordonat prezenta in incinta restaurantului a unor functionari publici cu statut special, angajati ai Penitenciarului Giurgiu. Sceneta in care directorul penitenciarului intra in restaurant imbracat in haine de detinut si incatusat a fost filmata si postata pe Internet.

Urmariti si galeria foto de la balul mascataici

Cu mascatii la furat mireasa

In sesizarea trimisa catre CSM, Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor mai sesizeaza un alt incident care ar fi avut loc in in iulie 2007 la nunta medicului Penitenciarului Giurgiu.

“Spre miezul noptii, acesta a sunat la Penitenciarul Girgiu, unde a dispus executarea unei misiuni de la penitenciar la restaurant de catre doi agenti din cadrul grupei de interventie aflati in serviciu, echipati in tinuta de lupta, cu intentia de a “fura mireasa”. Acestia s-au deplasat la localul din centrul orasului pentru a indeplini dispozitia primita”, se mai arata in sesizarea FSANP. In opinia sindicalistilor procurorul Dicu s-ar face vinovat de abuz deoarece a scos din dispozitiv agentii penitenciarului chiar in timpul serviciului.

Alarma la unitate pentru un comunicat de presa

Sindicalistii mai sustin ca actualul director al penitenciarului ar fi ordonat alarmarea unitatii in mod abuziv in iulie 2007. “Procurorul Dicu Adrian, aflat in concediu legal de odihna, a venit la unitate, si, ilegal, a ordonat alarmarea unitatii în data de 11.07.2008, în jurul orei 11.00 unde a infierat solicitarile liderului de sindicat şi a celui mai recent comunicat de presa emis de acesta. Conducerea a sperat ca invrajbirea anagajatilor intre ei, avand ca motiv deranjarea din timpul liber, il va determina pe presedintele de sindicat Comoreanu să retracteze acuzatiile aduse conducerii unitatii”, se precizeaza in adresa sindicatului.

Adrian Dicu: "Sunt niste mizerii"

Adrian Dicu in zeghe la
balul mascat
Foto:penifest.blogspot.com
Contactat telefonic, directorul penitenciarului Giurgiu a declarat ca nu poate comenta acuzatiile din adresa CSM deoarece nu a fost informat oficial.

“Situatia este mai complexa pentru ca nu este singura sesizare impotriva mea. In cadrul penitenciarului exista doi angajati care fac parte dintr-unul din sindicatele din cadrul sistemului Penitenciar si care au o atitudine mult prea vehementa. Astfel, s-au produs sesizari carora nu pot sa le spun decat mizerii. Au mai existat sesizari care insa s-au adresat forurilor superioare ale Administariei Nationale a Penitenciarelor”, a declarat Adrian Dicu.

In baza acuzatiilor prezentate, Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor a solicitat CSM sa intrerupa detasarea procurorului la conducerea penitenciarului. “Managementul defectuos si abuzul in functia de conducere pe “feuda penitenciara” a procurorului Dicu, au condus la crearea unei stari tensionate in Penitenciarul Giurgiu, o vendetta a conducerii unitatii fata de sindicalisti si “dizidenti”, in conditiile in care bugetul public sustine financiar salariile “imorale” ale magistratilor detasati”, se mai arata in documentul redactat de Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor.

Conducerea Administratie Nationale a Penitenciarelor a transmis intr-un comunicat ca a dispus un control la penitenciarul condus de catre procurorul Dicu. Cat despre posibilele masuri ANP a informat ca nu are competenta in acest sens. "Directorul Penitenciarului Giurgiu este magistrat şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor nu este abilitată să dispună măsuri disciplinare în cazul judecătorilor şi procurorilor care au atribuţii de conducere în sistem", se arata in comunicatul ANP