Lista noilor secretari de stat si sefi de agentii guvernamentale a fost publicata sambata, in Monitorul Oficial. Astfel, printr-o serie de decizii, primul-ministru Emil Boc a eliberat si numit in functie mai multi secretari de stat. Totodata, a fost desemnat si un consilier de stat in aparatul de lucru al vicepremierului Dan Nica, iar cei doi vicepresedinti ANAF au fost schimbati.

* Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) - Eugen Ciorici si Serban Pop au fost eliberati din functie si inlocuiti cu Dragos-George Bogdan si Mihai Gogancea-Vatasoiu.

*Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) - Ionel Muscalu a fost inlocuit cu Silviu Bian.

*Casa Nationala de Pensii - Domnica-Doina Parcalabu a fost numita presedinte al CNP.

*Ca secretari de stat, au fost numiti, la:

Ministerul Muncii - Dumitru-Nicu Cornoiu, Alexandru Petru Fratean, Mariana Nedelcu si Marius Lazar

Ministerul Sanatatii - Cristian Anton Irimie si Aurel Nechita

Ministerul Economiei - Tudor Serban si Constantin Claudiu Stafie

Ministerul Transporturilor - Pistru Popa Eusebiu Manea si Constantin Dascalu

Ministerul Educatiei - Iulia Adriana Oana Badea si Augustin Constantin Mitu

Ministerul Turismului - Sorin Munteanu

Ministerul Comunicatiilor - Costel Topcian

Ministerul Mediului - Dan Carlan

Ministerul de Externe - Costea Romulus Doru

Ministerul Apararii - Dan Tataru

*Vladimir Alexandru Manastireanu a fost numit consilier de stat in aparatul viceprim-ministrului Dan Nica.

  • Viceprimarul general al Capitalei, Razvan Murgeanu (PD-L), a fost numit in functia de secretar de stat la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei. Viceprimar la sectorul 1, in operioada 1996-2000, a ocupat apoi functia de director general la Utilitatile Publice ale Capitalei pana in 2004, cand a devenit viceprimar in timpul mandatului lui Basescu, continuat de Videanu. De asemenea, Razvan Murgeanu a fost desemnat, din decembrie 2004 pana in aprilie 2005, drept primar general interimar al Capitalei, post ramas vacant in urma alegerii lui Traian Basescu ca presedinte al tarii.
  • Democratul Silviu Bian, noul presedinte al Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca, cu rang de secretar de stat, revine la conducerea acestei institutii dupa o pauza de aproape 2 ani.Silviu Bian a mai fost presedinte al Agentiei Nationale pentru ocuparea Fortei de Munca, insa a demisionat in aprilie 2007. El motiva atunci ca a fost propus la conducerea institutiei de catre PD, in cadrul Aliantei D.A., iar dupa ruperea Aliantei, si-a pus demisia "de onoare" la dispozitia premierului Calin Popescu Tariceanu.
  • Tudor Serban, numit secretar de stat in Ministerul Economiei, este fost director al Companiei Electrica si este membru al PD-L.La alegerile parlamentare din noiembrie 2008, Tudor Serban a candidat pentru un fotoliu de senator in colegiul uninomunal 3 din sectorul 2 al Capitalei, insa a fost invins de social-democratul Cristian Diaconescu.
  • Claudiu Stafie, numit in functia de secretar de stat la Ministerul Economiei. Claudiu Stafie, om de afaceri din judetul Neamt, este membru PD-L si a candidat pentru un loc de parlamentar la alegerile din noiembrie 2008, insa a pierdut cursa electorala in fata social-democratului Culita Tarata.
  • Cristian Anton Irimie, numit secretar de stat in Ministerul Sanatatii Publice, a fost director al Spitalului Judetean Suceava, Presedintele Colegiului Medicilor Suceava si Director al Autoritatii de Sanatate Publica a judetului Suceava.Cristian Anton Irimie este membru PD-L.