Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, in deschiderea sedintei Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), pe care o prezideaza, ca spera ca justitia sa nu fie afectata de criza economica, precizand ca judecatorii vor avea de rezolvat criza morala, daca este de rezolvat asa ceva.

Seful statului le-a urat un an bun magistratilor. "Chiar daca va fi un an in care vom fi afectati de criza economica, sper ca aceasta criza sa nu se manifeste si asupra eficientei justitiei", a afirmat Basescu, potrivit Mediafax.

El a spus ca judecatorii vor avea de rezolvat o criza morala, "daca este de rezolvat o astfel de criza", dupa care a invitat-o pe presedinta CSM sa prezinte raportul de activitate pe 2008, la finalul mandatului.

Dupa ce a ajuns la sediul CSM, presedintele a stat aproximativ zece minute in biroul sefului Consiliului, Lidia Barbulescu, dupa care a mers in sala plenului, unde se desfasoara sedinta de bilant a institutiei, in cadrul careia va fi aleasa noua conducere a CSM. In sala plenului nu au acces decat operatorii si cameramenii TV, iar la inceputul sedintei a existat si un mic incident, sunetul din sala fiind defectuos, astfel ca jurnalistii nu au putut auzi discursurile de inceput.