Bucurestenii nu vor avea probleme cu incalzirea in urma sistarii livrarilor de gaze. O parte din termocentrale urmeaza sa functioneze pe baza de pacura, fara ca pretul facturilor populatiei sa fie influentat de acest lucru, a declarat, miercuri, pentru directorul RADET, Virgil Ramba, citat de Mediafax.

Ramba a precizat ca a primit asigurari de la reprezentantii Guvernului ca populatia nu va fi afectata de sistarea livrarilor de gaze rusesti catre Romania, incalzirea locuintelor urmand sa fie asigurata cu pacura.

Directorul Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice (RADET) a mai spus ca desi pretul pacurei este mai ridicat decat cel al gazelor, acest lucru nu va influnta valoarea facturilor platite de bucuresteni pentru energia termica.

In opinia directorului RADET, aceasta situatie nu se va prelungi foarte mult, in conditiile in care termocentralele au mai functionat pe baza de pacura si in trecut, pentru perioade scurte de timp.

Livrarile de gaze rusesti catre Romania au fost sistate in totalitate, dupa ce furnizarea a fost intrerupta in jurul orei 09:00 si la statia de la Mediesul Aurit (judetul Satul Mare).