Ministrul turismului, Elena Udrea, isi propune ca prioritate promovarea turismului balnear din Romania si spune ca Bucurestiul poate fi transformat intr-o destinatie de turism cu profil balnear.

"Bucurestiul sta pe un izvor de apa termala si fie se stie acest lucru si nu a fost valorificat, fie nu se stia pana acum", a declarat Udrea luni, intr-o conferinta de presa, relateaza Mediafax.

Ea a adaugat ca izvorul de apa termala se intinde, din informatiile ei, pana spre Snagov si Balotesti.

"Am vorbit cu reprezentantii Consiliului Judetean Ilfov sa faca un studiu in acest sens. Incercam sa exploatam aceasta resursa si sa facem din Bucuresti chiar o destinatie de turism balnear. El va ramane in continuare si o destinatie pentru turismul de afaceri", a spus ea.

Ministrul turismului s-a intalnit, luni, cu conducerea Consiliului Consultativ al Turismului, care reuneste reprezentanti ai mai multor ministere, ai autoritatilor locale si ai organizatiilor patronale din domeniu.

"Am stabilit impreuna cu Consiliul Consultativ ca prioritatea nationala din domeniu o reprezinta turismul balnear. Romania are o treime din izvoarele termale din Europa si cred ca putem ajunge sa fim una dintre primele destinatii europene in turismul balnear", a adaugat Udrea.